Bale - the Road Runner

Τελειώνοντας η σεζόν στην Premier League μπορούμε να βγάλουμε διάφορα συμπεράσματα για τις περισσότερες. Εγώ παρακολουθώντας την ομάδα μου κατέληξα πως έχω στις τάξεις μου τον #1 μεταγραφικό στόχο του καλοκαιριού. Το όνομα του, Gareth Bale φυσικά!



Bale - the Road Runner

Ο άνθρωπος που ξέρει καλύτερα από όλους κάθε σπιθαμή της αριστερής πλευράς του White Hart Lane. Από το 2009 που καθιερώθηκε σαν αριστερό μπακ εκπλήσσει τους πάντες στο νησί. Ο Ουαλός έγινε ευρέως γνωστός από τα παιχνίδια στο Champions League και έπειτα στην Premier League. Όμως έχει δείξει τις ικανότητες του εδώ και 2 χρόνια παίζοντας αριστερό μπακ. Και πιστέψτε με, δεν είχε καμία διαφορά, ούτε περισσότερος αμυντικογενής παίχτης ούτε τίποτα. Ήταν ένα σύγχρονο μπακ όπως ο Daniel Alves. Φέτος λοιπόν αναδείχτηκε ως παίχτης της χρονιάς στο καλύτερο (μακράν) πρωτάθλημα του κόσμου. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις το γιατί. Επιταχύνει σαν μια «αγριεμένη» Ferrari. Περνά τους αντιπάλους σαν σταματημένους. Όλους τους αντιπάλους! Αλλά το περίεργο εδώ είναι το πώς. Δηλαδή ο Bale δεν κάνει εξεζητημένες ντρίμπλες, απλά πετάει την μπάλα και φαίνεται σαν να τον παρασέρνει και αυτόν στο διάβα της. Παίζει πάνω στην γραμμή. Παίζει με την γραμμή καμία φορά, και όχι την πλάγια, την τελική γραμμή λέω! Εκφράζεται μόνο όταν πετυχαίνει goal. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού είναι πάντα προσηλωμένος στον στόχο του, όποιος και να είναι αυτός. Ούτε γκριμάτσες ούτε χαμογελάκια για τον κόσμο. Πολλές φορές όταν βγαίνει η μπάλα πλάγιο και πάει να το εκτελέσει οι φίλοι της Tottenham τον αγκαλιάζουν (!) και εκείνος απλά παίρνει την μπάλα και εκτελεί!

Από τον Φεβρουάριο και έπειτα οι αντίπαλοι του δεν άντεχαν άλλο να τον βλέπουν να εξαφανίζεται από μπροστά τους απλά σπρώχνοντας την μπάλα. Εκεί άρχισε η κλωτσιά! Μπορώ να πω με κάθε βεβαιότητα βλέποντας όλα τα παιχνίδια της Tottenham σε Αγγλία και Ευρώπη πως είναι ο 2ος μετά τον Messi που «τρώει» τις περισσότερες ψιλές! Το αποτέλεσμα, στους περισσότερους γνωστό. Μίλαγα με έναν φίλο μου τις προάλλες και μου έλεγε «που χάθηκε αυτός ο Bale. Τζάμπα ντόρος έγινε». Χωρίς φυσικά να ξέρει πως ταλανίζεται από συνεχείς τραυματισμούς. Πολλοί είπαν πως χάθηκε αυτός ο παίχτης αλλά οι φίλοι μας οι Άγγλοι που παίρνουν άριστα σε οργάνωση και τηλεοπτική κάλυψη δεν τον ξέχασαν βραβεύοντας τον ως τον καλύτερο της σεζόν!

Πολλοί θα βιαστούν να πουν πως είναι ένα ακόμη περαστικό ταλέντο, χωρίς να γνωρίζουν πως και που έπαιζε τόσα χρόνια! Και καταλήγουμε σε ομάδες όπως Real, Man. United, Inter, Juventous, Milan. Oπως καταλάβατε είναι οι μνηστήρες του Ουαλού μέσου των σπιρουνιών! Ο Bale μπορεί να συναγωνιστεί τον Road Runner και φυσικά το Coyote οι αμυντικοί της Premier!

Γιώργος Παπαδόπουλος

(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο στο info@england365.gr)