«Γραμμή» υπέρ της Άρσεναλ!

Πολλά ήταν τα e-mail που έφτασαν μετά το σαββατιάτικο κείμενο του Τόνι Άντονι στη καθημερινή μας στήλη Your Say, όπου σχολίασε αρνητικά τις φετινές διαμαρτυρίες της Άρσεναλ κατά της διαιτησίας. Δεν ήταν λίγοι οι φίλοι που είχαν αντίθετη άποψη και υπερασπίστηκαν τους παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ.



«Γραμμή» υπέρ της Άρσεναλ!

Θυμηθείτε την άποψη του Τόνι Άντονι


Απάντηση Νο1: Άποψη του Δημήτρη Αρναούτη

Αναφερόμενοςστον φίλο Τόνι Άντονιόπου μίλησε ως οπαδός της Γιουνάιτεντ παρά ως αντικειμενικός κριτής στα όσα αφορούν τη διαιτησία για την Άρσεναλ:

Λοιπόν, ναπροσθέσω σεότι έχεις γράψει για τα παιχνίδια που έχει αδικηθεί η Άρσεναλ είναι μόνο αυτά που ουσιαστικά δεν τηναδίκησαν.

Ας πούμε για αρχή το παιχνίδι με την Νιούκαστλ όπου το 2ο πέναλτι και το φάουλ εκτός περιοχής με το οποίο έγινε το 4-4 ήταν ανύπαρκτα. Έτσι δεν μπορείς να μιλάς για το ότι η Άρσεναλ ως μεγάλη ομάδα δεν γινόταν να τα φάει αφού ήταν με 10 παίκτες κι όλας και έφαγε ακόμα ένα με πέναλτι. Η κόκκινη δίκαια την αντίκρισεο Ντιαμπί αλλά αυτός που του έκανε το φάουλ δεν είδε κανούτε κίτρινη! ( βάλτε ακόμη μία φορά τις φάσεις να τις δείτε ελπίζω λίγο καλύτερα).

Αν μιλήσουμε και για την Σάντερλαντ όπου είχε οφσάιντ στον Αρσάβιν που δεν ήταν. Και μη μου πείτε τώρα μπορούσε να νικήσει αν ήταν μεγάλη ομάδα διότι πάλι ήταν άτυχημε πολλές ευκαιρίεςκαι εξάλλου δεν γίνεται να νικάς όλα τα παιχνίδια με ευρύ σκορ!Πάμε και στηνθρασύτατη Μάντσεστερ όπου κόντρα στην Λίβερπουλ στο κύπελλο προκρίθηκε με ανύπαρκτο πέναλτι. Πάει η Άρσεναλ την πιέζει στο κύπελλο κάνει 2 αντεπιθέσεις αφού είχε βγει παίκτης του αγώνα ο Βαν ντε Σαρ στο ημίχρονο την αποκλείει εν τέλει. Μετά πουέπαιζε και με 10 η Άρσεναλ έκανε τις ευκαιρίες της η Γιουνάιτεντ για το 3-0...

Με την Μπαρτσελόνα δεν μπορείς να αναφέρεσαι για ευκαιρίες 19-0 αφού για 40 λεπτά έπαιζε με 10 η Άρσεναλ πάλι. Δηλαδή μετά που είχε το κίνητρο να βγει μπροστά ή να κρατήσει το σκορ 1-1 δεν θα μπορούσε να κάνει ευκαιρίες;Ή τουλάχιστον να το πάρει στην παράταση; Ας σοβαρευτούμε επιτέλους. Ή μήπως άφησαν την Άρσεναλ να παίξει στα ίσα την Μπαρτσελόνα η οποία δεν το είχε "ανάγκη" (ηΜπαρτσελόνα)όπως λέτε;

Μπορώ και εγώνα κάνω υποθέσεις όπως εσείς... Φρεσκάρετε μου και μένα την μνήμη πότε αδικήθηκε φέτος η Γιουνάιτεντ; Εκτός με την Τσέλσι. Παραδεκτό όμως και το γεγονόςεκτός η Άρσεναλ το ότι αδικείται και είναι πολύ άτυχη σε τραυματισμούς αλλά και αγωνιστικά έχει κάποιες τάσεις να αυτοκτονεί όπως π.χ. στον τελικό με την Μπέρμιγχαμ φέτος... Ευχαριστώ πολύ.


Απάντηση Νο2: Άποψη του Σάββα Τουσκοφίδη

Καλησπερα. Καταρχην να συμφωνησω με τον Τονι Αντονι στο οτι η Αρσεναλ κακως φωναζει για τον αγωνα με την Μπαρτσελονα. Αν και τραβηγμενη η κοκκινη του Φαν Περσυ βαση κανονισμου ηταν κιτρινη, ασχετα αν για να δικαιολογηθει ειπε την γνωστη δικαιολογια οτι δεν ακουσε,εκτος αν θελει να πιστεψουμε οτι αν ηταν onside θα τελειωνε ετσι την φαση.Υπηρχε και ενα πεναλτυ στον Μεσσι απο τον Ντιαμπι στο 40' περιπου και το μοναδικο σημειοπου επρεπε να τιμωρηθει η Μπαρτσα ητανσε κατι απαραδεχτες χειρονομιες του Αμπινταλ εκει στις συρραξεις.

Απο εκει και επειτα ομως υπαρχουν αρκετα σημεια που διαφωνω οπως το παιχνιδι με την Νιουκαστλ. Σιγουρα ειναι λαθος στο να τα ριξουνε στην διατησια αλλα επρεπε στην φαση της αποβολης του Ντιαμπι να παει μαζι του και ο Μπαρτον,οπως και οτι και στα 2 πεναλτυ δεν υπηρχε κατι ξεκαθαρο. Για αυτο επενεβει η Ιντερπολ,γιατι ο ιδιος διαιτητης τα ειχε κανει μανταρα και στον αγωνα κυπελλου Φουλαμ-Τοττεναμ (4-0 ημιχρονο με 2 πεναλτυ) λιγες μερες νωριτεραειδικα με την αποφαση του στην απευθειας κοκκινη και το πεναλτυ(2)-σκανδαλο. Οπως επισης τωρα που εφτασε κοντα στην κορυφη δεν τις δοθηκε καταφανεστατο πεναλτυ στο 80' με την Σαντερλαντ στο σπρωξιμο του Μπραμπελ στον Αρσαβιν.

Η Λιβερπουλ απο την μερα που ανελαβε ο Νταλγκλις εχει εναν αποκλεισμο απο την Μανστεστερ Γιουναιτεντ με ενα πεναλτυ-βουτια και την ατακες Φεργκιουσον-Μπερμπατοφ οτι δεν βουταει ποτε να συνοδευονται απο βιντεακια στο youtube με φασεις απο αλλα ματς με κιτρινες στον Μπερμπατοφ για θεατρο.Τρωει δυο γκολ απο Εβερτον που προερχονται απο λαθος κορνερ και επιθετικο φαουλ,και ισοφαριζεται απο την Γουιγκαν με ενα γκολ οφσαιτ και δεν ακουστηκε τιποτα απο την ομαδα,ασχετα απο τον κοσμοοι δημοσιογραφους.

Εκει που πραγματικα διαφωνω ειναι η πιο αδικημενη ειναι η Γιουναιτεντ.Αν εξαιρεσουμε το ματς με την Μπερμιχαμ,την μη αποβολη του Λουις και του Καραγκερ,θα αναφερω παιχνιδια που εχω δει με τα ματια μου και ευνοηθηκε καταφανεστατα και δεν θα αναφερω ματς που δεν ειδα. νΗ αγκωνια του Ρουνεϊ,στο ιδιο ματς το 0-2 στο 75'περιπου και ενω πιεζε η Γουιγκαν,απο το βολε του Φαν ντερ Σαρ ο Ερναντεζ ειναι 5 μετρα οφσαιτ,το γκολ του Νανι με την Τοττεναμ,ο μη καταλογισμος πεναλτυ στο τακλιν του Γκαρι Νεβιλ στο ματς με την Γουεστ Μπρομ(1-2)εδωσε μονο το δευτερο του Ριο Φερντιναντ.Η μη αποβολες των Ραφαελ στο ματς με την Τοττεναμ με απευθειας κοκκινη (αποβληθηκε αργοτερα με δευτερη κιτρινη)του Ο'Σει ως τελευταιο παιχτη στο φαουλ στον Τορρες στο 2 γκολ φαουλ της Λιβερπουλ. Η μη αποβολη του Φερντιναντ στην καρατια στον Σανια αλλα ΝτεΓιονγκ που του σκιζει την φανελα παρακαλω.

Οποτε μην λεμε οτι θελουμε ειναι υπερβολη οτι η πιο αδικημενη ειναι η Μανστεστερ,γιατι να θυμησω οτι στην Αγγλια την κοροιδευουν για τον Γουεμπ και υπαρχουν πινακες με τα στατιστικα του επι Μανστεστερ απο διασημες εφημεριδες.

Ευχαριστω για τον χρονο σας.


Απάντηση Νο3: Άποψη του Θοδωρή-λίβερπουλ

Διαβάζοντας το σχολιο περι διατητικης ευνοιας της αρσεναλ απο απο εναν φιλο και προπαθωντας να πεισει οτι η αδικημενη φετος ειναι η μαντστεστερ πραγματικα μονο να χαμογελασω μπορω. Ειναι η μοναδικη ομαδα που ευνοείται σκανδαλωδώς σε κρισιμα παντα παιχνιδια. Τρανο παραδειγμα το πετσινο πεναλτυ με την λιβερπουλ που δεν θα το εδινε ουτε ο σερ αλεξ που την εστειλε στον επομενο γυρο του κυπελλου αγγλιας. Και μην βγει κανενας να μας πει για καποια παιχνιδια που εχει αδικηθει αφου ειναι ανευ σημασιας και χωρις κανενα βαθμολογικη επιπτωση. Ειδικα οταν ο φεργκιουσον διαμαρτυρεται ειναι να σε πιανουν τα γελια. Θα μπορουσα να απαριθμησω τα τελευταια χρονια πολλες διατητικες κηδειες που εχει κανει η ομαδα του σερ αλεξ αλλα δεν υπαρχει λογος να το κανω. Απλα οποιος εχει ματια βλεπει.


(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο στο info@england365.gr)