Οι επιδόσεις των «κανονιέρηδων»

Η Άρσεναλ βρίσκεται ακόμη εντός όλων των στόχων της πραγματοποιώντας μία πολύ καλή πορεία έως τώρα. Ο αναγνώστης Δημήτρης Σκούρτης επιχειρεί μία ατομική κριτική των βασικών συντελεστών της βάσει των φετινών τους επιδόσεων.



Οι επιδόσεις των «κανονιέρηδων»
ΒΟΙΤΣΙΕΧ ΣΤΣΕΖΝΙ: Ο Πολωνός τερματοφύλακας έχει πάρει θέση βασικού από το παιχνίδι με τη Γιουνάιτεντ και δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει τον νέο γκολκίπερ για την επόμενη δεκαετία.

ΜΑΝΟΥΕΛ ΑΛΜΟΥΝΙΑ: Αυτός επιλέχθηκε από τον Βενγκέρ να προστατέψει την εστία της ομάδας του όμως μετά τα αστεία λάθη που έκανε στον αγώνα με τη Μπρόμιτς 5 μήνες νωρίτερα ανάγκασε τον Αλσατό να μη τον ξαναχρησιμοποιήσει.

ΛΟΥΚΑΣ ΦΑΜΠΙΑΝΣΚΙ: Γνωστός για τις πολλές γκάφες του. Φέτος όμως,μετά τη μη χρησιμοποίηση του Αλμούνια επιστρατεύτηκε κάτω από τα γκόλποστ. Ήταν όμως άτυχος και τραυματίστηκε σοβαρά.

ΜΠΑΚΑΡΙ ΣΑΝΙΑ: Αξιόπιστος ο Γάλλος αμυντικός αποτελεί τη βασική επιλογή του δεξιού οπισθοφύλακα αφήνοντας στον πάγκο τον Εμπουέ.

ΛΟΡΑΝ ΚΟΣΙΕΛΝΙ: Εξαιρετικός. Αποτελεί ίσως μια από τις επιτυχέστερες μεταγραφές που έχει κάνει ο Βενγκέρ στην Άρσεναλ. Αλάνθαστος, δεν χάνει μονομαχία στον αέρα και όταν λείπει το κενό του είναι εμφανές.

ΓΙΟΑΝ ΤΖΟΥΡΟΥ: Η ευχάριστη έκπληξη! Ο Ελβετός στην αρχή της χρονιάς αποτελούσε την τέταρτη επιλογή (!) για τα μετόπισθεν, όμως τώρα είναι βασικός και αναντικατάστατος.

ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΣΚΙΛΑΣΙ: Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός ήρθε από τη Σεβίλλη. Ξεκίνησε τη σεζόν ως βασικός άλλα στη συνέχεια δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα και τώρα γυαλίζει τον πάγκο...

ΓΚΑΕΛ ΚΛΙΣΙ: Δεν είναι ο καλύτερος αμυντικός του κόσμου αλλά ούτε και ο χειρότερος...Σταθερός.

ΑΛΕΞ ΣΟΝΓΚ: Ο Καμερουνέζος αμυντικός χαφ δεν έχει πραγματοποιήσει τις περσινές εκπληκτικές του εμφανίσεις αλλά παρόλαυτα είναι απαραίτητος στη μεσαία γραμμή των «Γκάνερς».

ΤΖΑΚ ΓΟΥΙΛΣΙΡ: Η αποκάλυψη της χρονιάς από τον Βενγκέρ! Καταπληκτικός ο 18χρονος χαφ. Βασικός και αναντικατάστατος στο χώρο του κέντρου, μπορεί κάλλιστα να αμυνθεί αλλά και να επιτεθεί!

ΣΕΣΚ ΦΑΜΠΡΕΓΚΑΣ: Ο αρχηγός της Άρσεναλ είναι για ακόμη μια χρονιά ο ηγέτης της ομάδας. Ίσως στη τελευταία του χρονιά θέλει να πάρει την ομάδα του από το χέρι και να την οδηγήσει στους τίτλους.

ΘΙΟ ΓΟΥΟΛΚΟΤ: Φέτος ο Άγγλος είναι βασικός στη δεξιά πλευρά της επίθεσης και με τα καθοριστικά γκολ που πετυχαίνει δείχνει ότι μπορεί να κρατήσει τη θέση για πολλά ακόμη χρόνια.

ΣΑΜΙΡ ΝΑΣΡΙ: Ο Γάλλος θεωρείται ο νέος Ζιντάν και αυτό τα λέει όλα. Ενα πολύτιμο γρανάζι στη μηχανή του Βενγκέρ.

ΑΝΤΡΕΙ ΑΡΣΑΒΙΝ: Τα έχει <<ακούσει>> αρκετά από το κοινό του Έμιρειτς φέτος και όχι άδικα αφού ο Ρώσος δεν έχει αποδώσει το καλύτερο δυνατό. Στα τελευταία παιχνίδια όμως δείχνει να ανεβαίνει με αποκορύφωμα το γκολ-νίκη απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

ΡΟΜΠΙΝ ΦΑΝ ΠΕΡΣΙ: Εκπληκτικός ο Ολλανδός μετά την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους. Έχει πετύχει 11 γκολ σε 8 ματς και αυτό τα λέει όλα!


(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο στο info@england365.gr)


TAGS: