Φωνάζει ο κλέφτης…

Ουδεις πιο αχαριστος, απ'τον ευεργετημενο. Σοφος ο λαος και φυσικα η ρηση αυτη, ταιριαζει γαντι στην περιπτωση του Φεργκιουσον. Δυστυχως, οι φορες που εχουμε γινει μαρτυρες ανεκδιηγητων διατησιων, οι οποιες μαλιστα μεροληπτουν σε συντριπτικη πλειοψηφια υπερ της Μαντσεστερ Γιουναιτεντ, μας κανει να σκεπτομαστε ποιας χωρας πλεον το ποδοσφαιρο θα πρεπει να παρακολουθουμε; Και ποιας χωρας το ποδοσφαιρο θα μπορουσε να "γεμισει" εμας, τους ερωτευμενους με το αγγλικο;



Φωνάζει ο κλέφτης…

Άποψη του αναγνώστη Χρήστου Παπαδόπουλου

Κι αν ο φιλος της Γιουναιτετ ειναι σε θεση να θυμηθει 5 περιπτωσεις που η ομαδα του αδικηθηκε, εγω προσωπικα θα μπορουσα να θυμηθω τις τετραπλασιες που ευνοηθηκε μεσω διαιτητων, ομοσπονδιας κτλ. Δεν ειναι ομως αυτο το θεμα. Ουτε βεβαια η κατακτηση του 19ου. Που λογικα θα γινει και 20ου και 21ου πρωτου αν δεν συνελθει η Λιβερπουλ. Ο τροπος που διεξαγεται το πρωταθλημα ειναι, η ατιμωρησια παικτων τυπου Ρουνεϊ ειναι, η ασυλια που απολαμβανει η συμπεριφορα του Φεργκιουσον ειναι. Μπορει οντως η μακροχρονια απουσια της Λιβερπουλ να μην της δινει πολλες δικαιολογιες. Δεν ισχυει ομως το ιδιογια Αρσεναλ, Τσελσι. Γενικοτερα δεν αποδεχομαι την αποψη -δεν πρεπει να μιλας, επειδη εισαι 4ος, 5ος κτλ-.

Δεν πιστευω οτι ο φιλος της Μαντσεστερ θα ηταν θιασωτης αυτης, οταν η ομαδα του απειχε 26 χρονια απ'τον τιτλο, κινουμενη μεταξυ των μεσεων θεσεων της βαθμολογιας. Το πρωταθλημα διεξαγεται για ολους και φυσικα αυτο ηταν που εκανε το αγγλικο να ξεχωρισει σε βαθος ετων. Καμια σημασια αν ησουν πρωτος ή τελευταιος. Καμια σημασια αν ειχες 18 πρωταθληματα ή κανενα.

Πανω απ'ολα ο αγωνας. Η παραδοση, η ιστορια των πολεων που περααπ΄την ποδοσφαιρικη κοντρα, ειχαν κι αυτη της μουσικης . Αυτα πρεπει να δουμε και να θυμηθουμε. Κι αν η λυση σε ολα αυτα, ειναι η κατακτηση του 19ου πρωταθληματος απ'την Γιουναιτετ, θα ημουν διατεθειμενος να προσφερω συν ενα, αν μπορουσα. Αν καποιοι παρακολουθειτε βρετανικο ποδοσφαιρο, προσπαθηστε τουλαχιστον να δειτε και λιγο με βρετανικη ματια. Θα νιωσετε καλυτερα.


(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο στο info@england365.gr)

TAGS: