Γεννήθηκαν (στα) αστέρια

Πρωτοέπαιξαν στις ομάδες που βρίσκονται τώρα το 2004. Από την πρώτη σεζόν μέχρι και σήμερα συμμετείχαν ανελλιπώς στο Τσάμπιονς Λιγκ. Γεννήθηκαν για τα αστέρια της διοργάνωσης. Είναι τα αστέρια της διοργάνωσης. Ένα θα λάμπει όμως ακόμη τα ξημερώματα της Κυριακής. Κάντε χώρο για τους Γουέιν Ρούνεϊ και Λιονέλ Μέσι!



Γεννήθηκαν (στα) αστέρια

Τα πρώτα χρόνια

Ο Γουέιν

Ο Άγγλος επιθετικός ήρθε το 2004 στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την Έβερτον. Ήταν ο δεύτερος νεαρότερος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα της πρώτης ομάδας των «ζαχαρωτών». Ο νεαρότερος παίκτης που σκόραρε στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο νεαρότερος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο των «τριών λιονταριών». Ο νεαρότερος παίκτης που σκόραρε σε εθνικό επίπεδο με την Αγγλία. Ήταν ο Γουέιν Ρούνεϊ και έγινε πολύ σύντομα ο αγαπημένος της εξέδρας.

Ο Λιονέλ

Ο Αργεντινός επιθετικός σε παιδική ηλικία είχε σοβαρό πρόβλημα ορμονικής ανεπάρκειας και το κόστος θεραπείας υπολογιζόταν στα 1000 ευρώ το μήνα. Κι αν οι ομάδες της πατρίδας του αδυνατούσαν να το καλύψουν, η Μπαρτσελόνα πάτησε σε αυτό, επένδυσε πάνω του και τον έφερε από πιτσιρίκι στη Βαρκελώνη. Το 2004 έβαλε τη φανέλα της και έγινε ο τρίτος νεαρότερος παίκτης της που αγωνίστηκε στο σύλλογο. Ο νεαρότερος που έπαιξε στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Ο νεαρότερος που σκόραρε στο πρωτάθλημα με τους «μπλαουγκράνα».


Το παλμαρέ

Ο Γουέιν

Ύψους 1,76 ο επιθετικός της Γιουνάιτεντ άρχισε να κάνει συλλογή τροπαίων και πήρε δίκαια τον τίτλο ως ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Ένα Τσάμπιονς Λιγκ, τέσσερα πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα, ένα Λιγκ Καπ, ένα Κύπελλο Συνομοσπονδιών είναι ήδη στο παλμαρέ του. Εκείνος ακόμη δεν έχει κλείσει ούτε τα 26.

Ο Λιονέλ

Ύψους 1,69 ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα προσπαθεί να βρει χώρο να στριμώξει τα τρόπαια και αποτελεί ίσως τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του πλανήτη. Δύο Τσάμπιονς Λιγκ, πέντε πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, ένα Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Δύο συνεχόμενες φορές τη χρυσή μπάλα του καλύτερου ποδοσφαιριστή της χρονιάς από τη ΦΙΦΑ (2009,2010) και δεν έχει κλείσει ούτε τα 24.


Στατιστικά

Ο Γουέιν

Πέρυσι διένυε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Σκόραρε κατά βούληση μέχρι να τον σταματήσει ένας τραυματισμός στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπάγερν Μονάχου. Φέτος η χρονιά άρχισε πολύ άσχημα με ένα σωρό προσωπικά προβλήματα όμως όσο φτάνει στο τέλος της τόσο ανεβαίνει και η απόδοση του Ρούνεϊ. Ο ρόλος του είναι πλέον αλλαγμένος κάτι που δείχνει να του αρέσει. Από αιχχμή του δόρατος στην κορυφή της επιθετικής γραμμής, έχει γυρίσει σε πιο οργανωτικά καθήκοντα κάποια μέτρα πιο πίσω με την μπάλα να περνάει συνεχώς από τα πόδια του.

Ο Λιονέλ

Η περσινή σεζόν ήταν απλά φανταστική για τον ίδιο με 47 γκολ σε 53 εμφανίσεις με την Μπαρτσελόνα σπάζοντας κάθε προσωπικό ρεκόρ. Αν θα μπορούσε να πάει και καλύτερα; Φυσικά και μπορεί. Μια ματιά στα στατιστικά του αρκεί. Με 52 γκολ σε 54 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και 24 ασίστ δεν υπάρχει κάτι παραπάνω που μπορεί να ζητήσει κάποιος από τον Μέσι φέτος. Οκ, ίσως και την κούπα του πρωταθλητή το Σάββατο ο Γκουαρντιόλα.


Μέσι – Ρούνεϊ, δυο ατόφια δεκάρια


Υποδεχτετείτε τον Λιονέλ Μεσι


Υποδεχτείτε τον Γουέιν Ρούνεϊ

TAGS: