Άντι Κάρολ: Στα βήματα της δόξας

To καλοκαίρι του 2010 ο Chris Hughton προσφέρει τη φανέλα με το νούμερο 9 στον Andy Carroll, μια φανέλα με την οποία μεγάλοι ήρωες της πόλης του Newcastle, όπως ο Jackie Milburn, Malcolm MacDonald και φυσικά ο σπουδαίος Alan Shearer έχουν δοξαστεί. Τότε, ο Carroll δήλωνε πως είναι μεγάλη τιμή για ένα παίκτη γέννημα θρέμμα της πόλης που κάποτε είχε στην κατοχή του εισιτήριο διαρκείας για να παρακολουθεί τα ινδάλματα του όπως το Nobby Solano, Les Ferdinand και τον Faoustino Asprillia, να φορέσει τη φανέλα με του νούμερο 9 και να ακολουθήσει τα βήματα του θρύλου Alan Shearer και ίσως να τον ξεπεράσει.



Άντι Κάρολ: Στα βήματα της δόξας
Κείμενο του αναγνώστη George Fasouli
 

Στις 22 Αυγούστου ο Andy Carroll πετυχαίνει το πρώτο του hat-trick με τη φανέλα της Newcastle στη Premier League. Αντίπαλος η ομάδα που το Μάρτιο του 2009 καταδίκασε τη Newcastle και την έριξε στη championship, η Aston Villa. H Newcastle κέρδισε με 6-0 και ο Carroll σκόραρε 3 φορές. Οι οπαδοί της Newcastle και ολόκληρη η πόλη υπέθεσαν ότι βρήκαν τον επόμενο Alan Shearer στο πρόσωπο του Andy Carroll. Γρήγορα η συζητήσεις στο νησί δίνουν και παίρνουν πλέκοντας το εγκώμιο του νεαρού επιθετικού και ζητώντας από το Fabio Capello να τον καλέσει άμεσα στην Εθνική Αγγλίας. Chelsea και Liverpool τον παρακολουθούν από το 2009 όπου με τη φανέλα της Newcastle στη championship σκοράρει 19 γκολ στη πρώτη του σεζόν έπειτα από τη φυγή των Martins, Owen, Viduca και Duff.

Στις 21 Ιανουαρίου του 2011 ο Alan Pardew δηλώνει ότι η Newcastle δεν πρόκειται και ούτε σκέφτονται να πουλήσουν τον Andy Carroll. To πλάνο τους είναι να χτίσουν ξανά μια νέα ομάδα γύρω από τους Carroll, Enrique, Collocini, Taylor, Tiote, Ben Arfa και τον Joey Barton, το κακό παιδί της City όπου στη πρώτη του χρονιά δίχως τραυματισμούς και το περιορισμό της φυλακής δείχνει αναγεννημένος. Όλη η ομάδα έπειτα από μια δύσκολη και επιτυχημένη χρονιά στη championship δείχνει αναγεννημένη. Το στήριγμα προς αυτή τη νέα ομάδα από τους οπαδούς είναι ανεπανάληπτο. Με λίγες ποιοτικές προσθήκες και με τη διατήρηση της υπάρχουσας ομάδας όλοι πιστεύουν ότι η Newcastle μπορεί και είναι ικανή να σπάσει το κατεστημένο του top four. Άλλωστε η νίκες επί της Arsenal στο Emirates με το γκολ του συνήθη ύποπτου, Carroll, και η νίκη επί της Chelsea στο Carling Cup me 3-4 μέσα στο Stamford Bridge έκανε τους πάντες να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία. Ακολούθησαν η συντριβή της τοπικού αντιπάλου Sunderland me 5-1 , και η νίκη επί της West Ham με 5-0. Το μόνο που ζητάνε πλέον όλοι είναι να βρει αυτή η ομάδα μια σταθερότητα και να αποδίδει παντού το ίδιο.

Στις 8 Οκτωβρίου 2010, ο Andy Carroll υπογράφει το νέο του συμβόλαιο με την ομάδα της καρδιάς του, τη Newcastle United FC, υποστηρίζοντας πως δεν πρόκειται ποτέ να αφήσει την ομάδα που λάτρεψε και δοξάστηκε σε τόσο νεαρή ηλικία όσο κανείς άλλος. Λίγους μήνες αργότερα όμως, και πιο συγκεκριμένα στην εκπνοή της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου στις 31 Ιανουαρίου, πάει να πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο deal για βρετανό ποδοσφαιριστή. Η Liverpool καταθέτει πρόταση τριάντα εκατομμυρίων λιρών για την απόκτηση του. Η Newcastle την απορρίπτει. Το απόγευμα της ίδιας μέρας έρχεται νέα πρόταση από τη Liverpool με ένα ποσό όπου θα ξεπερνούσε τις τριάντα πέντε εκατομμύρια λίρες. Ο Andy Carroll ζητά να συναντήσει τον προπονητή του Alan Pardew. Σύμφωνα με τα λόγια του προπονητή του ο Carroll έπειτα από τη δεύτερη πιο βελτιωμένη πρόταση της Liverpool, ζητά να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της Newcastle με νέο συμβόλαιο την ίδια μέρα. Ο προπονητής του Alan Pardew του εξηγεί πως πριν 3 μήνες υπέγραψε νέο πενταετές συμβόλαιο με καλύτερες αποδοχές και αν του ξανά-πρόσφερε νέο συμβόλαιο θα διατάρασσε το καλό κλίμα της ομάδας.

Επίσης του εξήγησε πως παίζει στο καλύτερο πρωτάθλημα μόλις 6 μήνες. Του εκμυστηρεύτηκε όμως πως μόλις τελειώσει η χρόνια, το καλοκαίρι θα του προσφέρει νέο συμβόλαιο με καλύτερες αποδοχές. Η απάντηση του Carroll ήταν ότι "αν δεν μου προσφέρετε νέο συμβόλαιο αφήστε με να μιλήσω με τη Liverpool". O Pardew του εξήγησε πως το θέλει γραπτώς αυτό το κείμενο, το λεγόμενο transfer-request, γιατί αλλιώς, όλοι οι οπαδοί της Newcastle θα τον κατηγορήσουν ότι τον πούλησε. Και κάπου εκεί όλα τελείωσαν βάζοντας ένα τέλος στα όνειρα των απανταχού magpies για μια επιτυχημένη σεζόν. H Liverpool έδωσε τον Torres στη Chelsea, και με τα χρήματα που πήρε, αγόρασε ίσως το πιο ελπιδοφόρο επιθετικό δίδυμο στο κόσμο τους Suarez και Carroll.
 

(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο στο info@england365.gr)