Πρώτος σκόρερ…last year!

Με αφορμή ένα κείμενο προχτές ενός αναγνώστη, θα ήθελα κι εγώ να αναφερθώ στο θέμα του πρώτους σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ που φέτος μας εξέπληξε μάλλον δυσάρεστα.



Πρώτος σκόρερ…last year!

Άποψη του αναγνώστη Μίλτου Κοφάτου

Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ οδηγεί τη φετινή κούρσα με 20 γκολ και ο Κάρλος Τέβες ακολουθεί με 18. Έμειναν μόλις 8 αγωνιστικές και αναρωτιέμαι: Που θα κινηθούμε φέτος; Ειδικά αν κοιτάξουμε λίγο πιο πίσω με τον τρίτο σκόρερ του πρωταθλήματος να έχει ξεμείνει αγκαζέ με άλλους στα 11 γκολ!

Η Γιουνάιτεντ είχε τον Ρούνεϊ σε ακεφιές, η Άρσεναλ κλασικά δεν έχει βαρύ πυροβολικό αφού τα γκολ της είναι προϊόν ομαδικής δουλειάς, η Σίτι είχε τον Τέβες για ένα διάστημα ωσεί παρών όταν ζήτησε να φύγει και η Τσέλσι τον Ντρογκμπά δύο μήνες άρρωστο. Ο Τόρες φέτος απλά δεν υπάρχει. Αποτέλεσμα να οδηγεί τον πίνακα των πρώτων σκόρερ ο Μπερμπάτοφ, όταν πέρυσι είχαμε πραγματικό πάρτι:

Πρέμιερ Λιγκ 2009-10

Ντρογκμπά 29

Ρούνεϊ 26

Μπεντ 24

Τέβες 23

Λάμπαρντ 22

Ντεφό 18

Τόρες 18

Φέτος όπως όλα δείχνουν μόνο δύο παίκτες θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τα 20 γκολ σε σύνολο και δεν είναι άλλοι από τους δύο πρώτους σκόρερ με την μάχη να είναι πιο φτωχή από ποτέ. Ελπίζω τουλάχιστον κάποιος από τους δύο να κάνει κρεσέντο τις τελευταίες αυτές αγωνιστικές και να πλησιάσει τα περσινά 29 του Ντρογκμπά. Σίγουρα παράξενα στατιστικά για Πρέμιερ Λιγκ.