Το ντέρμπι των διωκτών

Με την Μπράιτον να μην αγωνίζεται το Σαββατοκύριακο, η δεύτερη της βαθμολογίας Μπόρνμουθ υποδέχεται την τρίτη Χάντερσφιλντ σε ένα παιχνίδι με στόχο την κορυφή. Ακολουθούν από κοντά η Σαουθάμπτον που δοκιμάζεται στην έδρα της Ρότσντεϊλ και η Τσάρλτον που υποδέχεται την Έξετερ.



Το ντέρμπι των διωκτών

Μπόρνμουθ – Χάντερσφιλντ

Οι δύο πιο φορμαρισμένες ομάδες της κατηγορίας διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Οι δύο αντίπαλοι έχουν και οι δύο από τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες τις τελευταίες μέρες με το πρωτάθλημα να έχει πάρει φωτιά και τις ομάδες να αγωνίζονται ακόμη και δύο φορές σε μία εβδομάδα.

Η Μπόρνμουθ θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα, αφού εντός έδρας είναι η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας με 11 νίκες σε 15 ματς. Από την άλλη η Χάντεσφιλντ δεν τα πάει καθόλου άσχημα μακριά από το γήπεδό της, αφού ανήκει στο κλαμπ των ομάδων με τις περισσότερες εκτός έδρας νίκες (6).


Ρότσντεϊλ – Σαουθάμπτον

Αγνοεί την ήττα η Ρότσντεϊλ που στα τελευταία έξι ματς έχει τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες. Βρίσκεται δύο βαθμούς κάτω από τη ζώνη των πλέι οφ και αυτό που δεν την αφήνει να κάνει το βήμα παραπάνω είναι η τάση της για ισοπαλία. Με 11 ισοπαλίες σε 29 αγώνες βρίσκεται δεύτερη σε ισοπαλίες πίσω από την Όλνταμ.

Η Σαουθάμπτον βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση και συνεχίζει την ανοδική πορεία. Σκοράρει στα τελευταία ματς πάνω από δύο γκολ ανά αγώνα και στοχεύει μόνο στην κορυφή από την οποία απέχει 8 βαθμούς. Εκτός έδρας τα πάει αρκετά καλά μιας και είναι η μία από τις τρεις ομάδες της κατηγορίας που έχουν τις περισσότερες νίκες (6). Οι άλλες είναι η Χάντερσφιλντ και η πρωτοπόρος Μπράιτον.


Αναλυτικά οι αγώνες της League One

ΜπόρνμουθΧάντερσφιλντ

Μπρίστολ ΡόβερςΌλνταμ

Τσάρλτον – Έξετερ

Κόλτσεστερ – Γουόλσολ

Χάρτλπουλ – ΜΚ Ντονς

Πιτέρμπορο – Τρανμίρ

Ρότσντεϊλ – Σαουθάμπτον

Σουίντον – Καρλάιλ