Με φόντο την Πρέμιερ Λιγκ

Μάχες στις θέσεις των πλέι-οφ στην Τσάμπιονσιπ με κοινό στόχο όλων την απευθείας άνοδο. Η Νότιγχαμ Φόρεστ υποδέχεται την Κάρντιφ και η Νόριτς φιλοξενείται στην έδρα της Λιντς. Θεωρητικά εύκολο το έργο για την πρωτοπόρο ΚΠΡ που αγωνίζεται στην έδρα της ουραγού Πρέστον.



Με φόντο την Πρέμιερ Λιγκ

ΙΠΣΟΥΙΤΣ - ΧΑΛ

Ιπσουιτς: Η μεταμόρφωση της Ιπσουιτς συνεχίζεται. Μιλάμε για άλλη ομάδα από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ο Πολ Τζιούελ. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από το μεσοβδόμαδο 6-0 στην έδρα της Ντονκάστερ δεν υπάρχει. Πλέον οι φόβοι για υποβιβασμό ανήκουν στο μακρινό παρελθόν και οι «τράκτορ μπόις» μπορούν να κοιτάζουν ακόμα και στην εξάδα. Σημαντικό ρόλο στην αγωνιστική αναγέννηση της Ιπσουιτς έχει παίξει ο έμπειρος μέσος Τζίμι Μπούλαρντ, όμως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής σήμερα, μια και αγωνίζεται δανεικός από τη Χαλ. Ο αρχηγός Ντέιβιντ Νόρις (μέσος) παραμένει εκτός δράσης, με τον γκολκίπερ Μέρφι να είναι μακροχρόνια τραυματίας.

Χαλ: Σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκεται και η Χαλ, που έστω καθυστερημένα αρχίζει και βρίσκει τον καλό εαυτό της. Οι «τίγρεις» έχουν πολύ καλή απόδοση απόδοση από τον Νοέμβριο και μετά. Στα 16 τελευταία παιχνίδια τους μετρούν μόνο μία ήττα και στην παρούσα φάση δείχνουν ικανοί να νικήσουν κάθε αντίπαλο. Αποκτήθηκε δανεικός από τη Λέστερ ο μέσος Χομπς και έχει αρκετές πιθανότητες να βρεθεί ακόμα και στην αρχική ενδεκάδα. Επιστρέφει από απουσία δύο αγωνιστικών ο μέσος Χάρπερ, με τον γκολκίπερ Μανόνε να βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της αποθεραπείας. Σταθερά εκτός πλάνων παραμένει και ο εξτρέμ Γκαρσία.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ - ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ.

Κρίσταλ Πάλας: Ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του στην έδρα της Κόβεντρι ήταν ο Ντάγκι Φρίμαν, ωστόσο θα προτιμούσε να είναι χάλια η Κρίσταλ Πάλας και να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία. Οι «αετοί» βρίσκονται οριακά πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού και δεν θέλουν με τίποτα σήμερα να χάσουν από την ομάδα που βρίσκεται ακριβώς από κάτω τους. Νέο πρόσωπο στην αποστολή των γηπεδούχων είναι ο μέσος Ντικγκατσόι, που ήρθε δανεικός από τη Φούλαμ. Ο Νοτιοαφρικανός έχει πιθανότητες να βρεθεί ακόμα και στην ενδεκάδα, με τους Ντανς και Μάροου να παραμένουν αμφίβολοι. Μακροχρόνια τραυματίας παραμένει ο αριστερός μπακ Χιλς. Δανεικός στην Τσέστερφιλντ συνεχίζει ο εξτρέμ Τζιλαλί.

Σέφιλντ Γιουν.: Δέκα παιχνίδια στον πάγκο της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ συμπλήρωσε ο Μίκι Ανταμς, χωρίς ακόμα να έχει γνωρίσει τη χαρά της ήττας. Οι «λεπίδες» δεν τα κατάφεραν ούτε απέναντι στη Ρέντινγκ και πλέον το μέλλον τους στην κατηγορία φαντάζει εξαιρετικά αμφίβολο. Ο επιθετικός Κρέσγουελ είναι ο νέος παίκτης της Γιουνάιτεντ που μπήκε στη λίστα με τους τραυματίες. Από τους φιλοξενούμενους απουσιάζουν οι αμυντικοί Μόργκαν, Τέιλορ και Φρανς, ο τερματοφύλακας Ράιτ και ο επιθετικός Χέντερσον. Εκτός πλάνων βρίσκεται και ο μέσος Μοντγκόμερι, με τον επιθετικό Εβανς να δίνεται εξαιρετικά αμφίβολος. Την τελευταία αγωνιστική της ποινής του εκτίει ο πλάγιος αμυντικός Κόζλουκ.

ΛΙΝΤΣ - ΝΟΡΙΤΣ

Λιντς: Μία ήττα στα 18 τελευταία παιχνίδια της μετράει η Λιντς, που δείχνει ικανή να διεκδικήσει για δεύτερη σερί χρονιά την άνοδο. Πέραν της ήττας από την Κάρντιφ, τα «παγόνια» διανύουν εξαιρετική περίοδο και μία νίκη κόντρα στη Νόριτς θα επιβεβαιώσει ότι δίκαια βρίσκονται στα φαβορί για την άνοδο. Ο δεξιός μπακ Κόνολι βρίσκεται εκτός πλάνων για δεύτερη στη σειρά αγωνιστική, όμως από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο νέο πρόβλημα και ο Σάιμον Γκρέισον πολύ δύσκολα θα κάνει κάποια αλλαγή στο αρχικό σχήμα.

Νόριτς: Χαρακτήρα ομάδας που δεν τα παρατάει πριν ο διαιτητής σφυρίξει για τελευταία φορά επιδεικνύει η Νόριτς και δικαιώνεται. Αν και μόλις φέτος επέστρεψαν στην κορυφή, τα «καναρίνια» παλεύουν για την άνοδο και την περασμένη αγωνιστική πάλεψαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, σκόραραν στις καθυστερήσεις και τελικά πήραν τους τρεις βαθμούς από το ματς με τη Ρέντινγκ. Ο αμυντικός Λίον Μπάρνετ τέθηκε εκτός μάχης για το υπόλοιπο της περιόδου. Ο τραυματισμός του την περασμένη αγωνιστική αποδείχθηκε αρκετά σοβαρός και τώρα θα πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση. Ο μέσος Σούρμαν επέστρεψε το περασμένο Σάββατο μετά από καιρό, μπήκε ως αλλαγή και τώρα έχει πιθανότητες να ξεκινήσει.

ΜΙΛΓΟΥΟΛ - ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ

Μίλγουολ: Εκτός έδρας βαθμός ύστερα από καιρό για τη Μίλγουολ. Εστω και στα τελευταία λεπτά του αγώνα τα «λιοντάρια» πήραν την ισοπαλία στην έδρα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και ό,τι κι αν συμβεί από εδώ και πέρα το σίγουρο είναι ότι με τον χαρακτήρα που επιδεικνύουν δεν πρόκειται να κινδυνέψουν. Τα προβλήματα τραυματισμών μειώνονται για τους γηπεδούχους, μια και επιστρέφουν οι αμυντικοί Κρεγκ και Γούορντ. Για πρώτη φορά αναμένεται να βρεθεί στον πάγκο ο μέσος Μπουαζά, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Ετσι, εκτός συνεχίζουν μόνο οι επιθετικοί ΜακΚουόντι και Μπατ.

Μίντλεσμπρο: Ταλαιπωρημένη από τα πολλά προβλήματα τραυματισμών η Μίντλεσμπρο, γνώρισε ακόμα μία ήττα. Αυτή τη φορά έχασε εντός έδρας από τη Σουόνσι και παραμένει σε μεγάλο κίνδυνο. Ο στόχος της είναι κάποια στιγμή να επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο, όπως παραδέχθηκε και ο τεχνικός Τόνι Μοουμπρέι, ίσως χρειαστεί περισσότερο χρόνο απ' ό,τι φαντάζονται οι οπαδοί της για να το πετύχει. Τα πολλά αμυντικά λάθη αναγκάζουν τον Μουομπρέι να αλλάξει πράγματα στην άμυνα και ίσως να χρησιμοποιήσει στο βασικό σχήμα τον νεοαποκτηθέντα Χάας. Πιθανότητες να επιστρέψουν έχει ο αμυντικός Τέιλορ και ο πολύ χρήσιμος μέσος, Αρκα, όμως εκτός παραμένουν οι γνωστοί μακροχρόνια τραυματίες.

