Γουίγκαν 2010-11

Σε βάθος χρόνου, για την ακρίβεια τα τελευταία έξι χρόνια που συμμετέχει σερί στην Πρέμιερ Λιγκ, έχει αποδείξει ότι… θέλει, αλλά δεν μπορεί. Η Γουίγκαν κατάφερε με μια «αντεπίθεση» στις τελευταίες αγωνιστικές να εξασφαλίσει την παραμονή, η οποία έχει καθιερωθεί ως ο πρώτος στόχος της κάθε σεζόν!



Γουίγκαν 2010-11

Ίδιος προπονητής, ίδια θέση…

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεζ συνέχισε να κοουτσάρει την ομάδα για δεύτερη σερί περίοδο. Προς απογοήτευσή του η χρονιά δεν διέφερε σε τίποτα από την πρώτη. Η Γουίγκαν τερμάτισε φέτος στη 16η θέση με 42 βαθμούς, μόλις τρεις πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και έκανε τους οπαδούς της, μέχρι το τελευταίο παιχνίδι, να καρδιοχτυπούν. Τελικά, ο Ισπανός προπονητής την κράτησε στην κατηγορία και ήδη αμέσως ξεκίνησε την αναζήτηση του τρόπου για να βγει η επόμενη περίοδος λιγότερο… αγχωτικά!

«Άγιος»… Ν’ Ζόγκμπια την οδηγεί!

Και αν κανείς ψάχνει να βρει τον «σωτήρα», δεν χρειάζεται να πάει μακριά. Ο Τσαρλς Ν’ Ζόγκμπια, πιο ώριμος από ποτέ, ήταν ο κινητήριος μοχλός των «λάτικς» και με τα τέρματά του, ειδικά τις τελευταίες αγωνιστικές που η «θηλιά» είχε μπει στο λαιμό των ποδοσφαιριστών και του τεχνικού τιμ, έδωσε πνοή στην ομάδα.

Ο Γάλλος επιθετικός σημείωσε 9 γκολ, τα τρία στις κρίσιμες τελευταίες αγωνιστικές, και έβγαλε τη Γουίγκαν από την… εντατική. Άξιος συμπαραστάτης του ο Κολομβιανός, Ούγκο Ρονταλέγκα, ο οποίος επίσης σημείωσε 9 τέρματα και χάρισε πολύτιμους βαθμούς.

Στο φινάλε φάνηκε συνεπής

Όπως γράψαμε παραπάνω, στα δύσκολα η Γουίγκαν όρθωσε ανάστημα. Στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές και ενώ βρίσκονταν μεταξύ «γκρεμού» και σωτηρίας, οι «λάτικς» φάνηκαν συνεπής αγωνιστικά και παρέμειναν στην κατηγορία. Με δύο νίκες (στο φινάλε) και δύο ισοπαλίες, εκμεταλλεύτηκαν τις απώλειες βαθμών των επίσης… μελλοθάνατων και κέρδισαν με το «σπαθί» τους τη συμμετοχή στα μεγάλα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου και τη νέα περίοδο. Να σημειωθεί ότι η πορεία των τεσσάρων τελευταίων αγωνιστικών ήταν η θετικότερη όλης της χρονιάς.

Πάλεψε για τη διάκριση

Η παράδοση που θέλει τις μικρές ομάδες να πραγματοποιούν αντιστρόφως ανάλογη πορεία στους υπόλοιπους εγχώριους θεσμούς δεν επιβεβαιώθηκε… Βέβαια, λίγο έλειψε η ποδοσφαιρική Αγγλία να τρίβει τα μάτια της, διότι πολύ απλά τόσο στο Κύπελλο όσο και στο Λιγκ Καπ η Γουίγκαν δεν απείχε πολύ από την έκπληξη.

Στο Λιγκ Καπ, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεζ έφτασε μέχρι τα προημιτελικά. Αν και το πάλεψε, τελικά ηττήθηκε με σκορ 2-0 από την Άρσεναλ και ολοκλήρωσε την πορεία της (είχε προκριθεί από τους τρεις προηγούμενους γύρους) με θετικό πρόσημο!

Αντίθετα, η πορεία της στο Κύπελλο σταμάτησε στον τέταρτο γύρο. Η πρώτη αναμέτρηση με την Μπόλτον έληξε ισόπαλη χωρίς σκορ, ενώ στη δεύτερη οι «λάτικς» ηττήθηκαν μπροστά στο κοινό τους με σκορ 1-0!