Η «κόκκινη» απάντηση!

Διαβάστε σήμερα στη στήλη Your Say την απάντηση φίλων της Λίβερπουλ στην άποψη του φίλου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο τελευταίο κείμενο της σημερινής στήλης συνεχίζεται επίσης η κουβέντα που άνοιξε μια αναγνώστρια πρόσφατα για τη διαφορετικότητα της Πρέμιερ Λιγκ.



Η «κόκκινη» απάντηση!
Απάντηση Νο1

Αλήθεια πόσα κείμενα για το ίδιο θέμα χρειάζονται για να καταλάβουν ορισμένοι το νόημα του πρώτου? Θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια μιας και δεν έχω τόσο ελεύθερο χρόνο, να αναλύσω την άποψη μου για όσους δεν την κατάλαβαν από το πρώτο κείμενο και χρειάζονται τρίτο.

Εγω και καποιοι ακομα ως φιλαθλοι του Αγγλικου ποδοσφαιρου και οπαδοι της Λιβερπουλ,Αρσεναλ η Τσελσι η Ιπσουιτς (ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ)εκφρασαμε την αποψη μας πανω στις διαιτητικες αποφασεις κατα ποσο εχουν η οχι επιρεασει τον βαθμολογικο πινακα.

Και εδω μπερδευτικαν 2 θεματα γιατι η απαντησεις που πηραμε ειχανε να κανουν ειτε με προσβολες οτι καναμε ανακαλυψεις ειτε με προσβολες κατα τις ομαδας μας,που στην προκειμενη περιπτωση ειναι η Λιβερπουλ.ΔΕΝ θα μου στερουσε το δικαιωμα να εχω αποψη και να την εκφρασω ακομα κι αν ημουν Μπραιτον και δεν ειχα καμμια σχεση στο πρωταθλημα της premier.Απλα η κακη πορεια της Λιβερπουλ ανακατευτηκε για να γραφτουν μεγαλυτερα κειμενα και να δημιουργηθουν εντυπωσεις. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ να επεφτε η Λιβερπουλ δικαιωμα να κριτικαρουμε θα το ειχαμε.Ελπιζω να εγινα κατανοητος ως εδω.

Στο προηγουμενο κειμενο ανεφερα καποια στοιχεια απο διασημες πηγες απλα και μονο σαν απαντηση στα μικροπρεπη σχολια σας.Αν δεν βιαζοσασταν να απαντησετε τοσο θα ειχατε λιγο χρονο να κανετε μια ερευνα.ΑΛΛΕΣ οι μετρησεις της ADIDAS και AΛΛΕΣ του BBC για ολες της ομαδες τις premier σε πωλησεις σε ολο τον κοσμο,εκτος και αν οι Ρουνει και Ροναλντο φορανε adidas.Αυτο για τον κοσμο.

Παμε στην ΙFFHS.Γραφω πουθενα ειμαστε πανω απο την Μαντσεστερ?Απλα ενα στοιχειο οτι στην συνολικη βαθμολογια της 10ετιας ειμαστε τριτοι. Η μηπως ειναι μικρο επιτευγμα και αυτο που το καναμε με 2 ομαδα διακωμωδωντας το Αγγλικο ποδοσφαιρο?

Αλλα το να μηδενιζετε τα επιτευγματα των αντιπαλων σας και η ειρωνεία ειναι βλεπω βασικο οπλο,γιατι δεν μπορω να πιστεψω οτι αναφερεστε στον King Kenny ως Big Kenny γιατι εχω την εντυπωση οτι δεν ειστε ποδοσφαιρικα αμορφωτοι και ξερετε τι καριερα εχει κανει.

Επισης χαιρομαι που βλεπω οτι αμεσως δικαιολογησατε τα υβριστικα συνθηματα αντι να καταδικασετε τετοια φαινομενα απο οπου και αν προερχονται,μαλλον χαιρεστε που μεταφερθηκαν και σε εφηβικους αγωνες.

Καποιος ανεφερε 58-58 ειναι τα τροπαια περνουμε φετος το πρωταθλημα και σας περναμε.ΔΗΛΑΔΗ ειναι το ιδιο 18 πρωταθληματα,5 Τσαμπιονς Λινγκ με 18 πρωταθληματα 3 Τσαμπιονς Λινγκ και 2 κυπελλα?Συγκρινετε δηλαδη τα Τσαμπιονς Λινγκ με F.A. Cup η cumminity Shield?

Και η ντροπη συνεχιζεται..Δηλαδη το 2005-06 παιξαμε με το ζορι Τσαμπιονς Λιγκ?μας κανανε χαρη? δεν υπηρχαν κανονες?

ΔΗΛΑΔΗ το οτι ψηφιστικε ως ομαδα του αιωνα ειναι και αυτο μικροδιακριση?ΑΛΛΟ ομαδα της χρονιας,αλλο της δεκαετιας,αλλο της εικοσαετιας και αλλο του αιωνα.ΕΣΕΙΣ τι νομιζετε οτι η Λιβερπουλ καθε χρονο 5-6-7η θα ειναι δεν θα ξαναδιεκδικησει πρωταθλημα?

Τα ψεματα και ο χορος των εντυπωσεων συνεχιζονται,ΑΝ καλοδιαβασετε τα κειμενα μου γραφω καθαρα οτι οποιες κι αν ειναι οι διαιτητικες αποφασεις η Μαντσεστερ ειναι η καλυτερη και σταθεροτερη ομαδα τα τελευταια χρονια και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ οπως και οτι υπηρχαν αγωνες που εχει αδικηθει απο διαιτησίες. Γραφετε οτι ειπα το αντιθετο,ξαναδιαβαστε..Το να εκφρασω ομως την αποψη μου οτι ετσι ειναι για ολες τις ομαδες πανω κατω και ειναι μικροπρεπεια να γκρινιαζει η Μανστεστερ μιας και αν και αδικηθηκε σε ορισμενα ματς στην ζυγαρια ειναι κερδισμενη απο τα διαιτητικα λαθη σημαινει οτι με πειραζει το 19ο.Βεβαια τα παραδειγματα που μου ζητηθηκαν ηταν τελικα ολα ανακαλυψεις μου..

Ρωτατε γιατι δεν τιμωρηθηκε ο King Kenny για τις δηλωσεις του.Μαλλον δεν ξερεται οτι ρωτηθηκε στην συνεντευξη τυπου τι αποψη εχει σε αντιθεση με τον Φεργκιουσον που οι δηλωσεις ηταν στο MUTV και μιλουσε για θεμα ακεραιότητας του Ατκινσον και ηταν +2 αγωνιστικες απο περσυ για παρομοια σχολια.Βεβαια την παγκοσμια πρωτοτυπια για τιμωρια για σχολια στο twitter την εχουμε μονο εμεις..

Βλεπω η δικαιολογια ειναι ετοιμη για τον Εβανς,τραγικο το τακλιν του Καραγκερ αλλα ο ενας επαιξε σε 10 μερες ο αλλος λενε 6 μηνες.Και οσο για το πεναλτυ του Μενσα ειπαν να μην το παρουνε πισω γιατι πρεπει μετα να ξαναμαζευτητε και εσεις στην Γουεστ Μπρομ να χτυπησουν και αυτοι το δευτερο...

Ο Σανια για οσους δεν το καταλαβαν,στις σημερινες δηλωσεις του υπονοησε οτι ο Σκοουλς σε ενα παιχνιδι με ουτε 10 φαουλ μπηκε στο 85+ να σπασει ποδια...και τυχαια στο 90+ επεσε στον πιο φορμαρισμενο παιχτη τις Αρσεναλ φετος,τον Νασρι..και δεν πηρε ουτε καν 2 κιτρινη...

Και αφησα για το τελος μια αναφορα που εγινε στην πωληση της Λιβερπουλ.Που αποδεικνυει ποσο αδιαβαστος ειναι αυτος που την εγραψε για να μην πω ασχετος. Οι Χικς και Ζιλλετ δεν ηθελαν να πουλησουν την ομαδα,η Βασιλικη Τραπεζα της Σκωτιας τους πιεσε και αυτοι βαλανε πωλητηριο.ΟΥΡΑ μαζευτηκε,με τον Yaya Kerdi η την Κινεζικη εταιρια ΜΑΜΟΥΘ και πολλους αλλους αλλα ολοι εφευγαν λεγοντας τα ιδια,δηλαδη οτι οι απαιτησεις δειχνουν αθρωπους που δεν θελουν να πουλησουν καθως περα απο το τεραστιο ποσο, ζητουσαν μεριδιο απο τα εισητηρια η μπονους σε περιπτωση τιτλου.Η ομαδα τελικα πουληθηκε με αποφαση του Ανωτατου Βασιλικου Δικαστηριου παρα τη θεληση τους στο ποσο του χρεους σε αγοραστη που θεωρηθηκε ο πιο οραματιστης και οχι ο πιο πλουσιος.Για αυτο αν πηρε το αυτι σας ζητανε τωρα αποζημιωση απο την Τραπεζα 1 δις γιατι πουλησε την ομαδα χωρις την συγκαταθεση τους ενω εκεινοι ειχαν καλυτερες προτασεις.Η τραπεζα ειχε ορισει σοβαρους ανθρωπους με ονομα,πειρα και προσωπο στις επιχειρισεις ως πλειοψηφια στο διοικητικο συμβουλιο της ομαδας και δεν ειχαν δικαιωμα να αλλαξουν την συνθεση οι 2 ιδιοκτητες αυτο επικυρωσε το δικαστηριο και προχωρησε η πωληση.

Τωρα αν πιστευει καποιος για την Μανστεστερ οτι αν ερθουν τα ζορια θα βρεθει καποιος να δωσει 1+δις για να αγορασει μια επιχειρηση με αλλο 1 δις χρεος νομιζω οτι δεν ειναι κανενας τοσο χαζος.Παει αγοραζει την Σιτυ και καθε Σιτυ βαζει 400-500 εκ. για παιχτες αν ειναι τοσο λεφτας και ειναι μαγκας το αλλο πρωι.Οσο οι Γκλειζερς κερδιζουν χρημα και εχουν την εμπειρια του Σερ Αλεξ στο παγκο να τους εχει την ομαδα ψηλα θα ειναι καλα.

Δεν θα μπω στο κοπο να γραψω και να αναλυσω παλι τα ιδια,μπορειτε να γραψετε οτι ψεμα,προσβολη διαστρεβλωση θελετε.Οσοι θελουν να καταλαβουν καταλαβαν οι υπολοιποι μαλλον δεν θα καταλαβουν ποτε.

Συγνωμη για το τεραστιο κειμενο ευχαριστω οσους μπηκαν στο κοπο να το διαβασουν.

ptzortzis



Απάντηση Νο2

Ο αναγνώστης Γιάννης Αναγνώστου έχει χάσει την ουσία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Δεν νομίζω ότι υπάρχει νοήμων οπαδός που να μην παραδέχεται ότι η UNITED είναι μια πάρα πολύ μεγάλη ομάδα, από τις μεγαλύτερες του πλανήτη. Κανένας δεν μπορεί να την απαξιώσει με το να ασχολείται με τα πέναλτυ, τα οφσάιτ, τις κίτρινες και τις κόκκινες που δόθηκαν και δεν δόθηκαν. Όπως και κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι και η LIVERPOOL είναι μία εξίσου μεγάλη ομάδα και το αποδεικνύουν οι τίτλοι της. Άραξε λοιπόν στον καναπέ σου, πάψε να σημειώνεις αδικίες και σφυρίγματα ευνοϊκά και μη και απόλαυσε το θέαμα. Κανένας δεν σου έθιξε την ομάδα σου γιατί η ιστορία είναι πάνω από κάθε αμφισβήτηση. Ο φανατισμός δεν ωφέλησε ποτέ κανέναν. Πάψε να είσαι Έλληνας φίλαθλος γιατί είδες πώς κατάντησαν οι Έλληνες φίλαθλοι (κι όχι μόνο αυτοί αλλά και οι παράγοντες) το κακόμοιρο ελληνικό πρωτάθλημα. Μην χάνεις την μαγεία, το ποδόσφαιρο είναι το δημοφιλέστερο και ομορφότερο ομαδικό άθλημα στον πλανήτη....... απόλαυσέ το! Κι αν κερδίζει κι η ομάδα σου ακόμα καλύτερα.

doorspo



Στο "χωνευτήρι" και το ποδόσφαιρο!

Τι νόημα μπορεί να έχει μια συζήτηση, όταν ο συνομιλητής προσπαθεί με οποιονδήποτε τρόπο να σε προσβάλλει και να σε υποτιμήσει. Όταν αδυνατεί, ίσως και ηθελημένα, να καταλάβει αυτό που όλος ο κόσμος βλέπει. Όταν προσπαθεί να υπερασπιστεί το άδικο, απλά για να μην θίξει τον εγωισμό του.

