Μπλάκπουλ 2010-2011

Από την πρώτη μέρα της ανόδου της στην Πρέμιερ Λιγκ, ήταν το πρώτο φαβορί για άμεση επιστροφή στη δεύτερη κατηγορία. Η Μπλάκπουλ όμως, άσχετα από το τελικό αποτέλεσμα, έδειξε πως η παρουσία της στα «σαλόνια» δεν ήταν τυχαία. Διαβάστε σήμερα την «παλικαρίσια» προσπάθεια των «seasiders» για τη σεζόν 2010-2011.



Μπλάκπουλ 2010-2011

Η λέξη… τουρισμός ήταν παντελώς άγνωστη στην ομάδα του Ίαν Χόλογουεϊ. Το «Μπλούμφιλντ Ρόουντ» έζησε μεγάλες στιγμές καθ’ όλη τη διάρκεια της περσινής αγωνιστικής περιόδου. Παρά το γεγονός πως ο σύλλογος δεν κατάφερε να κρατηθεί στην Πρέμιερ Λιγκ, οι οπαδοί του ένιωσαν πιο δυνατά από ποτέ το αίσθημα της περηφάνιας και η Μπλάκπουλ από το αυτό το γρήγορο πέρασμά της από τη μεγάλη κατηγορία, κέρδισε απεριόριστο σεβασμό.

Πορεία που της επέτρεψε να κάνει όνειρα…

Όπως σε κάθε ομάδα που κερδίζει την άνοδό της στην Πρέμιερ Λιγκ, έτσι και στους «seasiders», πρώτιστος στόχος ήταν η παραμονή στην κατηγορία και έπειτα, οτιδήποτε άλλο μπορούσε να έρθει, θα ήταν ευπρόσδεκτο. Η ομάδα του Χόλογουεϊ όμως, στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος έδειξε αποφασισμένη για όλα… Ακόμη και για κατάληψη μιας εκ των προνομιούχων θέσεων για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν! Το κεφάλι παρέμενε σκυμμένο ευλαβικά και η δουλειά συνεχιζόταν με το ίδιο σθένος και πάθος. Ο Ίαν Χόλογουεϊ κράτησε τα πόδια των ποδοσφαιριστών του στη γη, όμως εκείνοι, αρκετά συχνά, απογειώνονταν!

Τα highlight της σεζόν

Τα μεγέθη αρκετές φορές στο ποδόσφαιρο είναι ανόμοια. Όπως αυτά σε ένα παιχνίδι ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη… σταχτοπούτα Μπλάκπουλ! Στη θεωρία, η αποστολή των «κόκκινων» ήταν εύκολη. Στην πράξη όμως, οι «seasiders» θα κατάφεραν να κάνουν το 2X2 κόντρα στην ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ! Την περσινή αγωνιστική περίοδο, ο Ίαν Χόλογουεϊ έγινε «ήρωας» στα μάτια των οπαδών, όταν η ομάδα του πήρε τη νίκη με σκορ 2-1 στο «Άνφιλντ» στον πρώτο γύρο της σεζόν και επιβλήθηκε ξανά με το ίδιο σκορ, στη ρεβάνς του «Μπλούμφιλντ Ρόουντ»!

Οι πρωταγωνίστριες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ βρέθηκαν προ εκπλήξεως στις αναμετρήσεις τους με τη Μπλάκπουλ. Αυτή έδειξε τα… δόντια της κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παίρνοντας το προβάδισμα με δύο γκολ εντός έδρας, όμως γνωρίζοντας την ήττα (3-2) στο φινάλε, ενώ και η Τότεναμ που εκείνη την περίοδο συμμετείχε και στο Τσάμπιονς Λιγκ, υπέστη ήττα με σκορ 3-1 στο «Μπλούμφιλντ Ρόουντ»!
 

«Έπεσε» μαχόμενη…

Η Μπλάκπουλ έδειξε να «ξεφουσκώνει» στα τελειώματα του περσινού πρωταθλήματος. Χαρακτηριστικό είναι το στατιστικό της μόλις μιας νίκης στα τελευταία 11 παιχνίδια της σεζόν. Όσο αρνητικά κι αν ήταν όμως τα αποτελέσματα, το επιθετικό στυλ παιχνιδιού, έστω κι αν αυτό άφηνε πολλούς διαδρόμους ανοιχτούς στα μετόπισθεν, «κέρδιζε» τους Άγγλους φιλάθλους. Η ομάδα του Ίαν Χόλογουεϊ κρατήθηκε με… νύχια και με δόντια μέχρι τέλους, ωστόσο, ο υποβιβασμός επιβεβαιώθηκε την τελευταία αγωνιστική. Στο «Ολντ Τράφορντ» κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ακόμη κι εκεί όμως, η προσπάθεια των «seasiders» ήταν άξια θαυμασμού, αφού στο ξεκίνημα της επανάληψης βρέθηκαν να προηγούνται με σκορ 2-1, αλλά το τελικό 4-2 τους έστειλε πάλι πίσω στην Τσάμπιονσιπ…
 

 

Η χρονιά του Άνταμ

Ο άνθρωπος που καλείται να φορέσει το περιβραχιόνιο σε κάποια ομάδα, δεν είναι τυχαίος. Η ηγετική του φυσιογνωμία πείθει τον προπονητή του, ωστόσο οι υποχρεώσεις του είναι πολύ περισσότερες από αυτές των υπόλοιπων παικτών. Ο Τσάρλι Άνταμ στη Μπλάκπουλ αποτέλεσε τη μεγαλύτερη «κολόνα» της ομάδας. Ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση. Τη δύσκολη στιγμή, ήταν πάντα εκεί για να αποκαταστήσει την τάξη, να επαναφέρει την ισορροπία, ή ακόμη και να δώσει τη νίκη. Το ενδιαφέρον συλλόγων όπως η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την απόκτησή του, εκφράζεται εντελώς φυσιολογικά. Ο Τσάρλι Άνταμ έδωσε το 100% σε κάθε παιχνίδι και μετέτρεψε τη σεζόν 2010-2011 σε… δική του χρονιά, που θα μπορούσε όμως να είναι καλύτερη αν η Μπλάκπουλ είχε παραμείνει στην Πρέμιερ Λιγκ…