Αγγλικές ομάδες και Τσάμπιονς Λιγκ

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε την αλματώδη κυριαρχία των αγγλικών ομάδων στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είχαμε τα περασμένα χρόνια τρεις εγγλέζικες ομάδες στα ημιτελικά κι αν η Ουέφα δεν έβαζε αγγλικό ζευγάρι στα προημιτελικά, το πιο πιθανό ήταν πως οι τέσσερις αγγλικές ομάδες θα αποτελούσαν τους τέσσερις φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ.



Αγγλικές ομάδες και Τσάμπιονς Λιγκ
Κείμενο του αναγνώστη Νίκος Αναστ.

Φέτος μια παραδοσιακή δύναμη της Αγγλίας λείπει από την διοργάνωση. Η Λίβερπουλ. Και σίγουρα μας λείπουν τα απαράμιλλης ομορφιάς και θεάματος παιχνίδια που μας προσέφερε κάθε άνοιξη. Υπάρχει όμως μια καινούρια ομάδα στην διοργάνωση. Η Τότεναμ. Η οποία χωρίς να έχει τα αστέρια (μόνο ο Φαν ντε Φάαρτ, ο Μόντριτς και τελευταία ο Μπέιλ θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι αστέρια) έχει κάνει την Ευρώπη να παραμιλήσει.

Βγήκε πρώτη στον όμιλο με την πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου Ίντερ νικώντας την εύκολα στο Λονδίνο και που αν ο Μπέιλ έκανε το 4-3 στο Μιλάνο λίγο νωρίτερα το πιο πιθανό θα έφευγε με θετικό αποτέλεσμα. Τελευταίο θύμα της η πρωτοπόρος στην Ιταλία Μίλαν με τον Ζλάταν, τον Πάτο, τον Ρομπίνιο. Η Τότεναμ έδειξε σε όλους ότι αξίζει να βρίσκεται σε αυτή την διοργάνωση.

Παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, δεν κλείνεται στα καρέ της, δεν παίζει με γιόμες. Φέτος όμως στη Πρέμιερ Λιγκ δεν είναι σίγουρο πως θα εξασφαλίσει την έξοδο της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεδομένου ότι η κατά 90% πρωταθλήτρια Γιουνάιτεντ, η Άρσεναλ κι η Σίτι δεν χάνουν τα απευθείας εισιτήρια για την διοργάνωση, μένει μια θέση προκριματικών να την διεκδικήσουν η Τότεναμ, η Τσέλσι κι η Λίβερπουλ που δείχνει να ξυπνάει.

Μήπως η ομοσπονδία πρέπει να σκεφτεί την παραχώρηση ακόμα μιας θέσης προκριματικών στην Αγγλία, αφαιρώντας την από χώρες όπως η Ρωσία, που η πρωταθλήτρια της βγήκε με το ζόρι 3η στον όμιλο ενώ η δευτεραθλήτρια Ζενίτ αποκλείστηκε στα προκριματικά από ίσως μια από τις χειρότερες ομάδες που μπήκαν στην διοργάνωση, την Όσερ. Ή από την Ρουμανία που η Κλουζ αποτελεί σάκο του μποξ στον όμιλο της. Δεν θα ήταν άδικο να μείνουν δυο εκ των Τότεναμ, Τσέλσι και Λίβερπουλ έξω από τους ομίλους για να μπουν σε αυτούς ομάδες όπως η Ρουμπίν Καζάν;;;
 

(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο στο info@england365.gr)