Κάνω έκκληση στους φίλους που υποστηρίζουν τους REDS να σταματήσουν να συζητάτε πλέον μ’ αυτούς που δεν μπορούν ή δεν θέλουν . Αφήστε τους στην μοναξιά τους. Αντιμετωπίστε το σαν ένα ακόμα σημείο των καιρών. Εδω που η κλεψια γινεται μαγκια,
ικανοτητα. Δεν αξιζει κανεναν σεβασμο η νοοτροπια του αρπαγα. Ο κοσμος βλεπει, κρινει -και τα δικα μας φυσικα- και κανεις δεν ειναι ανοητος, οσο κι αν προσπαθουν να μας πεισουν καποιοι για το αντιθετο. Οποιαδηποτε προσπαθεια συζητησης με "μουτζαχεντιν" ειναι βεβαιο οτι θα πεσει, στο κενο.

Θα ηθελα ομως να σταθω σε ενα πολυ ωραιο κειμενο που εστειλε καποια κυρια αν δεν κανω λαθος, σχετικα με την P.L. Ωραια προσεγγιση, θα μου επιτρεψετε ομως να διαφωνησω σχετικα με το πως να βλεπουμε το σημερινο αγγλικο πρωταθλημα. Η μαγεια
αλλοτινων χρονων για μενα προσωπικα εχει χαθει. Λικνο του καπιταλισμου το σημερινο αγγλικο πρωταθλημα και με βαση αυτο εχουν αλλαξει τα παντα. Ιστορικοτατες ομαδες, αφανιστηκαν. Ο ανταγωνισμος εχει μειωθει και οι εκπληξεις που ηταν καποτε κανονας, εγιναν και εδω...εκπληξεις. Αρκετες ομαδες, καποτε σε πρωταγωνιστικο ρολο, παλευουν να πουλησουν καποιον καλο παικτη τους -σε συνθηκες πλειστηριασμου- για να τη "βγαλουν" μ'αυτα τα χρηματα 2-3 χρονια, ενω για παραγωγη παικτων ουτε κουβεντα.

Σε παραλληλο δρομο ομαδες, με ιδιοκτητες που χρωστουν δις, ξεπλενουν χρημα, κανουν μεταγραφες προκλητικες, ελεγχουν παραγοντες, ομοσπονδιες, διαιτητες. Οι ομοιοτητες με τ' αλλα πρωταθληματα ειναι πολλες. Ακομα και με το δικο μας. Σε συναρτηση με τα μεγεθη των ομαδων παντα. Εντοπιζω μονο μια σημαντικη διαφορα συγκριτικα με την Ιταλια. Εκει, ειχαν φτασει πλεον στα ορια της αναισχυντιας. Δεν πηγαινε αλλο αυτη η εικονα διαφθορας και για δευτερη φορα σε 30 χρονια, προσπαθησαν να κανουν μια καθαρση. Σε αντιθεση με την Αγγλια που ολοι γνωριζουμε πως κρυβουν τις βρωμιες κατωαπ'το χαλακι,( και την βια την εδιωξαν απ'τα γηπεδα τους και την μετεφεραν στα μπαρ και στα εκτος εδρας, κυριως με την εθνικη τους) φτανει να μην εξασθενισουν τους θεσμους και το κυρος τους.

Γενικο ειναι λοιπον το κακο. Μια ειναι η πολιτικη που εφαρμοζεται. Και πως να ξεφευγε απ'αυτην το ποδοσφαιρο; Μεγαλο θεμα βεβαια για να αναπτυχθει σε μια στηλη. Να υποβαλλω ομως το θαυμασμο μου για την ενασχοληση σας με το ποδοσφαιρο και ιδιως με το αγγλικο. Σπανιο για Ελληνιδα.

Το e-mail μου στη διαθεση σας αν επιθυμειτε συζητηση. Οχι τιποτε αλλο, απλα εχουμε κανει καταχρηση της φιλοξενιας με τα αρθρα μας και ισως να εχουμε κουρασει.

Χρήστος Παπαδόπουλος


(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο στο info@england365.gr)

TAGS: