Σύννεφα ή Αναγέννηση στο Λίβερπουλ;

Ποτέ δεν φανταζόμουν, ιδιαίτερα την σημερινή εποχή, οτι ένα τόσο μεγάλο κλαμπ όπως η Λίβερπουλ θα έμενε εκτός ευρωπαικων διοργανωσεων. Πριν 15-20 χρονια ηταν σιγουρα πολυ πιο πιθανο, δεδομενου οτι στο τσάμπιονς λιγκ ή πρωταθλητριών εβγαινε μονο ο πρωταθλητης απο καθε χωρα και αλλοι 2-3 πηγαιναν στο ουέφα και το κυπελλούχων. Σήμερα όμως που βγαίνουν στην Ευρώπη 6 και 7 ομαδες είναι όντως έκπληξη για ενα τόσο μεγάλο κλαμπ. Το ερώτημα ομως ειναι: Θα συνεχισει η καθοδος ή υπο τις οδηγιες του King Kenny θα καταφερει επιτελους να επανελθει στην κορυφη;



Σύννεφα ή Αναγέννηση στο Λίβερπουλ;
(κείμενο αναγνώστη)
 
Προσωπικα δεν ειμαι ειδιαιτερα αισιοδοξος.Μπορει με την ελευση του Dalglish αλλα και της νεας διοικησης το κλιμα στις ταξεις της ομαδας και των οπαδων να βελτιωθηκε αισθητα,αλλα η επιστροφη ακομα και στην προνομιουχα τετραδα μονο ευκολη δεν είναι.Κατ'αρχήν,η ομαδα θα χασει καποια σημαντικα εσοδα την νεα σαιζον (λογω μη συμμετοχης στην Ευρωπη) πραγμα που δυσχαιρενει το εργο διοίκησης και προπονητη να την ενισχυσουν με πρωτοκλασατους παικτες. Την ιδια ωρα οι αντιπαλοι των ''κοκκινων'' (οι ομαδες δηλαδη στην πρωτη τετραδα) θα ενισχυονται ακομα περισσοτερο.Και οι λογοι ειναι αφένος οι πλουσιοι ιδιοκτητες, αφέτερου η συμμετοχη στο τσαμπιονς λιγκ.

Με αυτα τα δεδομενα λοιπον (ασχετα αν ειναι ακομα υπερβολικα νωρις) αδυνατω να φανταστω την Λιβερπουλ τουλαχιστον μεσα στην πρώτη προνομιουχο τετραδα τη νεα περιοδο.Και εξηγουμαι : Στην μια πλευρα του Μάντσεστερ όσο εχουν γερό τον Φέργκιουσον,κοιμουνται και η τύχη τους δουλεύει.Στην άλλη όσο υπαρχουν τα πετροδολαρα των Σείχηδων,όλα θα κυλουν ρόδινα (κατι που φανηκε κιολας μεσα σε μολις 2 χρονια) .Κατι ανάλογο ισχυει και για την Τσέλσι η οποια στα χρονια επί Αμπράμοβιτς,δεν εχει κουνηθει απ'την πρωτη τριαδα.Τελος η Άρσεναλ είναι το πιο υγιες σωματιο της Αγγλίας (και μαλιστα προτυπο για την Ουέφα) και αν ο Βενγκέρ καταλαβει οτι πρεπει να παρει και κανα δυο πιο εμπειρους πρωτοκλασατους παικτες,αντί για πιτσιρικια, θα παίρνει πολυ περισσοτερους τίτλους απο όσους θα χανει!

Μια ελπιδα είναι βεβαια οι παικτες απο τα φυτωρια, αυτο πρεπει να ειναι και το βασικο μελημα του Dalglish.Αλλα οταν οι τελευταιοι πραγματικα μεγάλοι παικτες που έχουν αναδειξει απ'τα σπλάχνα τους οι ''κόκκινοι'' είναι ο Τζέραρντ και ο Όουεν, σίγουρα δεν μπορεις να εισαι ικανοποιημένος.Συνεπως τα μηνύματα δεν είναι και τοσο αισιοδοξα για την Λίβερπουλ.Βέβαια είναι ένα τεραστιο κλαμπ και το γεγονος ότι τη νεα σαιζον θα έχει μόνο ένα ματς την εβδομαδα, ίσως της δίνει ένα αβανταζ έναντι των άλλων..Αλλα αρκεί αυτο; Η ευχη πάντως των ποδοσφαιροφιλων είναι όντως να βρει τον δρομο της η Λίβερπουλ και να επιστρεψει στις επιτυχιες.Και αυτο είναι και το μεγάλο στοιχημα για τον Kenny και την δοιηκηση.Γιατι οι μεγαλες ομαδες πρεπει να βρισκονται στην κορυφη!

Θα περιμενουμε με ανυπομονησια την νεα σαιζον, εχουμε ενα ολοκληρο καλοκαιρι μπροστα μας και αλλωστε, αν μας εχει δειξει κάτι κατ'επανάληψιν το ποδοσφαιρο, είναι ότι εχει περισσοτερη φαντασια από εμάς.Το σιγουρο (και) για την νεα σαιζον είναι ένα : Ότι δεν θα πληξουμε....

Billaras , οπαδος της Λιντς Γιουναιτεντ, της Νότιγχαμ Φόρεστ, της Σέλτικ, της Μπάγερν και του γερμανικού ποδοσφαίρου γενικότερα.
 
 
(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο στο info@england365.gr)