Άρσεναλ 2010-2011

Από τον… παράδεισο στην κόλαση μέσα σε λίγες μόνο μέρες! Αυτή θα μπορούσε να είναι η φράση που συνοψίζει την φετινή πορεία της Άρσεναλ. Μία ακόμα σεζόν που ο μοναδικός «τίτλος» που κατακτήθηκε είναι αυτός της ομάδας που έπαιζε στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς, το πιο… στρωτό και ωραίο στο μάτι ποδόσφαιρο! Διαβάστε σήμερα για τους «κανονιέρηδες».



Άρσεναλ 2010-2011
Το συγκρότημα του Αρσέν Βενγκέρ, ξεκίνησε καλά, ανέβασε «στροφές» κάποια στιγμή και έφτασε να είναι φαβορί για το πρωτάθλημα αλλά και το Λιγκ Καπ. Τα έχασε και τα δύο αλλά το χειρότερο απ’ όλα για τους «κανονιέρηδες» είναι ότι αυτό δεν ξάφνιασε ουσιαστικά κανέναν…

Το ξεκίνημα
Η πρεμιέρα στο πρωτάθλημα είχε… ντέρμπι. Στο «Άνφιλντ» με την Λίβερπουλ. Η εικόνα της Άρσεναλ δεν θάμπωσε. Βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά με αυτογκόλ του Ρέινα στο 90΄ πήρε την ισοπαλία. Η συνέχεια όμως ήταν η γνωστή για τα «πιτσιρίκια» του Βενγκέρ. Καλή μπάλα, πολλές φάσεις και τελικές και αρκετά γκολ. Όπως τα έξι κόντρα στην Μπλάκπουλ , τα τέσσερα στην Μπόλτον και την Τότεναμ για το Λιγκ Καπ. Οι «κανονιέρηδες» έδειχναν ότι ενδεχομένως να έφτασε η ώρα να πάρουν επιτέλους έναν τίτλο.


»… ξεχάστηκε γρήγορα
Η ήττα από την Γουέστ Μπρόμιτς στο «Έμιρεϊτς» με σκορ 3-2 στις 25 Σεπτεμβρίου, δεν… άρεσε ωστόσο θεωρήθηκε απλά μία κακή παρένθεση. Ή καλύτερα η συνέπεια που έδειξε από εκείνο το σημείο και έπειτα η ομάδα έπεισε ότι ήταν τέτοια. Το καλύτερο ποδοσφαιρικό βράδυ της Άρσεναλ ήταν αυτό στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ» στις 10 Οκτωβρίου. Η νίκη με σκορ 3-0 έστειλε ένα μήνυμα σε όλους τους «μεγάλους».
Στο Τσάμπιονς Λιγκ, οι Λονδρέζοι έδειξαν τα «δόντια» τους με αντίπαλο την Σαχτάρ. Το 5-1 στο «Έμιρεϊτς» ήταν ένα ακόμα αντιπροσωπευτικό των δυνατοτήτων της ομάδας του Βενγκέρ, δείγμα γραφής. Το ίδιο ίσχυε και στο 3-1 επί της Τσέλσι στο πρωτάθλημα. Το πρώτο ματς στο οποίο η Άρσεναλ έδειξε σημάδια… προηγούμενων χρόνων ήταν ουσιαστικά αυτό με την Νιούκαστλ. Το 4-0 με το οποίο η ομάδα του Βενγκέρ προηγήθηκε στο ημίχρονο έγινε 4-4 μέσα σε 40 σχεδόν λεπτά. Τα σχόλια που ακολούθησαν από Τύπο και φιλάθλους όπως φάνηκε στην συνέχεια επηρέασαν σε πολλά επίπεδα την ομάδα.
Ο πρώτος χαμένος τελικός
Η Άρσεναλ είχε την ευκαιρία να πάρει έναν τίτλο μετά από καιρό ακόμα και αν αυτός είναι το Λιγκ Καπ. Αντίπαλος; η υποδεέστερη… στα χαρτιά Μπέρμιγχαμ που όμως είχε «δίψα». Οι «κανονιέρηδες» στον τελικό της 27ης Φεβρουαρίου, βρίσκονται πίσω στο σκορ από το γκολ του Ζίγκιτς ωστόσο ισοφαρίζουν γρήγορα με τον Φαν Πέρσι και δίνουν την εντύπωση ότι θα φτάσουν στην κούπα. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, κυριευμένοι από το άγχος, οι Λονδρέζοι δεν μπορούν να φτάσουν σε ένα γκολ. Το πλήρωσαν ακριβά. Στο 89΄ ο Μάρτινς, επωφελείται τους ολέθριου λάθους του Σέζνι και της άμυνας και διαμορφώνει το τελικό 2-1 δίνοντας το τρόπαιο στη Μπέρμιγχαμ.
Η αλλαγή στην ψυχολογία
Ότι έχτιζε όλη την σεζόν, ότι κέρδισε κοιτάζοντας στα μάτια την Μπαρτσελόνα σε διπλά παιχνίδια στο Τσάμπιονς, η Άρσεναλ το γκρέμισε σε δύο εβδομάδες. Το 0-0 με την Σάντερλαντ, η ισοπαλία 2-2 με την Γουέστ Μπρομ αλλά και η ήττα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Κύπελλο για τα προημιτελικά έκαναν την ζημιά. Οι «κανονιέρηδες» από εκεί που ήταν πρώτο φαβορί, βάσει βαθμολογίας, για το πρωτάθλημα και διεκδικούσαν όλους τους τίτλους στις διοργανώσεις που συμμετείχαν, έχασαν τα πάντα.
Σαν αποτέλεσμα, μία ακόμα χρονιά χάθηκε για την Άρσεναλ. Μία χρονιά χωρίς τίτλο, γεμάτη αμφισβήτηση αλλά και προβληματισμό για το μέλλον.




Διαβάστε Ακόμη

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2010-11

Τσέλσι 2010-11

Μάντσεστερ Σίτι 2010-11