Μπλάκμπερν 2010-2011

Το μεταβατικό στάδιο σε αγωνιστική φιλοσοφία, στο ιδιοκτησιακό καθεστώς αλλά και στην τεχνική ηγεσία χρειάζεται μια μικρή περίοδο… χάριτος. Μόνο που αυτή διήρκησε μέχρι το φινάλε, με τη Μπλάκμπερν να αποφεύγει την τελευταία στιγμή τον υποβιβασμό. Διαβάστε σήμερα για την πορεία των «ρόβερς» τη σεζόν 2010-2011.



Μπλάκμπερν 2010-2011

Η βαθμολογική συγκομιδή του συλλόγου δικαιολογεί απόλυτα το γεγονός ότι η ομάδα του Σαμ Άλαρνταϊς αρχικά και του Στιβ Κιν μετέπειτα, ήταν μια από αυτές που στην τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ κινδύνευαν με υποβιβασμό. Ήδη από το ξεκίνημα και τη μόλις μία νίκη στις δέκα πρώτες αγωνιστικές, το κλίμα μύριζε… μπαρούτι και εν μέσω της τεράστιας ανησυχίας, ο Πολ Έγερτον Βέρνον βρίσκει αγοραστές για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ομάδας…

Οι Ινδοί και το πλάνο… χωρίς τον Άλαρνταϊς

Με το σήριαλ της αγοραπωλησίας να ξεκινάει από τον Οκτώβρη και να ολοκληρώνεται στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, η Μπλάκμπερν άνοιξε νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, αφού έγινε η πρώτη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ που ανήκει σε Ινδούς επιχειρηματίας. Η εταιρεία Venkys πήρε τη μορφή ενός τεράστιου λυτρωτή για τον σύλλογο, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που ταλαιπωρούσαν τους «ρόβερς». Ωστόσο, οι νέοι ιδιοκτήτες, όσο κι αν αρχικά φάνηκε κερδίζουν την εμπιστοσύνη των οπαδών στο άκουσμα της διάθεσης αρκετά μεγάλων ποσών για την ενίσχυση του ρόστερ, είδαν ένα μεγάλο μέρος του κόσμου της ομάδας να τους γυρίζει την πλάτη, τη στιγμή της απόλυσης του Σαμ Άλαρνταϊς.

Η απόλυση του «Big Sam» και οι παρενέργειες

Με το μήνυμα πως «λάβαμε αυτή την απόφαση στο πλαίσιο των πλάνων μας και των φιλοδοξιών που έχουμε για το μέλλον του συλλόγου», οι νέοι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να απολύσουν τον «Big Sam» στα μέσα Δεκεμβρίου και μαζί, τον βοηθό του, Νιλ ΜακΝτόναλντ. Η συγκεκριμένη εξέλιξη θα μπορούσε να βρει «πάτημα» στα συνεχή αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και τη βαριά ήττα (7-1) από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ», λίγες μέρες πριν το «διαζύγιο» με τον Άλαρνταϊς. Ο τελευταίος, μόλις ενημερώθηκε για την απόλυσή του, εξέφρασε το σοκ που υπέστη για την αρνητική εξέλιξη στην καριέρα του, βγάζοντας στην επιφάνεια τον λάθος χειρισμών των Ινδών ιδιοκτητών. «Κανείς δεν μου είπε ποτέ τον λόγο για τον οποίο απολύθηκα… » ήταν τα λόγια του έμπειρου προπονητή, στο πλευρό του οποίου τάχθηκε η πλειοψηφία των οπαδών αλλά και των παικτών, αρκετοί από τους οποίους εξέφρασαν την επιθυμία τους να αποχωρήσουν μαζί με τον Άλαρνταϊς!
 

Κατρακύλα…

Η προαγωγή του Στιβ Κιν από την τεχνική ηγεσία της δεύτερης ομάδας, στην ανδρική, μπορεί να υποχρέωνε τους νέους ιδιοκτήτες να στηρίξουν την επιλογή τους προκειμένου να μην εκτεθούν, αλλά η πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα ήταν τέτοια που μόνο ανησυχία για το μέλλον προκαλούσε. Οι τρεις νίκες σε 16 παιχνίδια (!) από την έναρξη του νέου έτους μέχρι και τον Απρίλιο, έφεραν τη Μπλάκμπερν στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και συνεπώς συμπεριέλαβε τους «ρόβερς» στα σενάρια υποβιβασμού. Η παρουσία στην Τσάμπιονσιπ την επόμενη σεζόν, αποφεύχθηκε στην τελευταία «στροφή» της αγωνιστικής περιόδου, με τη νίκη (3-2) στην έδρα της Γουλβς, αποτέλεσμα με το οποίο διατηρήθηκαν στα «σαλόνια» της Πρέμιερ Λιγκ και οι «λύκοι».