Το παράδοξο της εθνικής Αγγλίας!

Μεταγραφές στο νησί ακόμα δεν έχουμε δει! Εξάλλου δεν έχει πολύ καιρό που τέλειωσαν τις υποχρεώσεις τους οι ομάδες. Αξίζει λοιπόν να θίξουμε ένα θέμα που εμένα τουλάχιστον με έχει προβληματίσει και πιστεύω και εσάς. Όλο αυτό για την εθνική ομάδα της Αγγλίας. Μια εθνική Αγγλίας η οποία τυχαίνει μεγάλης λατρείας από τους φιλάθλους. Όμως είναι απορίας άξιο πως μια τέτοια ομάδα με παίκτες παγκόσμιας κλάσης, με φοβερή οργάνωση μετράει ΜΟΝΟ έναν τίτλο και αυτός είναι το παγκόσμιο κύπελλο το 1966!



Το παράδοξο της εθνικής Αγγλίας!
(κείμενο αναγνώστη)
 
 
Είναι μία τεράστια απορία για όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου καθώς μιλάμε για μια χώρα της οποίας το πρωτάθλημα(για μένα) είναι το καλύτερο σε ολόκληρο τον κόσμο!!Παίκτες παγκόσμιας κλάσης, με φοβερούς προπονητές στον πάγκο και δεν έχουν καταφέρει τίποτα!!Είναι παρών σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις αλλά από κει και πέρα δεν έχει συνέχεια το "ταξίδι" για τα λιοντάρια. Είναι μια εθνική ομάδα από αυτές που λέμε ότι είναι ιδιαίτερα αγαπητές από το κοινό και όλοι έχουν μεγάλες απαιτήσεις από αυτή. Όμως δεν φαίνεται να επιβεβαιώνουν τη μεγάλη τους φήμη οι πρωτοκλασάτοι παίκτες της. Συνέχεια γίνεται μια γκάφα και με τον έναν η άλλο τρόπο η εθνική Αγγλίας δεν τα καταφέρνει στα δύσκολα. Πολλές φορές έχουν ψάξει όλοι τα αίτια αυτής της αποτυχίας(γιατί αποτυχία είναι η εθνική ομάδα της Αγγλία να έχει ένα τρόπαιο τα τελευταία 45 χρόνια)αλλά δυστυχώς δεν τα εντόπισαν προφανώς για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Εγώ απλά σκέφτομαι με το φτωχό μου το μυαλό μήπως μέσα στην ομάδα δημιουργούνται διάφορα προβλήματα μεταξύ των πρωτοκλασάτων παικτών (π.χ του John Terry και του Wayne Bridge). Είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο φαντάζει πολύ πιθανό, για μένα τουλάχιστον. Γιατί κανένας δεν έχει να πει τίποτα για την αξία των παικτών ούτε για τους προπονητές που έχουν περάσει από την ομάδα κατά καιρούς. Σίγουρα ίσως γίνονται κάποια οργανωτικά λάθη, αλλά δεν πιστεύω να φταίνε αυτά κατά κύριο λόγο στην όλη πορεία της εθνικής Αγγλίας σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι οι παίκτες της είναι λιγάκι περίεργοι χαρακτήρες (π.χ Wayne Rooney) και ίσως αυτό να λέει πολλά από μόνο του.

Πιστεύω αυτή την απορία την έχουν όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και παρακολουθούν τις μεγάλες διοργανώσεις!!Και από τη στιγμή που οι παίκτες είναι μεγάλης αξίας και είναι γνωστοί για το ταλέντο και τις ικανότητες τους το μυαλό του καθενός στρέφεται αμέσως αλλού. Μάλλον αυτό είναι και το παράδοξο για την "μητέρα" του ποδοσφαίρου! Τα έχει όλα αλλά μάλλον πως δεν έχει το πιο βασικό.....Ηρεμία και γαλήνη μεταξύ των παικτών. Μπορεί βέβαια και ο "θηριοδαμαστής" των αποδυτηρίων να μην είναι ικανός να δαμάσει τα λιοντάρια που έχει! Πολλά "ίσως" και πολλά "μπορεί" βγαίνουν από αυτό το θέμα!!Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε το Euro 2012 να δούμε αν τα λιοντάρια της Αγγλίας αποδειχθούν για ακόμα μια φορά γατάκια και απογοητεύσουν τους χιλιάδες φιλάθλους τους.
 

Νίκος Κατικάς

 

(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο στο info@england365.gr)