Ξεφουσκώνει σιγά σιγά

Μπορεί να κάνω λάθος αλλά θεωρώ οτι όσο περνάει ο καιρός και σφίγγει ο κλοιός η Άρσεναλ δείχνει σημάδια αποδυνάμωσης και κούρασης στο παιχνίδι της με αποτέλεσμα η ομάδα να μην αποδίδει την απόδοση που έπιανε σε προηγούμενα ματς.. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στους τραυματισμούς οι οποίοι (για ακόμη χρονιά) την έχουν γονατίσει:



Ξεφουσκώνει σιγά σιγά
Πρώτα ο Βερμάελεν. Ο Βέλγος κεντρικός αμυντικός έχει να αγωνιστεί από τις 28 Αυγούστου και τον αγώνα με την Μπλάκμπερν, με τον Βενγκέρ να δηλώνει προ ημερών ότι θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Μια τεράστια απώλεια καθώς είναι ο καλύτερος αμυντικός που έχει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ η ομάδα.

Και συνεχίζουμε με τον Βαν Πέρσι ο οποίος τραυματίστηκε στο ίδιο ματς με τον Βερμάελεν και έμεινε εκτός για 3,5 μήνες. Στη συνέχεια ήταν οι δυο τερματοφύλακες Σέζνι και Φαμπιάνσκι με αποτέλεσμα ο Αλσατός να επαναφέρει στην ομάδα τον 41χρονο <<συνταξιούχο>> Γιένς Λέμαν προκειμένου να προσθέσει (και) εμπειρία η οποία λείπει..Το τερπνόν μετά του ωφελίμου που λέμε..Ο Νασρί έμεινε έξω για 3 εβδομάδες και η απουσία του κόστισε στους <<κανονιέρηδες>>.

Ο Φάμπρεγκας είναι εκτός από τον αγώνα στη Βαρκελώνη και είναι άγνωστο το πότε θα επιστρέψει στα γήπεδα ενώ και ο σημαντικότατος, φέτος, Γουόλκοτ έχει πρόβλημα στον αστράγαλο το οποίο αποκόμισε στον αγώνα με τη Στόουκ (είναι τυχαίο που η Στόουκ Σίτι μετά το σπασμένο πόδι του Ράμσεϊ πέρσι, πήγε να σπάσει και τον αστράγαλο του Γουόλκοτ;;; Δεν νομίζω...) στις 23 Φεβρουαρίου..

Οι τραυματισμοί πονάνε για ακόμη μια χρονιά τους Γκάνερς με φυσικό επακόλουθο η ομάδα του Βόρειου Λονδίνου να χάνει την δύναμή της και να παρουσιάζεται κατώτερη των περιστάσεων σε κρίσιμους αγώνες. Μήπως στην Αρσεναλ πρέπει να κοιτάξουν αν η αιτία είναι οι γιατροί η οι φυσιοθεραπευτές της ομάδας; Λέω εγώ..

ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ




Η μάχη για τον τίτλο «Πρώτος Σκόρερ»

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να πάρει το τρίποντο την περασμένη αγωνιστική ύστερα από μία πολύ δύσκολη μέρα στο Old Trafford. Μια εμφάνιση η οποία δεν άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, παρόλο όμως που έπαιζε με παίκτη λιγότερο για ένα ολόκληρο ημίχρονο κατάφερε να πάρει την νίκη. Μια πολύτιμη και καθοριστική, αφού έδωσε στους «κόκκινους διαβόλους» αυτό που ήθελαν, τους τρεις πόντους.

Τρεις πόντοι οι οποίοι δόθηκαν από τον Μπέρμπατοβ προς το τέλος του ματς.

Ένας Μπέρμπατοβ ο οποίος διανύει μια από τις καλύτερες χρονιές του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού τα 4 αυτά χρόνια στο Old Trafford δεν έχει δώσει και τις καλύτερες εντυπώσεις. Όντας δεύτερος σε επιλογή, και μην έχοντας την φόρμα του, δεν έβρισκε δίχτυα. Φέτος έχει μεταλλαχτεί σε … Γουέιν Ρούνεϊ !

Ο οποίος αντίθετα με τον Βούλγαρο, έχει μεταλλαχτεί στον … άστοχο δίδυμο αδερφό του Γουέιν. Βοηθάει όμως πολύ στο πλάνο παιχνιδιού του Φέργκισον.

Ένα πλάνο στο οποίο από τους δύο επιθετικούς ο ένας γυρνάει παίρνει μπάλα, δημιουργεί φάσης και γενικότερα δίνει πάσες για να σκοράρει στον συμπαίκτη του, τον επιθετικό

Σε ένα… αντίπαλο στρατόπεδο, ο αντίπαλος και πρώην συμπαίκτης του Μπέρμπατοβ, ο Κάρλος Τέβεζ οδηγεί την Μάντσεστερ Σίτι στην Ευρώπη.

Πολλοί θα πουν πως την οδηγεί, εδώ αποκλείστηκε από το Γιουρόπα Λιγκ ;

Και δεν αντιλέγω αλλά δεν μπορείς να περιμένεις να σε σώνει ένας παίκτης συνεχώς και όσοι έχουν αμφιβολίες για τον Αργεντινό ας δουν τον πίνακα τον σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ.

Στον οποίο τα ονόματα που πρωταγωνιστούν είναι αυτά των Μπέρμπατοβ και Τέβεζ, με τον Βούλγαρο να έχει πλεονέκτημα δύο γκολ. Μια κόντρα η οποία θα πάει μέχρι τέλους κατά την άποψη μου. Στην οποία έχει πλεονέκτημα ο Μπέρμπατοβ γιατί η ομάδα του δείχνει να έχει πάρει τον τίτλο και να εκμεταλλεύεται συνεχώς τις πάσες του Ρούνεϊ.

Αντίθετα ο Αργεντινός, έχοντας την ικανότητα – όπως και ο Βούλγαρος- προσπαθεί να κάνει ότι μπορεί. Έχει πολλά μειονεκτήματα, δεν έχει τόσο μεγάλη ομάδα όσο ο Βούλγαρος αν και έχει δυνατότερους και ακριβότερους ποδοσφαιριστές. Δεν είναι οι παίκτες αυτοί που κάνουν την ομάδα αλλά ο προπονητής, τον οποίο δεν έχει. Αυτό όμως που εμποδίζει τον Αργεντινό είναι οι μεταγραφές. Και συγκεκριμένα αυτή του Έντι Ντζέκο, ο οποίος δεν είναι λίγες οι φορές που εμποδίζει στον Τέβεζ. Πως τον εμποδίζει ; Πολύ απλά με τον τρόπο να μπαίνει ως αλλαγή, να ξεκινάει βασικός, να τον διώχνει στα άκρα. Δεν έχει τον ίδιο χρόνο όπως παλιά, με αποτέλεσμα να μην έχει και τις ίδιες ευκαιρίες.

Πάντως και σε πρωταθλητή Αγγλίας, προκρινόμενοι Αγγλίας σε Ευρώπη, ουραγοί και βραβείο «Πρώτος Σκόρερ» το ενδιαφέρον υπάρχει σε αρκετά μεγάλο βαθμό.

Κώστας


TAGS: