Νιούκαστλ 2010-11

Από τη συγκίνηση για την επιστροφή στην Πρέμιερ Λιγκ, στον ενθουσιασμό των πρώτων αγωνιστικών και την απογοήτευση στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος. Μία σεζόν γεμάτη εναλλαγές συναισθημάτων ολοκληρώθηκε για την ιστορική Νιούκαστλ και όλοι στην ομάδα εύχονται η επόμενη να τους βρει σε υψηλότερη θέση από τη 12ηπου κατέλαβαν φέτος.



Νιούκαστλ 2010-11

«Φόρτσαρε» στην αρχή, αλλά… ξεφούσκωσε!

Κανείς δεν περίμενε τέτοια πορεία για τις «καρακάξες» μετά τη βαριά ήττα στην πρεμιέρα της Πρέμιερ Λιγκ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3-0). Και όμως, η ομάδα του Κρις Χιούτον μάζεψε τα κομμάτια της και κατάφερε μέχρι την 12ηαγωνιστική να αντιμετωπίζεται ως η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος! Η 5ηθέση στη βαθμολογία, ωστόσο, σύντομα θα χανόταν, αφού ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων από τον Νοέμβριο και μετά, την έριξε στη 12η!

Αντιλαμβανόμενοι πως η… κατηφόρα δεν είχε σταματημό, οι διοικούντες απέλυσαν τον Χιούτον και προσέλαβαν στη θέση του τον Άλαν Πάρντιου! Ο Άγγλος κόουτς άλλαξε εν μέρει το κλίμα στα αποδυτήρια και έδωσε νέα αγωνιστική πνοή. Καλύτερό του πλασάρισμα, η 7ηθέση την 23ηαγωνιστική! Που να ήξερε τι θα ακολουθούσε.

Ο μεγάλος άτυχος…

... έχει ονοματεπώνυμο. Χατέμ Μπεν Αρφά! Ο νεαρός μεσοεπιθετικός μετέβη στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», δανεικός από τη Μαρσέιγ, και κατάφερε με το καλημέρα να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Δυστυχώς, όμως, για όλους, η προσφορά του σταμάτησε… απότομα την 7ηαγωνιστική! Η αναμέτρηση με τη Σίτι στο Μάντσεστερ αποτέλεσε την τελευταία παράσταση του διεθνούς Γάλλου, αφού ένα σκληρό μαρκάρισμα κατά τη διάρκεια του αγώνα από τον Νάιτζελ Ντε Γιονγκ του «διέλυσε» το πόδι, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για το υπόλοιπο της σεζόν!

Κάρολ, η πηγή του. κακού!

Λίγες ημέρες μετά το παιχνίδι με την Τότεναμ (1-1), του γνωστοποιήθηκε ότι χάνει το βασικό του επιθετικό όπλο! Ο Άντι Κάρολ υπέγραψε την τελευταία μέρα των μεταγραφών του Ιανουαρίου στη Λίβερπουλ και αυτόματα... ισοπέδωσε τη Νιούκαστλ!

Ο Πάρντιου δεν είχε πλέον που να στηριχτεί. Μοναδικοί επιθετικοί, οι Μπεστ, Λόβενκραντς και Αμεόμπι! Στην πορεία, οι δύο τελευταίοι ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς και η Νιούκαστλ έφτασε στο σημείο να μην έχει ικανό στράικερ! Ενδεικτικό του... κακού που έκανε ο Κάρολ στην πολυαγαπημένη του Νιούκαστλ, το γεγονός ότι από την μέρα που έφυγε και για τα υπόλοιπα 15 παιχνίδια, το κοινό του «Σεντ Τζέιμς Παρκ» πανηγύρισε μόλις τρεις νίκες! Το αποτέλεσμα; Αν και έδειξε ότι μπορούσε παραπάνω, η Νιούκαστλ τερμάτισε 12η!

Κακή παρουσία σε Κύπελλο και Λιγκ Καπ!

Η εξιλέωση δεν ήρθε ούτε στις υπόλοιπες εγχώριες διοργανώσεις. Στο Κύπελλο Αγγλίας, οι «καρακάξες» αποκλείστηκαν από την Άρσεναλ, χάνοντας με το βαρύ 4-0, ενώ στο Λιγκ Καπ έπεσαν θύμα έκπληξης. Η Στιβενέιτζ αποδείχτηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο! Η ήττα με σκορ 3-1 στον τρίτο γύρο έβαλε τέλος στις ελπίδες της Νιούκαστλ για διάκριση!