Μάντσεστερ Σίτι 2010-11

Τρόπαιο! Μία και μόνο λέξη είναι ικανή να αποδώσει στο έπακρο τη σεζόν που πέρασε για τη Μάντσεστερ Σίτι. Τίτλος λοιπόν μετά από 35 χρόνια είναι το κυρίως πιάτο και για το γαρνίρισμα, τι καλύτερο από την τρίτη θέση της Πρέμιερ Λιγκ που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ! Το england365.gr κάνει ένα review της «πολίτικης» σεζόν που ολοκληρώθηκε.



Μάντσεστερ Σίτι 2010-11

Δύναμη από Άμπου Ντάμπι

Ο δρόμος που χάραξε ο επιχειρηματικός όμιλος από το Άμπου Ντάμπι το 2008 όταν και ανέλαβε την ομάδα δεν άλλαξε ούτε φέτος. Στο χρυσό μονοπάτι των ιδιοκτητών της Σίτι παρέλασαν και πάλι μερικά σπουδαία ονόματα του ευρωπαϊκού χάρτη. Στις πύλες του Σίτι οφ Μάντσεστερ έφτασαν οι Νταβίντ Σίλβα από Βαλένθια, Γιάγια Τουρέ από Μπαρτσελόνα, Μάριο Μπαλοτέλι από Ίντερ, Ζερόμ Μπόατεγκ από Αμβούργο, Αλεξάνταρ Κολάροφ από Λάτσιο, Τζέιμς Μίλνερ από Άστον Βίλα. Η πόρτα έκλεισε στις 31 Αυγούστου μετά από είσοδο 123 εκ λίρων σε ποδοσφαιρική αξία. Καπετάνιος από την προηγούμενη σεζόν ο Ρομπέρτο Μαντσίνι με τον αγγλικό Τύπο να προβλέπει μία σεζόν με φουρτούνες και καταιγίδες. Η Πρέμιερ Λιγκ 2010-11 θα ήταν από τις δυσκολότερες των τελευταίων χρόνων.


Ροδοπέταλα στο ξεκίνημα

Μία ισοπαλία στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» κόντρα στην «αστεράτη» λόγω Τσάμπιονς Λιγκ Τότεναμ και ένα άνετο 3-0 εντός έδρας κόντρα στη Λίβερπουλ τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Λίγο αργότερα εντός έδρας νίκη και επί της Τσέλσι. Ναι αυτή η Μάντσεστερ Σίτι ήταν για ψηλά και τώρα ήταν πιο εμφανές από ποτέ. Μέσα σε όλα αυτά, παρέλαση στην Ευρώπη με πρωτιά στο όμιλό της στο Europa League. Ο αποκλεισμός στο Κάρλινγκ Καπ δεν λέει και τίποτα… Η ομάδα ρολάρει για τα καλά.


Απανωτά χτυπήματα

Το πρωτάθλημα όμως ήταν το πιο τρελό των τελευταίων χρόνων με όλες τις ομάδες να είναι ιδιαίτερα δυνατές και τους μεγάλους να αφήνουν πίσω τους βαθμούς. Το κακό θα εμφανιζόταν με πέντε χτυπήματα και το πλοίο θα έπρεπε να αντέξει.

Χτύπημα Πρώτο - Αρχικά ή ήττα μπροστά στα μάτια των οπαδών της εντός έδρας από την Άρσεναλ με 3-0 έκανε τη Σίτι να μοιάζει και πάλι θνητή.

Χτύπημα Δεύτερο - Ο χρυσός άρχισε να ξεθωριάζει με τους απανωτούς τραυματισμούς των αμυντικών της ομάδας. Οι Μίκα Ρίτσαρντς, Γουέιν Μπριτζ, Τζόλεον Λέσκοτ, Ζερόμ Μπόατεγκ, Αλεκσάνταρ Κολάροφ ανέβηκαν με σκυμμένο κεφάλι στο κρεβάτι του πόνου και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι άρχισε να ανακατεύει την τράπουλα. Έστω και έτσι όμως ο Ιταλός τεχνικός μοίρασε τα φύλλα με τρομερή επιδεξιότητα και οι Μπογιατα, Κ.Τουρέ, Κομπανί και Ζαμπαλέτα τράβηξαν κουπί.

Το τρίτο χτύπημα - ήταν ακόμη πιο δυνατό από τα άλλα: «Η Μάντσεστερ Σίτι ενημερώνει ότι ο Κάρλος Τέβες κατέθεσε αίτημα μεταγραφής για προσωπικούς λόγους, όμως η διοίκηση και το τεχνικό τιμ δεν συναινούν».

Το τέταρτο χτύπημα - ήταν το θετικό δείγμα του Κόλο Τουρέ σε αντιντόπινγκ κοντρόλ που ουσιαστικά η χρονιά για τον ίδιο τέλειωνε και άφηνε άλλη μία τεράστια τρύπα στην άμυνα.

Πέμπτο χτύπημα - το αποκορύφωμα μίας κλασικά τρελής χρονιάς του Μπαλοτέλι. Πρόστιμο στο πρόστιμο, ατόπημα στο ατόπημα και ο Ιταλός επιθετικός με ένα απερίσκεπτο μαρκάρισμα αντικρίζει νωρίς την κόκκινη κάρτα κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου που σηματοδοτεί τον αποκλεισμό της ομάδας του από την Ευρώπη.


Ανασύνταξη και λάμψη

Στα δύσκολα όμως εκτός από τον καπετάνιο φαίνεται και το σκαρί που ήταν κάτι παραπάνω από γερό. Το γεμάτο ποιότητα και ποσότητα ρόστερ και ο πολυμήχανος Μαντσίνι ανάρρωναν λίγο λίγο από τα χτυπήματα και κανείς στον ορίζοντα δεν μπορούσε να σταματήσει την αντεπίθεση που ετοιμαζόταν.

Ο πανάκριβος Εντιν Τζέκο προστέθηκε στο οπλοστάσιο. Οι τραυματίες άρχισαν να επιστρέφουν. Ο Τέβες πείστηκε να παραμείνει και έλαμψε εντός γηπέδου με την ομάδα να παραμένει εντός στόχων. Ο ημιτελικός Κυπέλλου κόντρα στη μισητή Γιουνάιτεντ ήταν όλη χρονιά για τη Σίτι. Ο αντίπαλος είχε το μυαλό του στο Τσάμπιονς Λιγκ και στη μάχη του πρωταθλήματος. Ήταν η ευκαιρία και οι «πολίτες» δεν την έχασαν. Λίγο αργότερα σήκωναν στα χέρια τους το πρώτο τρόπαιο έπειτα από 35 ολόκληρα χρόνια και έβγαλαν στο δρόμο τον κόσμο του Μάντσεστερ. Με ένα δυνατό τελείωμα και στο πρωτάθλημα με πέντε νίκες σε έξι ματς η Σίτι κατάφερε να ξεπεράσει ακόμη και την Άρσεναλ και να φτάσει την Τσέλσι. Ο μόνος λόγος που δεν βγήκε δεύτερη ήταν η διαφορά γκολ από τους Λονδρέζους όμως ακόμη και έτσι το μήνυμά της το πέρασε. Η νέα Σίτι δεν γεννιέται πλέον. Έχει γεννηθεί. Τώρα, χρόνο με το χρόνο δυναμώνει.



Διαβάστε Ακόμη

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2010-11

Τσέλσι 2010-11