Από Championship σε Europa League

Πολλά διοικητικά προβλήματα, υλικό χαμηλού επιπέδου, μεταγραφές από το μεσαίο ράφι. Η χρονιά για την θρυλική ομάδα της Λίβερπουλ προμηνυόταν δύσκολη. Στον πάγκο ένας καλός - πλην ακατάλληλος για το μέγεθος του συλλόγου προπονητής.



Από Championship σε Europa League

Κείμενο του Δημήτρη Παντελίδη

Η χρονιά ξεκίνησε χειρότερα του αναμενομένου. Πολλοί χαμένοι βαθμοί και ήττες από ομάδες που προηγούμενες χρονιές θα έκαναν πάρτι αν έπαιρναν έστω μια ισοπαλία από την ομάδα του λιμανιού. Παρόλο που στην Ευρώπη τα πράγματα πήγαιναν καλά, στο Νησί η εικόνα ήταν απογοητευτική. Στα τέλη του 2010 η Λίβερπουλ των 5 Κυπέλλων Πρωταθλητριών φιγούραρε στις τελευταίες θέσεις του αγγλικού πρωταθλήματος.

Ο κόσμος ζητούσε τον Νταλγκλίς, πολλοί, όμως, μιλούσαν περισσότερο για κίνηση που θα ηρεμούσε τους οπαδούς παρά για λύση του προβλήματος. Ο θρύλος της Λίβερπουλ, όμως, έφερε έναν αέρα αλλαγής, δικαιώνοντας προς το παρόν αυτούς που τον ζητούσαν στην ηγεσία της ομάδας.

Η ομάδα άρχισε να αποδίδει καλύτερα μέσα στο γήπεδο ενώ ταυτόχρονα επέστρεφαν και τα θετικά αποτελέσματα. Έτσι, λοιπόν, από την ντροπιαστική πορεία που έφερνε την ομάδα στο χείλος του γκρεμού, ήρθε η αλλαγή του σκηνικού, με τους "κόκκινους" να έχουν πλέον πλασαριστεί μέσα στην εξάδα, διεκδικώντας, έτσι, με αξιώσεις την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την επόμενη σεζόν.

Ακόμα και το όνειρο της τετράδας και παράλληλα του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ακόμα ζωντανό, δύσκολο μεν, αλλά όχι ακατόρθωτο. Σε αυτό δε ,είναι πολύ πιθανόν να παίξει ρόλο-θετικά ή αρνητικά-ο μεταγραφικός οργασμός της τελευταίας μέρας του Ιανουαρίου (βλ. Τόρες, Κάρολ, Σουάρες). Ωστόσο, όπως και να έρθουν τα πράγματα, μια χρονιά που έδειχνε χαμένη για την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ πάει να σωθεί. Ίδωμεν...


(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο στο info@england365.gr)