Οι πρώτοι «πασαδόροι»

Η όσφρηση του γκολ είναι συστατικό συνήθως των επιθετικών. Η καλή αίσθηση όμως του χώρου με συνέπεια τις κατάλληλες ασίστ είναι στοιχείο κατά κόρον των παικτών του κέντρου. Λογικό λοιπόν στις πρώτες θέσεις των ασίστμαν του πρωταθλήματος να βρίσκονται μεσοεπιθετικοί και το England365.gr σας τους παρουσιάζει.



Οι πρώτοι «πασαδόροι»
  1. Νάνι 10 ασίστ σε 15 συμμετοχές
Ο 24χρονος Πορτογάλος αστέρας είχε μεγάλο βάρος να σηκώσει στις πλάτες φέτος. Αφενός να δείξει ότι μπορεί να γίνει ο νέος Κριστιάνο Ρονάλντο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφετέρου να σκοράρει με τον Γουέιν Ρούνεϊ να είναι τραυματίας και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου γύρου. Ο μεσοεπιθετικός των «κόκκινων διαβόλων» δεν αρκέστηκε μόνο στα 5 του τέρματα, αλλά με 10 ασίστ σε 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, φρόντισε να φωνάξει ένα βροντερό «παρών» και να συνεισφέρει και εκείνος στην πρώτη θέση της ομάδας του μέχρι στιγμής στη βαθμολογία. Διανύει την τέταρτη σεζόν του στο σύλλογο και έχει ήδη ισοφαρίσει το ρεκόρ του σε ασίστ. Την πρώτη χρονιά είχε 6 ασίστ σε 26 συμμετοχές, τη δεύτερη 4 σε 13 εμφανίσεις, πέρυσι 10 σε 23 αναμετρήσεις και φέτος δείχνει πιο ομαδικός από ποτέ βοηθώντας όσο μπορεί τους συμπαίκτες του να στείλουν την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.
 
  1. Κρις Μπραντ 10 ασίστ σε 17 συμμετοχές
Την τέταρτη σεζόν του στη Γουέστ Μπρομ διανύει ο Κρις Μπραντ και πρόλαβε να ζήσει ήδη δύο ανόδους στην Πρέμιερ Λιγκ και έναν υποβιβασμό. Ήταν πάντα από τους σταθερά καλούς παίκτες της ομάδας του αφού ακόμη και τη χρονιά του υποβιβασμού στην Τσάμπιονσιπ αναδείχτηκε σε πρώτο σκόρερ του συλλόγου. Η Γουέστ Μπρομ τον αγόρασε έναντι 3 εκ λιρών στις 15 Αυγούστου του 2007 από τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ και δεν το μετάνιωσε ποτέ. Τη φετινή σεζόν ο 26χρονος μεσοεπιθετικός μπορεί να έχει σκοράρει μόλις δύο φορές αλλά σχεδόν κάθε τελική προσπάθεια των συμπαικτών του περνάει από τα πόδια του. Με 10 ασίστ σε 17 συμμετοχές βρίσκεται στην πρώτη θέση μαζί με τον Νάνι και έχει βοηθήσει στην άνοδο της ομάδας του στη 12η θέση της βαθμολογίας.
 
  1. Αρσάβιν 9 ασίστ σε 18 συμμετοχές
Σκοράρει, πασάρει και οργανώνει κλείνοντας ότι τρύπες χρειαστεί στην επιθετική λειτουργία της Άρσεναλ ο Αντρέι Αρσάβιν. Την έφεση στις ασίστ την είχε πάντα από εποχής Ζενίτ όταν επί δύο συνεχόμενες σεζόν έκανε ρεκόρ καριέρας με 13 ασίστ στο πρωτάθλημα τις χρονιές 2006-07 και 2007-08. Ειδικά στην τελευταία τελείωσε τη σεζόν συνολικά με 27 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις και ήταν η χρονιά που του άνοιξε το δρόμο για τους «κανονιέρηδες» που τον απέκτησαν έξι μήνες αργότερα έναντι 15 εκ λιρών. Ο 29χρονος Ρώσος μεσοεπιθετικός συνέχισε σε υψηλούς ρυθμούς και στην Πρέμιερ Λιγκ και επί 2,5 σεζόν δεν έχει ρίξει καθόλου την απόδοσή του. Με τέσσερα γκολ και 9 ασίστ σε 18 συμμετοχές στο πρωτάθλημα αποτελεί και φέτος ένας από τα δυνατά «κανόνια» του Αρσέν Βενγκέρ στη μάχη για έναν τίτλο.
 
  1. Ντρογκμπά 8 ασίστ σε 16 συμμετοχές
Έχει καθιερωθεί στο μυαλό όλων ως το βαρύ πυροβολικό της Πρέμιερ Λιγκ όμως λίγοι ξέρουν πως δεν υπολείπεται καθόλου στον τομέα των ασίστ. Η σωματοδομή του, του επιτρέπει να ανοίγει κενούς χώρους και να τροφοδοτεί σωστά την κατάλληλη στιγμή τους συμπαίκτες του βγάζοντάς τους τετ-α-τετ. Το δείχνει και φέτος με τα 7 γκολ και τις 8 ασίστ του σε 16 συμμετοχές, σε μία χρονιά που ταλαιπωρήθηκε πολύ από την ελονοσία από την οποία υπέφερε για διάστημα περίπου ενός μήνα. Η Τσέλσι τον απέκτησε στις 20 Ιουλίου του 2004 και τα 7 χρόνια που βρίσκεται στο σύλλογο έχει φροντίσει να το ξεπληρώσει και με το παραπάνω. Ο 32χρονος Ιβοριανός επιθετικός αναδείχτηκε πέρυσι τρίτος σε ασίστ στο πρωτάθλημα με 13 πάσες «πάρε – βάλε». Την χρονιά 2005-06 είχε αναδεχτεί μάλιστα σε πρώτο ασίστμαν της Πρέμιερ Λιγκ με 11 ασίστ, και φέτος με 8 μέχρι τη μέση του πρωταθλήματος δείχνει ικανός να κινηθεί και πάλι στις πρώτες θέσεις της κατηγορίας.
 
  1. Κράουτς 7 ασίστ σε 14 συμμετοχές

Ο υψηλόσωμος και λιγνός Άγγλος επιθετικός από την εποχή που πήγε στη Λίβερπουλ το 2005 και μετά είναι πολύ σταθερός σε όλα τα στατιστικά του. Στις συμμετοχές του, στα γκολ του, στις ασίστ του, στους μισθούς του, ακόμη και στην κοστολόγησή του. Με 7 εκ λίρες τον απέκτησε η Λίβερπουλ, με 9 εκ η Πόρτσμουθ, με 9 και η Τότεναμ την περασμένη σεζόν και πήρε από τον Πίτερ Κράουτς αυτά ακριβώς που περίμενε. Ο 29χρονος επιθετικός μπορεί φέτος στο πρωτάθλημα να έχει μόλις ένα γκολ σε 14 συμμετοχές, αλλά η βοήθειά του στην ομάδα είναι μεγάλη. Πρώτον τροφοδοτεί με ασίστ τους συμπαίκτες του παίζοντας με πλάτη και πασάροντας τη σωστή στιγμή και δεύτερον σκοράρει ακατάπαυστα στην Ευρώπη έχοντας και ο ίδιος μεγάλο μερίδιο από την εντυπωσιακή πορεία των «σπιρουνιών» στο Τσάμπιονς Λιγκ.

TAGS: