Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (preview)

Με φόντο το «Ιερό Δισκοπότηρο», Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπαρτσελόνα συγκρούονται στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» (21:45) και θα διεκδικήσουν το 4ο τρόπαιο στην πλούσια ευρωπαϊκή ιστορία τους. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα σχέδια των προπονητών, λίγο πριν τη σέντρα.



Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (preview)

Μπαρτσελόνα

Με κεκτημένη ταχύτητα από την Πριμέρα Ντιβιζιόν πηγαίνει στο Λονδίνο η Μπαρτσελόνα, έχοντας πετύχει 95 γκολ και  έχοντας επικρατώντας σε 31 από τα 38 παιχνίδια πρωταθλήματος. Αιχμή του δόρατος θα αποτελέσει ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος όμως έχει 4 παιχνίδια να σκοράρει. Τα στατιστικά του Αργεντινού προκαλούν …ίλιγγο, αφού με τα 11 γκολ που, ήδη, έχει σημειώσει απειλεί το ρεκόρ του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ.

Αγωνιστικά Νέα

Ευχάριστα είναι τα νέα από το ιατρικό δελτίο για τον Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος θα έχει στη διάθεσή του τον Κάρλες Πουγιόλ και τον Ερίκ Αμπιντάλ. Ωστόσο είναι αμφίβολο εάν θα τους επιλέξει για το αρχικό σχήμα, με το Χαβιέ Μασεράνο να είναι αυτός που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να είναι δίπλα στο Ζεράρ Πικέ στο κέντρο της άμυνας.


Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Με παρακαταθήκη το 1968, όταν κατέκτησε στο «Γουέμπλεϊ» το πρώτο της «Ιερό Δισκοπότηρο», η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον θέλει να πάρει τη ρεβάνς για τον χαμένο τελικό του 2009, όταν αντίπαλός της ήταν και πάλι η Μπαρτσελόνα. Αυτή θα είναι η 43η φορά που οι «κόκκινοι διάβολοι» θα αγωνιστούν στο «Ναό του Ποδοσφαίρου» και έτσι ισοφαρίζουν το ρεκόρ της Άρσεναλ.

Αγωνιστικά Νέα

Ο Σκωτσέζος τεχνικός σκοπεύει να «κατεβάσει» την ίδια ενδεκάδα με την οποία η ομάδα αντιμετώπισε τη Σάλκε, στη Γερμανία. Αυτό μεταφράζεται σε απουσία του Ντάρεν Φλέτσερ από το βασικό σχήμα, καθώς ο μέσος της Γιουνάιτεντ είναι και το μόνο πρόβλημα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.


Ενδιαφέροντα Στατιστικά

-Σε 11 από τους 12 τελευταίους τελικούς σημειώνεται γκολ στο πρώτο ημίχρονο.


Πιθανές Ενδεκάδες

Μπαρτσελόνα: Βαλντές – Άλβες, Μασεράνο, Πικέ, Πουγιόλ – Τσάβι, Μπούσκετς, Ινιέστα – Πέδρο, Μέσι, Βίγια

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Φαν ντε Σάαρ – Φάμπιο, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά – Βαλέντσια, Κάρικ, Γκιγκς, Παρκ – Ρούνεϊ, Ερνάντες