ΝΟΤΙΓΧΑΜ - ΚΑΡΝΤΙΦ

Νότιγχαμ: Σημαντική ευκαιρία να περάσει στη δεύτερη θέση έχασε μεσοβδόμαδα η Νότιγχαμ Φόρεστ, μια και δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το εξ αναβολής παιχνίδι με τη Σκάνθορπ. Οι «ρεντς» ηττήθηκαν για πρώτη φορά ύστερα από δώδεκα αγωνιστικές, όμως επιστρέφοντας στην έδρα τους αυξάνουν κατακόρυφα τις πιθανότητές του για να γυρίσουν και στις νίκες. Δεν προέκυψε κάποιο νέο πρόβλημα τραυματισμού ή τιμωράις για τους γηπεδούχους, εντούτοις εκτός δράσης εξακολουθούν να βρίσκονται ο επιθετικός Φίντλεϊ και οι μέσοι Μαγιέφσκι και Μουσί.

Κάρντιφ: Τη δυνατότητα να ψαλιδίσει τη διαφορά από την πρωτοπόρο ΚΠΡ είχε η Κάρντιφ, όμως μεσοβδόμαδα απέτυχε να πάρει το εξ αναβολής παιχνίδι με την Μπέρνλι. Οι «μπλούμπερντς» πρέπει να διορθωθούν σε σχέση με το προηγούμενο ματς, κατά τη διάρκεια του οποίου «πούλαγαν» πολύ εύκολα την μπάλα. Προβλήματα αντιμετωπίζουν τρεις παίκτες των γηπεδούχων, χωρίς όμως να αποκαλυφθούν τα ονόματα των παικτών, αν και ένας εξ αυτών φημολογείται πως είναι ο επιθετικός Τσόπρα.

ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ - ΜΠΑΡΝΣΛΕΪ

Πόρτσμουθ: Αργησε, αλλά ήρθε. Την παρθενική νίκη της μέσα στο 2011 και πρώτη από τις αρχές Δεκεμβρίου πανηγύρισε την περασμένη αγωνιστική η Πόρτσμουθ. Οι «πομπέι» έφυγαν με τους τρεις βαθμούς από την έδρα της Ντονκάστερ, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα προβλήματα λύθηκαν αυτομάτως, μια και το μικρό ρόστερ, σε συνδυασμό με τις απουσίες, δεν αφήνει πολλές επιλογές στον Στιβ Κότεριλ. Επιστρέφει ο πολύ καλός στόπερ, Ααρον Μοκοένα, αν και είναι αμφίβολο αν θα επιστρέψει στην αρχική ενδεκάδα, με δεδομένο ότι απόντος του Νοτιοαφρικανού η Πόρτσμουθ διατήρησε ανέπαφη την εστία της για πρώτη φορά μετά από 11 παιχνίδια. Ωστόσο, μπορεί να μετακινηθεί στο κέντρο, μια και απουσιάζει ο δανεικός Χογκ. Προσθήκη της τελευταίας στιγμής αποτελεί ο εξτρέμ Κότεριλ, που αποκτήθηκε από τη Σουόνσι. Μακροχρόνια τραυματίας παραμένει ο επιθετικός Γουέμπερ.

Μπάρνσλεϊ: Ακόμα ένα εντός έδρας παιχνίδι στο οποίο η Μπάρνσλεϊ άφησε βαθμούς. Οι «τάικς» πήραν μετά βίας τον βαθμό από το ματς με την Ιπσουιτς, σκοράροντας δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε. Ο Μαρκ Ρόμπινς είχε παράπονα από τους παίκτες τους, μια και οι φιλοξενούμενοι δεν δείχνουν και φέτος ότι μπορούν να ξεφύγουν από τη μετριότητα. Ο αμυντικός ΜακΣέιν ήρθε δανεικός από τη Χαλ και δεν αποκλείεται να βρεθεί στο αρχικό σχήμα. Θα αντικαταστήσει τον αρχηγό Φόστερ, που θα λείψει για αρκετές εβδομάδες. Μακροχρόνια τραυματίες παραμένουν οι αμυντικοί ΜακΕβιλι και Πότερ.

ΠΡΕΣΤΟΝ - ΚΠΡ

Πρέστον: Από το... ολότελα. Ούτε αυτή την αγωνιστική η Πρέστον κατάφερε να επιστρέψει στις επιτυχίες, όμως μόνο ως θετικό μπορεί να εκληφθεί το ότι πήρε έστω τον βαθμό στην έδρα της Γουότφορντ. Οι «λιλιγουάιτς» δεν έχουν άλλη επιλογή από το να τα δώσουν όλα για νίκη απέναντι στους πρωτοπόρους. Ο Λίνο Κλαρκ δεν μπορεί να αγωνιστεί, μια και δεν έχει δικαίωμα να παίξει απέναντι στην ομάδα που ανήκει. Αμφίβολος, με κάποιες πιθανότητες να επιστρέψει, είναι ο επίσης φορ, Ιαν Χιουμ. Από τεστ ετοιμότητας, για να βοηθήσουν την ομάδα τους σε αυτό το δύσκολο παιχνίδι, θα περάσουν ο μέσος Κουτς και ο επιθετικός Μπράουν.

ΚΠΡ: Με ένα γκολ υπέρ της, αλλά και με αριθμητικό πλεονέκτημα από τα μισά του ημιχρόνου στο ματς με τη Νότιγχαμ Φόρεστ βρέθηκε η ΚΠΡ, χωρίς τελικά να καταφέρει να πάρει τους τρεις βαθμούς. Ωστόσο, επρόκειτο για ένα ντέρμπι και δεν έχει καμία σχέση με το σημερινό παιχνίδι, στο οποίο οι φιλοξενούμενοι έχουν τον πρώτο λόγο. Ο εξτρέμ Τόμι Σμιθ, σκόρερ των «ρέιντζερς» στο 1-1 με τη Φόρεστ, έμεινε εκτός αποστολής, με τραυματισμό στον δικέφαλο. Με τον Σμιθ έξω και τον Εφρέμ τιμωρημένο υπάρχει το ενδεχόμενο να βρεθεί στην ενδεκάδα ο Μοένμ κάτι που συμβαίνει σπάνια.

ΡΕΝΤΙΝΓΚ - ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ

Ρέντινγκ: Πάνω που είχε δείξει ότι ανεβάζει στροφές, η Ρέντινγκ έριξε πάλι την απόδοσή της και λογικά πλέον κάθε ελπίδα για συμμετοχή στα πλέι οφ έχει χαθεί. Οι «βασιλικοί» αγνοούν τη νίκη εδώ και πέντε αγωνιστικές και ειδικά εκτός έδρας δείχνουν να έχουν χάσει μεγάλο μέρος της αποτελεσματικότητάς τους. Επιστρέφει ο δανεικός μέσος Λέιγκεργουντ, ο οποίος στα έντεκα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί με τη Ρέντινγκ μετά την παραχώρησή του από την ΚΠΡ, οι «βασιλικοί» δεν ηττήθηκαν. Τη δεύτερη από τις τρεις αγωνιστικές της ποινής του εκτίει ο Κάρατσαν (μέσος). Εκτός πλάνων βρίσκεται και πάλι ο κεντρικός αμυντικός Πιρς και αμφίβολος είναι ο επιθετικός Μινιό.

Γουότφορντ: Πέντε παιχνίδια χωρίς νίκη συμπλήρωσε και η Γουότφορντ, που επίσης έχει χάσει σημαντικό έδαφος στην προσπάθεια που κάνει να προλάβει τα πλέι οφ. Οι «σφήκες» συμπλήρωσαν έξι ματς χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις και παρά την προσπάθεια που έκαναν στο δεύτερο ημίχρονο δεν πήραν παρά την ισοπαλία κόντρα στην Πρέστον. Προβλήμα τραυματισμού αντιμετωπίζει ο δεξιός μπακ Λόιντ Ντόιλι. Εκτός πλάνων παραμένει ο εξτρέμ Μπάκλεϊ. Αντίθετα, πιθανότητες να επιστρέψει έχει ο επιθετικός Μάρβιν Σορντέλ.

ΣΚΑΝΘΟΡΠ - ΝΤΕΡΜΠΙ

Σκάνθορπ: Μία νίκη που ενδεχομένως να αλλάξει την πορεία της στο πρωτάθλημα πήρε η Σκάνθορπ, νικώντας σε εξ αναβολής παιχνίδι τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη νίκη των «άιρονς» στα 14 τελευταία ματς και πρώτη ύστερα από οκτώ αγωνιστικές. Το αποτέλεσμα αυτό θα έχει βέβαια ελάχιστη σημασία αν η ομάδα του Ιαν Μπάρακλαφ δεν δώσει συνέχεια σήμερα. Από τεστ ετοιμότητας θα περάσει ο αμυντικός Εντι Νόλαν. Σημαντική είναι η επιστροφή του δανεικού επιθετικού, Τζόι Γκάρνερ, όμως υπάρχουν και προβλήματα στους γηπεδούχους, που δεν υπολογίζουν επτά ποδοσφαιριστές για το σημερινό κρίσιμο παιχνίδι.

Ντέρμπι: Με τίποτα δεν λέει να φτιάξει η κατάσταση στη Ντέρμπι και πλέον ο Νάιτζελ Κλαφ νιώθει έντονη πίεση. Τα «κριάρια» ηττήθηκαν 2-0 μπροστά στο κοινό τους από τη Λέστερ και έφτασαν τις έξι αγωνιστικές χωρίς νίκη. Η σωτηρία δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμα και ο νεαρός τεχνικός σκοπεύει να προχωρήσει σε τρεις δανεισμούς προκειμένου να ενισχύσει την ομάδα του. Με προβλήματα στο κέντρο ενδέχεται να παραταχθούν οι φιλοξενούμενοι, με τους μέσους Πίρσον και Μπέιλι να δίνονται αμφίβολοι. Εκτός πλάνων παραμένουν οι αμυντικοί Αντερσον και Μπάξτον.

ΣΟΥΟΝΣΙ - ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ

Σουόνσι: Γρήγορα συνήλθε από την απώλεια στο ντέρμπι με την Κάρντιφ η Σουόνσι. Παρ' ότι δεν μας έχει συνηθίσει σε μεγάλη παραγωγικότητα φέτος, σκόραρε τέσσερις φορές μέσα στην έδρα της Μίντλσεμπρο και έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το «Ριβερσάιντ». Αυτό το αποτέλεσμα την κράτησε ζωντανή στη μάχη για την απευθείας άνοδο. Ο αριστερός μπακ Νιλ Τέιλορ ξεπέρασε τον τραυματισμό του και επιστρέφει. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τον αρχηγό Μονκ (αμυντικός) και τον Ορλάντι (μέσος).

Ντονκάστερ: Οποιαδήποτε ελπίδα της Ντονκάστερ για παρουσία στα πλέι οφ εξαφανίστηκε, μετά και την εντός έδρας συντριβή από την Ιπσουιτς. Οι «ρόβερς» γνώρισαν την ήττα με 6-0 μεσοβδόμαδα και πρέπει να δείξουν ότι έχουν μεγάλο κουράγιο για να φύγουν με κάτι θετικό από το «Λίμπερτι». Με τον δανεισμό του βετεράνου επιθετικού Τζέισον Γιούελ από την Μπλάκπουλ ενισχύθηκαν οι φιλοξενούμενοι. Η κίνηση αυτή έγινε μετά τον τραυματισμό του πρώτου σκόρερ της Ντονκάστερ, Μπίλι Σαρπ, που θα μείνει εκτός δράσης για άγνωστο διάστημα. Εκτός από το σημερινό ματς βρίσκεται ο φορ Χέιτερ, όμως καλύτερα είναι ο γκολκίπερ Σάλιβαν, που ίσως γυρίσει μετά από τέσσερις αγωνιστικές. Από τεστ ετοιμότητας θα περάσει ο μέσος Μάισον και ο αμυντικός Τσέιμπερς. Δεδομένη για ακόμα ένα παιχνίδι είναι η απουσία των αμυντικώνΟ’Κόνορ, Μάρτις και Ντουμπουγιά, όπως και οι μέσοι Στοκ Τζίλετ και Γουντς.