Η «μεγαλύτερη» ομάδα του κόσμου

Το ποδόσφαιρο δεν γνωρίζει ηλικίες και αυτό φαίνεται να το έχουν καταλάβει καλά στο Νησί. Το england365.gr σας παρουσιάζει τη γηραιότερη ομάδα στον πλανήτη με ποσοστά που προκαλούν …πάρκινσον.



Η «μεγαλύτερη» ομάδα του κόσμου

Αν κάποιος κάνει τον κόπο και πεταχτεί στην περιοχή Γκόλντενχιλ, του Σταφορντσάιρ και επισκεφτεί το γήπεδο της Τούνσταλ θα δει συμπαθητικούς γκριζομάλληδες κυρίους να ενισχύουν την ομάδα για τη νίκη. Όχι όμως από την κερκίδα, αλλά από τον αγωνιστικό χώρο.

Οταν φτάσει η ώρα της συνταξιοδότησης δεν χρειάζεται να "κρεμάσει"  κάποιος τα ποδοσφαιρικά παπούτσια, απλά μπορεί να υπογράψει στην Τούνσταλ Τάουν. Ωστόσο ο υψηλός μέσος όρος ηλικίας των ποδοσφαιριστών της δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας. Ο αριθμός των γκολ που έχει δεχθεί μπορεί να φανεί μικρότερος μόνο εάν συγκριθεί με το άθροισμα των ηλικιών των τεσσάρων παικτών της αμυντικής γραμμής.  Η ομάδα μετρά 17 ήττες σε ισάριθμα ματς, όμως για να διαβάσει κάποιος το παθητικό της ομάδας θα χρειαστεί προηγουμένως ...υπογλώσσιο! 171 γκολ έχει δεχθεί η Τουνσταλ Τάουν και έχει σκοράρει μόλις τρεις φορές.

 Ποιοι είναι, όμως, οι «ήρωες» που έχουν καταφέρει να χάσουν με 19-0(δύο φορές), 12-0 (επίσης δύο φορές), με 13-0 και 16-0; Ποιοι είναι αυτοί που βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας στη δεύτερη κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος του Στάφορντ;

Προπονητής, ο μεγάλος (κυριολεκτικά) Τζόν Ρόουλι. 70 ετών, δίνει εντολές μέσα από τις 4 γραμμές, αφού καλύπτει και τη θέση του δεξιού μπακ, ενώ τον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται και με τα γραφειοκρατικά, καθώς είναι και ο Γενικός Γραμματέας της ομάδας.

Η Τούνσταλ έχει στο ρόστερ της 4 παίκτες άνω των 60, ενώ στο παιχνίδι κόντρα στην Στόουν Ολντ το άθροισμα της ηλικίας της αμυντικής τετράδας και του τερματοφύλακα έφτανε τα 300 χρόνια! Οπότε μάλλον φυσιολογική η ήττα με 19-0…

Και ήρθε η ώρα για το καλύτερο: Οι δηλώσεις είναι κάτι παραπάνω από αυτοσαρκαστικές. Ο πρόεδρος της ομάδας τονίζει: «Κάποιοι από τους 18χρονους αντιπάλους μου φαίνονται λίγο γρήγοροι . Εγώ, αγαπώ τη μπάλα. Να φανταστείτε πως παίζω ποδόσφαιρο από το 1953, όταν ήμουν 15 χρονών». Πάντως, το νεότερο μέλος της ομάδας, ο 18χρονος Τζο Πρατ, στέκεται στο «ταλέντο» που υπάρχει στην Τούνσταλ: «Κάποιοι μπορεί να είναι αργοί μερικές φορές, αλλά πραγματικά έχουν μεγάλες δυνατότητες».