Φούλαμ 2010-2011

Ο Μαρκ Χιουζ θέλησε να αλλάξει την αγωνιστική ταυτότητα της Φούλαμ για τη σεζόν 2010-2011 και τα κατάφερε. Η φιναλίστ του Γιουρόπα Λιγκ το 2010 έπαιξε επιθετικό ποδόσφαιρο κυρίως μέσα στο «Κρέιβεν Κότατζ» στην 10η συνεχόμενη παρουσία της στην Πρέμιερ Λιγκ και το england365 σας θυμίζει την πορεία των Λονδρέζων.



Φούλαμ 2010-2011
Ξεκίνησε στις 14 Αυγούστου έχοντας τον πήχη των προσδοκιών αρκετά ψηλά. Φιναλίστ σε ευρωπαϊκό τελικό και έχοντας κρατήσει τα μεγάλα ονόματα του ρόστερ της, οι οπαδοί της ήταν «φτιαγμένοι» για κάτι εξαιρετικό. Ο Μαρκ Χιουζ, ο οποίος αντικατέστησε τον Ρόι Χότζον στην τεχνική ηγεσία, δεν θέλησε να πατήσει πάνω στις ράγες που είχε τοποθετήσει ο προκάτοχός του. Τόλμησε και άλλαξε σύστημα και νοοτροπία.
 
Άντε να τον πιστέψεις
Ο Χιουζ το ξεκαθάρισε από την αρχή. «Η Φούλαμ θα προσπαθήσει να παίξει γρήγορο και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Ειδικά στην έδρα της». Όντως η ομάδα δείχνει να έχει φτιάξει χαρακτήρα αλλά δεν μπορεί να φτάσει με τίποτα στη νίκη. Στις πρώτες επτά αγωνιστικές μετράει έξι ισοπαλίες και μόλις μια νίκη, επί της Γουλβς. Στις 16 Οκτωβρίου έρχεται η πρώτη ήττα από την Τότεναμ εντός έδρας, και αμέσως μια δεύτερη συνεχόμενη.
 
Πιάσαμε Χριστούγεννα
Ο Χιουζ βλέπει την ομάδα του να ψάξει το θέαμα αλλά να ξεμένει από ουσία. Ο Άγιος Βασίλης, θα του φέρει στις 28 Δεκεμβρίου, το πρώτο εκτός έδρας τρίποντο της σεζόν κόντρα στην Στόουκ και κάπου εκεί η ομάδα ξεμπλοκάρει. Ουσιαστικά, η πρώτη φορά που οι οπαδοί είδαν την ομάδα τους να αποδίδει…ονειρεμένο ποδόσφαιρο, ήταν στον αγώνα του Κυπέλλου με την Τότεναμ, την οποία διασύρουν με σκορ 4-0. Από εκείνο το σημείο και μετά, η Φούλαμ πατάει γκάζι. Σημειώνει τέσσερις εντυπωσιακές νίκες εντός έδρας στα επόμενα πέντε ματς και όταν πια η Λίβερπουλ θα περάσει σαν σίφουνας με σκορ 5-2 από το «Κρέιβεν Κότατζ», η χρονιά θα έχει αφήσει μια γλυκιά γεύση στον Χιουζ. Ανέβασε την ομάδα στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα και εκτόξευσε τον Ντέμπσεϊ με 12 γκολ στην πρώτη θέση των σκόρερ μιας σεζόν στην ιστορία του συλλόγου.
 
 
Η Φούλαμ μέσω του Fair Play θα διεκδικήσει την είσοδό της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ αφού πρώτα χρειαστεί να ξεπεράσει τρεις προκριματικούς γύρους και τα πλέι-οφ, όμως θα το επιχειρήσει χωρίς τον Χιουζ στον πάγκο. Ο Ουαλός παραιτήθηκε και η διοίκηση άφησε τα κλειδιά του μαγαζιού στον Μάρτιν Γιολ. Ο Ολλανδός είναι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου. Η πρώτη κίνηση που έκανε, ήταν να ζητήσει ραντεβού συμφιλίωσης με τον Μέρφι, με τον οποίο τα είχαν σπάσει στην Τότεναμ. Μπορεί η Φούλαμ να γίνει ακόμη πιο επιθετική;Αν αντέχει, θα το διαπιστώσουμε στη 2011-2012…

Διαβάστε Ακόμη:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2010-11

Τσέλσι 2010-11

Μάντσεστερ Σίτι 2010-11

Άρσεναλ 2010-11


Λίβερπουλ 2010-2011

Έβερτον 2010-2011