Λίβερπουλ 2010-2011

Ο Ρόι Χότζον άρχισε στον πάγκο, ο Κένι Νταλγκλίς τελείωσε. Με διοίκηση Χικς-Ζιλέτ έκανε σχεδιασμό, με Τζον Χένρι κάνει ταμείο, πλέον. Τον Φερνάντο Τόρες έψαχναν με τις πάσες τους οι «κόκκινοι», ο Λουίς Σουάρες και ο Άντι Κάρολ είναι στην επίθεση της ομάδας. Το england365.gr σας μεταφέρει στο Λίβερπουλ και σας παρουσιάζει τη σεζόν των «κόκκινων».



Λίβερπουλ 2010-2011

Μπορεί η χρονιά να μη μείνει στην ιστορία για τα αγωνιστικά κατορθώματα αλλά θα υπάρχει εκεί, ως σημείο αναφοράς. Κυρίως για τις αλλαγές που ήρθαν στο σύλλογο, σε αυτούς τους 9 μήνες.Οι «κακοί» Αμερικανοί έφυγαν, οι «καλοί» ήρθαν.

Η αλλαγή στην ιδιοκτησία των «κόκκινων» έφερε τον Τζον Χένρι στο τιμόνι και τα πρώτα χαμόγελα έκαναν την εμφάνισή τους.Το χρέος δεν υπάρχει πλέον και η Λίβερπουλ μπορεί πλέον να κάνει το σχεδιασμό της με άλλα δεδομένα, κάτι που έχει πολλά χρόνια να συμβεί.

Ο «King Kenny» ξανά στο …θρόνο του

Αναμφισβήτητα, η επιστροφή του Κένι Νταλγκλίς σήμανε πολλά πράγματα. Κυρίως για τους οπαδούς και τους ανθρώπους της ομάδας, αφού ο «King Kenny» δεν είναι απλά ένας πρώην ποδοσφαιριστής ή προπονητής. Δεν είναι καν ο θρύλος ενός ένδοξου παρελθόντος. Είναι η μορφή στην οποία οι ανά τον κόσμο φίλοι του συλλόγου, αλλά και η κόκκινη πλευρά του Λίβερπουλ, ενσαρκώνουν τα όνειρά και τις προσδοκίες τους.

Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Κένι Νταλγκλίς δεν έφερε αλλαγή μόνο στην ψυχολογία του κόσμου και των παικτών, αλλά και στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Η Λίβερπουλ σκόραρε σε 18 συνεχόμενους αγώνες (από 1/1-9/5), κάτι που καμία άλλη ομάδα της Πρέμιερ δεν έκανε μέσα στη σεζόν που πέρασε.

Μια από τα ίδια

Η προηγούμενη χρονιά, παρά το δεύτερο μισό, ήταν ...μία από τα ίδια για τους «κόκκινους». Εκτός πρωταθλήματος από νωρίς, αποκλεισμός από το Κύπελλο τον Ιανουάριο, έξω και από την Ευρώπη από τη φιναλίστ του Γιουρόπα Λιγκ, Μπράγκα. Η πρόσληψη του Ρόι Χότζον δεν είχε προκαλέσει ενθουσιασμό, αλλά δεν έδειχνε κιόλας αυτό που θα επακολουθήσει. Στις 2 Οκτωβρίου και μετά από 6 αγώνες, οι «reds» βρίσκονται στην 3η θέση από τον πάτο της βαθμολογίας και 2 αγωνιστικές μετά, μένει προτελευταία. Έπρεπε να παρθούν αποφάσεις, όπως και έγινε…

Και αν το δεύτερο μισό της σεζόν κύλησε με χαμόγελα και πανηγυρισμούς, το photo finish είχε άρωμα ...φθινοπωρινό. Η Λίβερπουλ κρατούσε την τύχη στα χέρια της, αλλά η ήττα στο γήπεδό της από την Τότεναμ την άφησε εκτός Ευρώπης.

Αλλαγές στο ρόστερ

Και μπορεί ο Φερνάντο Τόρες να μην είναι στην ομάδα, αλλά κανείς στο «Άνφιλντ» δεν νοσταλγεί τον Ισπανό. Κάτι η φθίνουσα πορεία του, κάτι ο τρόπος με τον οποίο έφυγε για το Λονδίνο, κάτι ο Σουάρες που ήρθε, κάτι τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τον Κάρολ, έκαναν τους φίλους της ομάδας να ξεχάσουν τον Ελ Νίνιο. Οι νίκες κόντρα στη Γιουνάιτεντ και την Τσέλσι έφεραν χαμόγελα στο "Ανφιλντ", όχι τόσο πολύ γιατί άλλαξαν την πορεία στο πρωτάθλημα, αλλά γιατί βοήθησαν τη Λίβερπουλ να ορθώσει το ανάστημά της.

Νέα προοπτική

Το καλοκαίρι βρίσκει τη Λίβερπουλ να ετοιμάζεται για τη νέα περίοδο, χωρίς χρέη πλέον. Λεφτά …υπάρχουν, και από τον Ιανουάριο έως σήμερα έχουν δοθεί πάνω από 70 εκατ. λίρες, μόνο για αποκτήσεις παικτών. Το άγχος για το αν θα παραμείνει η πρώτη ομάδα σε κατακτήσεις πρωταθλημάτων δεν υπάρχει πλέον, αφού ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον φρόντισε να πάρει τα σκήπτρα στο Μάντσεστερ. Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, επίσης, δεν υπάρχουν και ο Κένι Νταλγκλίς έχει όλο το χρόνο να χτίσει τη «νέα» Λίβερπουλ.

Διαβάστε Ακόμη:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2010-11

Τσέλσι 2010-11

Μάντσεστερ Σίτι 2010-11

Άρσεναλ 2010-11