Οι πέντε πολυτιμότεροι

Το ποιοτικό επίπεδο του αγγλικού ποδοσφαίρου, ως γνωστόν, είναι στα ύψη. Σε αυτό βέβαια, βοηθούν οι σπουδαίες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες που με τις προσωπικές τους ενέργειες, ξεχωρίζουν και κερδίζουν τον τίτλο του MVP. Το england365, σας παρουσιάζει τους 5 παίκτες που έλαμψαν στο πρώτο μισό της τρέχουσας σεζόν.



Οι πέντε πολυτιμότεροι

Γκάρεθ Μπέιλ (Τότεναμ)

Στα 21 του χρόνια, ο Γκάρεθ Μπέιλ αποτελεί ένα από τα πιο «hot» ονόματα στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και κάθε του εμφάνιση στο γήπεδο με τη φανέλα της Τότεναμ, αποτελεί προσωπική… παράσταση. Ο Ουαλός άσος, ξεκινώντας από αριστερό μπακ και εν συνεχεία αγωνιζόμενος σε όλη την αριστερή πτέρυγα, «ζαλίζει» τους αντίπαλους αμυντικούς, εξαπολύει «καυτές» σέντρες και σουτ και αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο μέλος στο αρχικό σχήμα των «σπιρουνιών». Οι εμφανίσεις του στα παιχνίδια με την Ίντερ στη φάση των ομίλων του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν αυτές που «ταξίδεψαν» το όνομά του σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Μετράει 6 γκολ στο πρωτάθλημα και 4 στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.
 

Κέβιν Ντέιβις (Μπόλτον)

Το «βαρύ πυροβολικό» της επιθετικής γραμμής της Μπόλτον. Ο Κέβιν Ντέιβις μαζί με τον Γιόχαν Ελμάντερ αποτελούν το φόβητρο κάθε αντίπαλης άμυνας. Ο 33χρονος Άγγλος είναι ένας από τις μεγαλύτερες παραμέτρους που έχουν οδηγήσει τους «τρότερς» στα υψηλά στρώματα του φετινού πρωταθλήματος και παρά τα έξι του γκολ στο πρώτο μισό της σεζόν, έχει εξαργυρώσει τις σπουδαίες του εμφανίσεις στο «Ρίμποκ» με την κλήση του στην εθνική ομάδα της Αγγλίας, από τον Φάμπιο Καπέλο. Ο   Όουεν Κόιλ στηρίζει το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού της Μπόλτον πάνω του και αυτός, φροντίζει να παίρνει την ομάδα στις πλάτες του.
 

Ντάνι Γουέλμπεκ (Σάντερλαντ)

Το «μήλον της έριδος» ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Σάντερλαντ. Ο νεαρός επιθετικός αγωνίζεται στις «μαύρες γάτες» με τη μορφή δανεισμού για μια ολόκληρη σεζόν από τους «κόκκινους διαβόλους» και η προσφορά του στην ομάδα του Στιβ Μπρους, έχει προκαλέσει θετικό… σάλο. Αυτό, γιατί οι άνθρωποι της Σάντερλαντ θέλουν να τον κρατήσουν και μετά τη λήξη του δανεισμού του, την ώρα που ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν θέλει να ακούει για  μη επιστροφή του στο «Ολντ Τράφορντ» το προσεχές καλοκαίρι. Ο Γουέλμπεκ μετράει 18 συμμετοχές τη φετινή σεζόν στο «Στάδιο του Φωτός», έχοντας βρει το δρόμο για τα δίχτυα 5 φορές.
 

Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Ένα… τεμπέλικο «κανόνι»! Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ έστειλε τη δική του απάντηση και μάλιστα… 14 φορές, σε όσους το προηγούμενο καλοκαίρι υποστήριζαν πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν τον έχει ανάγκη, αφού η… τεμπελιά του δεν τον άφηνε να δικαιολογήσει πως αξίζει να βρίσκεται στους «κόκκινους διαβόλους». Φέτος, στο πρώτο μισό της αγωνιστικής περιόδου καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ με 14 τέρματα και πολλά.. one man show, αφού ήταν ο άνθρωπος που νίκησε τις Λίβερπουλ (3-2), Σάντερλαντ (2-0) και Μπλάκμπερν (7-1) σκοράροντας τρεις, δύο και πέντε (!) φορές αντίστοιχα. Στην «εφτάρα» επί της των «ρόβερς», έγινε ο 4ος ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει 5 γκολ σε ένα παιχνίδι, από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ και ο 1ος ξένος που φτάνει στο σπουδαίο επίτευγμα.
 

Κρις Μπραντ (Γουέστ Μπρομ)

Ο 26χρονος μέσος δεν έχει…συμβιβαστεί με τη μέτρια πορεία της Γουέστ Μπρομ στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ και είναι χάρμα οφθαλμών εντός αγωνιστικού χώρου σε κάθε παιχνίδι της νεοφώτιστης ομάδας. Ο Κρις Μπραντ είναι ο «θεμέλιος λίθος» του συλλόγου στη μεσαία γραμμή, μετρώντας 17 συμμετοχές (όλες με φανέλα βασικού) και μόλις δύο γκολ στον ά γύρο του πρωταθλήματος. Ήταν ο «χρυσός» σκόρερ στο παιχνίδι με την Τότεναμ, όπου έδωσε στη Γουέστ Μπρομ τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1), ενώ πανηγύρισε έξαλλα το δικό του τέρμα στη σπουδαία επικράτηση (4-1) επί της Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ».

TAGS: