«Διάβολοι»… μόνο αν φανούν διαβασμένοι

Από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, το 2009 στη Ρώμη, μεσολάβησαν δύο χρόνια μέχρι τη φετινή τελευταία αναμέτρηση για τον θεσμό. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κοντράρεται και πάλι με τη Μπαρτσελόνα και το england365 εξηγεί γιατί οι «κόκκινοι διάβολοι» καλούνται να δείξουν ότι έχουν… μάθει το μάθημά τους!



«Διάβολοι»… μόνο αν φανούν διαβασμένοι
Πριν από δύο χρόνια, ο Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν αυτός που στο τελευταίο σφύριγμα του μεγάλου τελικού, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και οδήγησε τους «μπλαουγκράνα» στην κατάκτηση του «αγίου δισκοπότηρου» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Δύο χρόνια μετά, ο Ισπανός τεχνικός βρίσκει ξανά τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον απέναντί του, με τα ρόστερ των δύο «μονομάχων» να έχουν ελάχιστες διαφορές. Το 2009, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε ηττηθεί με σκορ 2-0 και μάλιστα, με τα ποσοστά κατοχής της μπάλας να αποτελούν… ντροπιαστικό στοιχεία για έναν σύλλογο του βεληνεκούς των «κόκκινων διαβόλων».

Ποιοι είναι όμως αυτοί που υστέρησαν στο «Ολίμπικο» πριν από δύο χρόνια και καλούνται να φανούν… διαβασμένοι φέτος, ώστε το τρόπαιο να πάρει κατεύθυνση προς Μάντσεστερ;

Έντβιν Φαν ντερ Σαρ: Αποτελεί έναν από τους λόγους για τους οποίους η Γιουνάιτεντ «δικαιούται» να κατακτήσει το τρόπαιο. Ο Ολλανδός πορτιέρο βάζει τέλος στην πλούσια καριέρα του μετά τον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο, το 2009, παρά το γεγονός πως και στα δύο γκολ που δέχτηκε, το μερίδιο ευθύνης του ήταν μικρό, οι προσπάθειές του να αποσοβήσει τον κίνδυνο, δεν τον τίμησαν…

Ρίο Φέρντιναντ: Το γεγονός πως είχε απουσιάσει τρεις εβδομάδες με πρόβλημα στη γάμπα πριν τον τελικό του 2009, ήταν ένα στοιχείο που τον έκανε να υστερήσει στην αναμέτρηση με τη Μπαρτσελόνα στο «Ολίμπικο». Ο Άγγλος αμυντικός, τα είχε βρει… σκούρα απέναντι στον Λιονέλ Μέσι, όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του, αλλά φέτος, ο ίδιος σκοπεύει να το πάρει «πατριωτικά» και να δείξει το «stop» στον Αργεντινό επιθετικό.

Πατρίς Εβρά: Εμφανίζεται πεπεισμένος για την αγωνιστική ανωτερότητα της Γιουνάιτεντ έναντι των «μπλαουγκράνα», τουλάχιστον για τη φετινή χρονιά. Ο Γάλλος μπακ, είναι από τους κινητήριους μοχλούς της ομάδας του σε κάθε αναμέτρηση, ωστόσο, σε αυτή του 2009 που έκρινε τον Πρωταθλητή Ευρώπης, δεν κατάφερε να βοηθήσει καθόλου τους «κόκκινους διαβόλους», αφού έλειψαν οι κούρσες του και η προώθηση του παιχνιδιού του αγγλικού συλλόγου.

Ράιαν Γκιγκς: Κανείς δεν μπορεί να του καταλογίσει τίποτα σε ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η εμπειρία και η αστείρευτη αντοχή του Ουαλού αστέρα των «κόκκινων διαβόλων», στα περισσότερα παιχνίδια αποδεικνύεται καθοριστική. Παρ’ όλα αυτά, οι πρωτοβουλίες και οι ατομικές προσπάθειες έλειψαν στον τελικό του 2009, με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να αναγκάζεται να προβεί σε αρκετές «αλχημείες» στο σύστημα και τις θέσεις με τις οποίες παρουσιάστηκε η ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο του «Ολίμπικο».

Γουέιν Ρούνεϊ: Ο Άγγλος επιθετικός, με την παρουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο στη γραμμή κρούσης της Γιουνάιτεντ, το 2009, μετατοπίστηκε στις πτέρυγες, όπου ο προπονητής του περίμενες αρκετές «επιδρομές» στην άμυνα της Μπαρτσελόνα και εύρεση διαδρόμων προς τα καρέ του Βίκτορ Βαλντές. Η κυριαρχία των «μπλαουγκράνα» και το ελάχιστο ποσοστό της κατοχής της μπάλας από τους «κόκκινους διαβόλους», ήταν αιτίες που προκάλεσαν τον εκνευρισμό του Ρούνεϊ στον τελικό της Ρώμης και του «απαγόρευσαν» να κάνει κάτι θετικό. Φέτος, με τον Χαβιέ Ερνάντες παρτενέρ στην επίθεση, ο 26χρονος επιθετικός έχει βάλει το δικό του στοίχημα, με την επιθυμία να συνδυάσει τον ιστορικό 19ο τίτλο της Γιουνάιτεντ στην Αγγλία, με το 4ο ευρωπαϊκό τρόπαιο του συλλόγου.