Δεν κινδύνεψε με υποβιβασμό αλλά δεν κατάφερε να κυνηγήσει και το κάτι παραπάνω. Η βαθμολογική «ηρεμία» έδωσε τη δυνατότητα στην Μπόλτον να αποδώσει κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο και στον Όουεν Κόιλ την ευκαιρία να αποδείξει ότι γνωρίζει να «χτίζει» ομάδες. Το england365.gr σας παρουσιάζει πώς κύλησε η σεζόν 2010-2011 στο «Ρίμποκ».
Όταν μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου, μετράς τρεις ήττες και αυτές από τους «μεγάλους» τότε είσαι επιτυχημένος. Η Μπόλτον άφησε στην άκρη το αμυντικογενές ποδόσφαιρο και έβγαλε στο χορτάρι, έμπνευση και ζωντάνια. Σκοράροντας κατά μέσο όρο 1.8 τέρματα στο πρώτο μισό της σεζόν, κατάφερε να συγκεντρώσει νωρίς τους απαιτούμενους βαθμούς για την παραμονή της στην κατηγορία. Ηττήθηκε μόνο από Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ ενώ περιόρισε σε ισοπαλία την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Από Χριστούγεννα έβλεπε Κύπελλο
Στο πρωτάθλημα όλα κυλούσαν ομαλά και ο Κόιλ, άρχισε σιγά-σιγά να βλέπει ζεστά το Κύπελλο της Αγγλίας. Η κλήρωση τον έφερε απέναντι στην Γιορκ στις 8 Ιανουαρίου και το εισιτήριο της πρόκρισης δεν μπορούσε να χαθεί. Σχεδόν 20 ημέρες μετά καλείται να αποκλείσει την Γουίγκαν αλλά θα χρειαστεί και επαναληπτικό στο «DW» ενώ στις 20 Φεβρουαρίου θα πανηγυρίσει την πρόκριση στα προημιτελικά, νικώντας την Φούλαμ στο «Κρέιβεν Κότατζ». Η κλήρωσε εξακολουθεί να την ευνοεί και η επίσκεψη στο «Σ.Αντριους» στις 12 Μαρτίου, αποτελεί την κατάλληλη ευκαιρία για την υπέρβαση. Η Μπόλτον δεν την σπαταλά και αποκλείει την Μπέρμιγχαμ σε ένα σπουδαίο ματς με σκορ 3-2.
«Σφαλιάρα» στο Γουέμπλεϊ
Η Μπόλτον, έχει αφήσει στο πρωτάθλημα τον αυτόματο πιλότο και περιμένει πως και πως τον ημιτελικό με την Στόουκ. Το παιχνίδι τελειώνει πριν καν αρχίσει αφού οι παίκτες του Όουεν Κόιλ, «επέλεξαν» το καθοριστικότερο παιχνίδι της χρονιάς για να παρουσιάσουν την χειρότερη τους εμφάνιση. Το τελικό 5-0 δεν άφησε περιθώρια ούτε για στεναχώρια αλλά η Μπόλτον απέδειξε πόσο καλοδουλεμένη ομάδα υπήρξε στη σεζόν που μόλις τελείωσε, όταν επτά ημέρες μετά τον ημιτελικό, νικά την Άρσεναλ 2-1 στο «Ρίμποκ».
Αποχαιρέτισε τους εκτελεστές
Η σεζόν μπορεί να τελείωσε με χαμόγελα όμως ο Κόιλ ίσως να μην είναι τόσο ικανοποιημένος. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Γιόχαν Ελμάντερ, έμεινε ελεύθερος και επέλεξε τα εκατομμύρια της Γαλατασαράι ενώ ο Ντάνιελ Στάριτζ λογικά θα επιστρέψει στην Τσέλσι.
Ποια κόπωση από την υπερπροσπάθεια με την Παρί; Ποια απογοήτευση από τον αποκλεισμό; Αυτή η Άστον Βίλα σε κάνει ν' απολαμβάνεις ποδόσφαιρο! Με εντυπωσιακή εμφάνιση, αλλά και με τρομερά αποτελεσματικό δεύτερο ημίχρονο ισοπέδωσε τη Νιούκαστλ φτάνοντας στο 4-1!
Έχοντας επικοινωνήσει με τους δικούς του στιγμιαία, αλλά δίχως εκείνοι να τον ακολουθούν στο ασθενοφόρο, ο Φαν Χέκε της Μπράιτον κατευθύνθηκε άμεσα στο νοσοκομείο μετά την αναγκαστική αποχώρησή του από το ματς με την Μπρέντφορντ για το τρομακτικό χτύπημα στο κεφάλι.
Στην 100η και τελευταία επίσκεψή της στο «Γκούντισον Παρκ», η Μάντσεστερ Σίτι ίδρωσε πολύ για να φτάσει στο 2-0 επί της Έβερτον και να συνεχίσει στην τροχιά εξασφάλισης μιας θέσης στην 5άδα. Με τους Εμπουεμό και Γουισά να κάνουν ξανά τα δικά τους, η Μπρέντφορντ έφτασε στο 4-2 επί της Μπράιτον. Η υποβιβασμένη Σαουθάμπτον πήρε βαθμό (!) από τη Γουέστ Χαμ με το 1-1, έμεινε όρθια η Πάλας με 10 παίκτες για ένα ημίχρονο στο 0-0 με την Μπόρνμουθ.
Αποφασισμένη να κινηθεί για την απόκτηση του Ντιόγο Κόστα από την Πόρτο μοιάζει η Μάντσεστερ Σίτι, προκειμένου να αντικαταστήσει τον Έντερσον, αν πράγματι αποχωρήσει.