Γουέστ Μπρομ 2010-11

Το «πλοίο» της Γουέστ Μπρομ οδηγούνταν με… μαθηματική ακρίβεια σε ξέρα, μέχρι που άλλαξε καπετάνιο. Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσία της ομάδας από τον Ρόι Χότζον διαφοροποίησε πάρα πολύ τα δεδομένα και η πορεία από τις 11 Φεβρουαρίου και έπειτα, κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη. 



Γουέστ Μπρομ 2010-11

Η σεζόν για τους νεοφώτιστους δεν άρχισε καλά. Με τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο στον πάγκο, η Γουέστ Μπρομ βίωσε την σκληρή πραγματικότητα της Πρέμιερσιπ με το «καλημέρα». Η εξάρα από την Τσέλσι στην πρεμιέρα σε κάθε περίπτωση δεν ήταν ότι καλύτερο για την ψυχολογία των παικτών. Οι επόμενες αγωνιστικές βελτίωσαν την κατάσταση. Η νίκη επί της Σάντερλαντ αλλά και αυτή επί της Άρσεναλ μέσα στο «Έμιρεϊτς» στις 25 Σεπτεμβρίου, δημιούργησαν την αίσθηση ότι υπήρχε η δυνατότητα για μία καλή πορεία.


Και μετά… βουτιά
<!--[endif]-->

Κοντά στα μέσα του Νοεμβρίου, η εικόνα της Μπρόμιτς άλλαξε. Η κακή αμυντική λειτουργία είχε ως αποτέλεσμα αρκετά γκολ στο παθητικό και πολλούς χαμένους βαθμούς. Ειδικά εντός έδρας. Στόουκ, Γουίγκαν, Σίτι, Άστον Βίλα και Μπλάκμπερν, ήταν μερικές από τις ομάδες που εκείνο το διάστημα φρόντισαν να δείξουν στην ομάδα του Ντι Ματέο ότι… δεν γίνεται δουλειά έτσι. Ότι τα πράγματα στην κατηγορία αυτή, αν ειδικά η άμυνα έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα, είναι πολύ δύσκολα.
<!--[endif]-->

Τα περιθώρια στένευαν βαθμολογικά και όλα έδειχναν ότι η πορεία που είχε χαράξει η ομάδα, δύσκολα θα της επέτρεπε να κάνει όνειρα παραμονής στην κατηγορία.
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->

Ο Χότζον έφτιαξε μία … άλλη ομάδα
<!--[endif]-->

Η διοίκηση της ομάδας πήρε την κατάσταση στα χέρια της. Στις 6 Φεβρουαρίου αποφάσισε να λύσει την συνεργασία της με τον Ντι Ματέο και να αναζητήσει τον άνθρωπο που θα έσωζε την κατάσταση και την χρονιά. Πέντε μέρες αργότερα ο εκλεκτός ανακοινώθηκε και δεν ήταν άλλος από τον Ρόι Χότζον. Το πέρασμα του από την Λίβερπουλ δεν ήταν σε καμία περίπτωση επιτυχημένο, ωστόσο ο έμπειρος τεχνικός απέδειξε ότι όσα πέτυχε με την Φούλαμ δεν ήταν καθόλου τυχαία.
<!--[endif]-->

Η πρώτη φορά που κάθισε στον πάγκο της Γουέστ Μπρομ ήταν στο 3-3 με την Γουέστ Χαμ. Έκτοτε σταδιακά η ομάδα άλλαζε. Οι συνεχόμενες ήττες αντικαταστάθηκαν από θετικά αποτελέσματα. Η άμυνα που «έμπαζε» από παντού έδωσε την θέση της σε μία συμπαγή αμυντική γραμμή και απολύτως φυσιολογικά η βαθμολογική θέση της ομάδας άλλαξε προς το καλύτερο.

<!--[endif]-->Ο Χότζον είχε συμμαζέψει την κατάσταση, όσο περισσότερο μπορούσε, με βάση το υλικό που είχε στα χέρια του. Η ένατη θέση στην οποία τερμάτισε αλλά και η καλή αγωνιστική εικόνα που παρουσίαζε η Μπρόμιτς, ήταν σε μεγάλο βαθμό έργο του Χότζον, ο οποίος σε κάθε περίπτωση, κατέχει περίοπτη θέση στην φετινή πορεία της ομάδας.


Δείτε τον αστέρα της ομάδας Πίτερ Οντεμβίγκι

Δείτε τον αποχαιρετισμό του κόσμου στο τελευταίο ματς της χρονιάς




<!--[if !supportLineBreakNewLine]--> <!--[endif]-->