Βαλένσια: «Κίνητρο η ομιλία του Φέργκιουσον»

Μέγα κίνητρο για να επιστρέψει υγιής και δριμύτερος στα γήπεδα αποτέλεσε για τον Βαλένσια η ομιλία του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στο νοσοκομείο, την επομένη του κατάγματος που υπέστη ο διεθνής μέσος στο πρώτο ματς των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κόντρα στη Ρέιντζερς.



Βαλένσια: «Κίνητρο η ομιλία του Φέργκιουσον»

Ο φρικτός τραυματισμός που υπέστη ο Βαλένσια στην αναμέτρηση με τους «διαμαρτυρόμενους», ήταν ικανός να ρίξει τίτλους τέλους στη σύντομη καριέρα του, με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή να φοβάται ότι δεν θα καταφέρει ποτέ ξανά να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον όμως, βάζοντας σε εφαρμογή την… ποδοσφαιρική του σοφία και την εμπειρία που «βαραίνει» τις πλάτες του, επισκέφτηκε τον Βαλένσια στο νοσοκομείο την αμέσως επόμενη μέρα και του μίλησε με τρόπο που του έδωσε εξτρά κίνητρο για άμεση και δυναμική επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους.

«Την επόμενη μέρα του τραυματισμού μου, δέχθηκα επίσκεψη στο νοσοκομείο από τον προπονητή μας και τον βοηθό του (σ.σ. Μάικ Φίλαν). Ο Φέργκιουσον δεν μου έβαλε κανένα χρονοδιάγραμμα επιστροφής, δεν με πίεσε και το μόνο που μου είπε ήταν πως: “Κοίτα, αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Μην ανησυχείς για τίποτα, ηρέμησε, πάρε όσο χρόνο θέλεις και χρειάζεσαι και όλα θα πάνε καλά”. Εκείνη τη στιγμή, τα λόγια του με έκαναν να αισθανθώ ότι με υπολογίζουν και είμαι ενεργό κομμάτι του συλλόγου. Μου έδωσε εξτρά κίνητρο για να προσπαθήσω κι εγώ από τη μεριά μου να επιστρέψω όσο το δυνατόν πιο σύντομα» απεφάνθη ο Αντόνιο Βαλένσια.