Γκουαρντιόλα: «Έχω καλό προαίσθημα… »

Αν και δεν θέλησε να καταθέσει τη δική του εκτίμηση για το αποτέλεσμα του μεγάλου τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Πεπ Γκουαρντιόλα στη συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο ομολόγησε ότι έχει καλό προαίσθημα ενόψει της σπουδαίας αναμέτρησης του Σαββάτου στο «Γουέμπλεϊ».



Γκουαρντιόλα: «Έχω καλό προαίσθημα… »

Αποστολή στο Λονδίνο, Εύη Μάνου

«Όταν προπονείς μια ομάδα όπως τη Μπαρτσελόνα, φθείρεσαι, είτε κερδίσεις, είτε χάσεις. Το να κερδίσεις, σου επιτρέπει να συνεχίσεις το έργο σου, αν όμως έρχονται αρνητικά αποτελέσματα, τότε με την κουλτούρα των Λατίνων, αποχαιρετάς τον πάγκο… Γι’ αυτό οφείλουμε και πρέπει να κερδίζουμε πάντα, γιατί το μέλλον θα είναι πολύ δύσκολο» είπε αρχικά ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, για να συνεχίσει, αναφορικά με τα αγωνιστικά του πλάνα:

« Έχω αποφασίσει για τους 11 που θα πάρουν φανέλα βασικού. Από τη μεριά του, ο Φέργκιουσον είπε ότι έχει στη διάθεσή τους τόσους ποδοσφαιριστές που μπορεί να… φτιάξει τέσσερις ή και πέντε ομάδες για να μας αντιμετωπίσει. Αυτό, δείχνει τη δυναμική της Γιουνάιτεντ. Εμείς από τη μεριά μας, σκοπεύουμε να τους “χτυπήσουμε” με έναν συγκεκριμένο τρόπο και ό,τι βγει… ». Ερωτηθείς για τα πρόσφατα σχόλια του Γιόχαν Κρόιφ που υποστήριξε ότι ο Γκουαρντιόλα δεν πρόκειται να βρίσκεται στον πάγκο των Καταλανών και την επόμενη περίοδο, ο Ισπανός τεχνικός απάντησε:

«Τα σχόλια δεν μας αγγίζουν αυτή τη στιγμή. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσουμε μέχρι τον τελικό και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα. Έχω ακόμη έναν χρόνο στο συμβόλαιό μου και ελπίζω να το τιμήσω». Καταλήγοντας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το γεγονός πως: «Έχουμε καταφέρει να συμμετέχουμε σε δεύτερο ευρωπαϊκό τελικό τα τελευταία τρία χρόνια και μάλιστα, κόντρα σε έναν τεράστιο σύλλογο όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Απέναντί μου έχω τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος δεν έχει πάρει τον τίτλο “Σερ” χωρίς λόγο».