Ισπανικά «στολίδια» για Ρούνεϊ!

Απασχόλησε όσο λίγοι τον Τύπο τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Ο Γουέιν Ρούνεϊ ετοιμάζεται πυρετωδώς για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο, οι ισπανικές εφημερίδες δεν παρέλειψαν να τον «στολίσουν», είτε θετικά, είτε αρνητικά. Διαβάστε στο england365 όσα έγραψαν οι Ισπανοί για τον Άγγλο επιθετικό της Γιουνάιτεντ!



Ισπανικά «στολίδια» για Ρούνεϊ!

«As»

Είναι πολύ καλύτερο για τον Ρούνεϊ να αγωνίζεται ως «δεκάρι», σε αντίθεση με αρκετά παιχνίδια του παρελθόντος που αναγκαζόταν να τοποθετηθεί ακόμη και στις πτέρυγες. Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορεί ακόμη να φτάσει στο επίπεδο του Μέσι. Ο Ρούνεϊ, είναι πολύ καλός στον τομέα των ασίστ και εξαιρετικός σκόρερ, αλλά ο Αργεντινός επιθετικός έχει τα ίδια χαρακτηριστικά σε αρκετά μεγαλύτερο βαθμό επιτυχίας. Ο Μέσι μπορεί να ντριμπλάρει καλύτερα, αλλά ο Άγγλος είναι κατάλληλος για το ψηλό παιχνίδι. Τον χωρίζουν αρκετά σε σχέση με τον Μέσι, αλλά αν συνεχίσει να βελτιώνεται, κάποια στιγμή θα μπορεί να θεωρηθεί ποδοσφαιριστής υψηλού επιπέδου.

«Mundo Deportivo»

Ο Γουέιν Ρούνεϊ αποτελεί πρότυπο, όχι μόνο εντός αγωνιστικών χώρων, αλλά και εκτός αυτών, λόγω του χαρακτήρα του. Έχει αντίκτυπο στον κόσμο που τον ακολουθεί πιστά, παρά το γεγονός πως δεν κάνει ζωή αθλητή. Μοιάζει περισσότερο με χούλιγκαν, αλλά είναι παίκτης για τον οποίο οι οπαδοί θα πλήρωναν για να δουν, ακόμη και σε περίπτωση που ενδιαφέρονται να δουν μόνο την… τρέλα του.

«Don Balon»

Ο Γουέιν Ρούνεϊ είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος ποδοσφαιριστής και δίκαια συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων παικτών αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, δεν παύει να είναι ένα… σκαλοπάτι πιο χαμηλά από τον Μέσι και δύο πιο χαμηλά από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Δεν είναι αυτός που θα πάρει μια ομάδα στις πλάτες του και θα αντιστρέψει την εικόνα ενός “στραβωμένου” παιχνιδιού.

«La Vanguardia»

Όλη την προηγούμενη εβδομάδα ανησυχούσαμε για την ηφαιστειακή τέφρα και αυτό είναι κάτι παρεμφερές του Γουέιν Ρούνεϊ. Είναι κι αυτός ένα “ηφαίστειο”. Μπορεί να “κοιμάται” αρκετά, αλλά όταν “εκρήγνυται”, είναι καταστροφικός. Όταν είναι στα πάνω του, τότε το στυλ παιχνιδιού του είναι θαυμάσιο. Ο Ρούνεϊ είναι εκπληκτικός ποδοσφαιριστής αλλά είναι ατυχής οποιαδήποτε σύγκριση με τον Μέσι. Ο Αργεντινός χαρακτηρίζεται από ηρεμία και αρμονία τις δύσκολες στιγμές, σε αντίθεση με τη νευρικότητα που παρατηρείται στον Ρούνεϊ.