Φάμπρεγας: Μια ζωή γεμάτη εκπλήξεις

Μόνο εύκολο δεν ήταν. 16 χρονών μόλις, ένας έφηβος από την Καταλονία, ο Σέσκ Φάμπρεγκας, ξενιτεύτηκε αφήνοντας το (βολικό) σπίτι και την οικογένειά του στη Βαρκελώνη για ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα βόρεια του Λονδίνου όπου η νέα του ομάδα η Άρσεναλ στέγαζε τους νεαρούς της ποδοσφαιριστές.



Φάμπρεγας: Μια ζωή γεμάτη εκπλήξεις

Άποψη του Μαρίνου Σκούρτη

Στο δωμάτιό του ίσα που χώραγαν ένα στερεοφωνικό, μερικά ρούχα, μια τηλεόραση και το Playstation, μοναδικοί σύντροφοι του Σεσκ στο νέο του περιβάλλον. Σιγά σιγά έκανε τις πρώτες απόπειρες προσαρμογής αφού εκείνη την εποχή άρχιζε να μαθαίνει τη (δύσκολη για τους Ισπανούς) Αγγλική γλώσσα.

Πίσω στη πατρίδα, είχε αφήσει τον συνονόματο πατέρα, τη μητέρα Νουρέα αλλά και τον εφηβικό του έρωτα και ακόμη γυναίκα της ζωής του, Κάρλα. Πλέον δεν έχει καμία βοήθεια με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να τα βγάλει μόνος του πέρα.

Στη παρθενική του προπόνηση με τους <κανονιέρηδες>> το welcome δέχτηκε μια σκληρότατη προβολή του Κόλο Τουρέ. Φυσικά δεν αντέδρασε -δεν τον <<έπαιρνε>> κιόλας- και συνέχισε με ένα <<αχ>>. Το μόνο που έκανε ήταν να φωνάζει hey, hey και να ζητάει συνεχώς τη μπάλα στα πόδια του. Τελικά του βγήκε! Κι από τότε κέρδισε τη προσαρμογή του!

Παράτησε το μετρό, ξεκινώντας μαθήματα οδήγησης, παράτησε το δωματιάκι για μια πολυτελή έπαυλη, δίπλα από το σπίτι του Ζιλμπέρτο Σίλβα, έφερε την απόφοιτη ψυχολογίας, πλέον, Κάρλα να μείνει μαζί του. Κι όμως οι αλλαγές δεν σταματάνε εκεί: Αντάλλαξε τη βιντεοδιασκέδαση με διαδικτυακή επικοινωνία, εγκατέλειψε τις πολύωρες βόλτες αναζητώντας σύμφωνα με δήλωσή του, τουλάχιστον ένα δεκάωρο ύπνου, εμπλούτισε με τις ακριβότερες και πλέον επώνυμες φίρμες τη γκαρνταρόμπα του (έχει συμβόλαιο με την περίφημη αθλητική εταιρεία NIKE).

Στην Άρσεναλ ο Ισπανός μέσος ξεκίνησε με τον αριθμό 75 προχώρησε στο 15 και έφθασε να αντικαθιστά το θρυλικό 4 του πρώην αρχηγού και ηγέτη των Γκάνερς, Πατρίκ Βιεϊρά. Πριν από δυο χρόνια ο coach Αρσέν Βενγκέρ τον έχρισε και αρχηγό της ομάδας σε ηλικία μόλις 22 ετών!!!

Ο Σεσκ Φάμπρεγκας είναι εδώ και αρκετά χρόνια ο ηγέτης της Άρσεναλ και χωρίς αμφιβολία, όταν απουσιάζει, υπάρχει πρόβλημα στο κέντρο της ομάδας του Βόρειου Λονδίνου. Μοναδικό χρέος των ιθυνόντων, να τον κρατήσουν (και) του χρόνου στην ομάδα και να μην τον αφήσουν να πάει στην ομάδα που τον <<γέννησε>>, την Μπαρτσελόνα. Γιατί αν φύγει, σίγουρα θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα...


(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο στο info@england365.gr)