Τα πρώτα «κανόνια»

Τα σκληρά μαρκαρίσματα και οι δυνατές άμυνες της Πρέμιερ Λιγκ δυσκολεύουν πολύ το ρόλο των επιθετικών, όμως η ικανότητα του σκόρερ, εκεί είναι που ξεχωρίζει. Στις πιο αντίξοες συνθήκες και το England365.gr κάνει ένα αφιέρωμα στους πρώτους σκόρερ του πρώτου μισού της αγωνιστικής περιόδου.



Τα πρώτα «κανόνια»
  1. Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ 14 γκολ σε 15 συμμετοχές
Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διανύει φέτος την καλύτερη χρονιά του στην ομάδα. Ήρθε στις 1 Σεπτεμβρίου του 2008 έναντι περίπου 31 εκ λιρών από την Τότεναμ ως ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά στην επίθεση των «κόκκινων διαβόλων», όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε άμεσα. Την πρώτη του χρονιά στην ομάδα κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα απόδοσης, σκοράροντας 9 φορές σε 31 αγώνες πρωταθλήματος. Την επόμενη σεζόν ανέβηκε λίγο σε προσφορά με 12 γκολ σε 33 αγώνες και στην τρίτη του σεζόν φροντίζει να δείχνει σε κάθε αγώνα το περίσσευμα από το ποδοσφαιρικό ταλέντο. Και τι δεν έχει κάνει φέτος, όπου χρειάστηκε να πάρει στην πλάτη του την επίθεση της Γιουνάιτεντ μετά την προβληματική έως τώρα χρονιά του Γουέιν Ρούνεϊ. Ο 29χρονος Βούλγαρος είναι εκεί σε κάθε αγώνα και οδηγεί την κούρσα στον πίνακα των σκόρερ στο πρωτάθλημα με 14 γκολ σε 15 εμφανίσεις.
 
  1. Κάρλος Τέβεζ 12 γκολ σε 17 συμμετοχές
Η μεγάλη του ρήτρα που ανερχόταν σε 29 εκ ευρώ απέτρεψε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να τον αγοράσει από τη Γουέστ Χαμ, παρά τις δύο καλές σεζόν που έκανε στους «κόκκινους διαβόλους» προσφέροντας σημαντικές βοήθειες στους Κριστιάνο Ρονάλντο, Γουέιν Ρούνεϊ και Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Η Μάντσεστερ Σίτι όμως δεν το σκέφτηκε καθόλου και στις 14 Ιουλίου 2009 πλήρωσε τη ρήτρα κάνοντας δικό της τον δαιμόνιο επιθετικό. Ο 26χρονος Αργεντινός δεν άργησε να μετατραπεί σε νούμερο ένα αστέρα της ομάδας και πέρυσι με 23 γκολ σε 35 συμμετοχές στο πρωτάθλημα παραλίγο να οδηγήσει μόνος του τον σύλλογο στην τετράδα. Ο στόχος χάθηκε την τελευταία αγωνιστική, αλλά φέτος έχει βλέψεις για ψηλότερα. Με 12 γκολ σε 17 εμφανίσεις έως τώρα στο πρωτάθλημα είναι δεύτερος σκόρερ της κατηγορίας πίσω από τον Μπερμπάτοφ και ένας από τους βασικούς λόγους που οι «πολίτες» συγκατοικούν στην κορυφή με τη συμπολίτισσα και πρώην ομάδα του, Γιουνάιτεντ.
 
  1. Άντι Κάρολ 11 γκολ σε 19 συμμετοχές
Ο βασικός συντελεστής της ανόδου της Νιούκαστλ στην Πρέμιερ Λιγκ συνεχίζει ακάθεκτος. Την περασμένη σεζόν με 17 γκολ σε 39 συμμετοχές στην Τσάμπιονσιπ ήταν από τους ακρογωναίους λίθους της πορείας πρωταθλητισμού. Στην Πρέμιερ Λιγκ δε φοβήθηκε στιγμή δείχνοντας ότι είναι για μεγάλα πράγματα και με 11 γκολ σε 19 εμφανίσεις του με τις «καρακάξες» έχει κερδίσει το καθολικό χειροκρότημα στο Νησί. Ο 21χρονος Άγγλος φορ έγινε στις 2 Νοεμβρίου του 2006 ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής της Νιούκαστλ σε ευρωπαϊκό παιχνίδι όταν πέρασε ως αλλαγή σε αγώνα με την Παλέρμο για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Από τότε η αγάπη του για την Νιούκαστλ μεγαλώνει συνεχώς με το σύλλογό του να ανταποδίδει την αφοσίωσή του σε συμβόλαια. Η καλή σχέση των δύο πλευρών έχει απελευθερώσει τον παίκτη με τον Φάμπιο Καπέλο να τον καλεί στον εθνική Αγγλίας και να μένει εντυπωσιασμένος από την εμφάνισή του. Στη συνέχεια μάλιστα δήλωσε ότι επιθυμία του είναι να τον δει επιθετικό δίδυμο στα «τρία λιοντάρια» μαζί με τον Γουέιν Ρούνεϊ.
 
  1. Τιμ Κέιχιλ 9 γκολ σε 18 συμμετοχές
Σε δύο μόλις επαγγελματικές ομάδες έχει αγωνιστεί ο «πιστός» Τιμ Κέιχιλ περνώντας εφτά σεζόν σε κάθε μία από αυτές. Αρχικά στη Μίλγουολ όπου ανέβηκε στην πρώτη ομάδα από την ακαδημία και τώρα διανύει την έβδομη και πιθανότατα καλύτερη από άποψη σκοραρίσματος χρονιά του στην Έβερτον. Ο 31χρονος Αυστραλός μεσοεπιθετικός είχε μία σταθερή σε απόδοση σεζόν με τη σεζόν σκοράροντας περίπου 8 φορές Μ.Ο. στο πρωτάθλημα. Μόνο την πρώτη του χρονιά κατάφερε να υπερβεί αρκετά τα στατιστικά του πετυχαίνοντας 11 γκολ σε 33 αγώνες πρωταθλήματος. Τη φετινή σεζόν όμως έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά έχοντας στείλει την μπάλα 9 φορές σε αντίπαλα δίχτυα σε 18 συμμετοχές του ως τώρα. Έχασε δηλαδή μόλις έναν αγώνα της ομάδας του αποτελώντας ένα βασικό στέλεχος των επιλογών του Ντέιβιντ Μόγες. Η Έβερτον αγωνίζεται την τρέχουσα σεζόν συνήθως χωρίς κάποιο καθαρόαιμο φορ και ο Κέιχιλ μοιάζει να το εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
 
  1. Γιόχαν Ελμάντερ 9 γκολ σε 20 συμμετοχές

Μία σταθερά ανοδική πορεία δείχνει να έχει η καριέρα του Γιόχαν Ελμάντερ που με 9 γκολ σε 20 συμμετοχές φέτος με την Μπόλτον βρίσκεται στην πέμπτη θέση των σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ. Μετά την Μπρόντμπι όπου είχε 22 γκολ σε 58 συμμετοχές στο πρωτάθλημα ήρθε η Τουλούζ με 22 γκολ σε 64 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και η Μπόλτον πήρε την απόφαση να αποκτήσει τον 29χρονο Σουηδό μεσοεπιθετικό έναντι 10 εκ λιρών στις 27 Ιουνίου του 2008. Από τότε, χρονιά με τη χρονιά δείχνει να παραμένει σταθερά σε άνοδο. Αρχικά με 5 γκολ σε 30 εμφανίσεις έκανε ένα καλό ξεκίνημα και ανάλογα κινήθηκε και στη δεύτερη σεζόν του στο σύλλογο. Φέτος όμως με τα σημαντικά γκολ του ιδιαίτερα εντός έδρας έχει βοηθήσει τα μέγιστα να ανέβει η ομάδα του προς το παρόν στην έκτη θέση της Πρέμιερ Λιγκ.

TAGS: