Μπέρμιγχαμ 2010-11

Από την καταξίωση στον πικρό υποβιβασμό. Η Μπέρμιγχαμ του Άλεξ ΜακΛις κατάφερε να κατακτήσει το Κάρλινγκ Καπ, να εξασφαλίσει θέση στην Ευρώπη και να πέσει κατηγορία! Η νέα σεζόν θα τη βρει στην Τσάμπιονσιπ με τον Κρις Χιούτον στον πάγκο της, αλλά και στο Europa League. Το england365.gr θυμάται μήνα μήνα την πορεία της.



Μπέρμιγχαμ 2010-11

Η τρελή πορεία της Μπέρμιγχαμ


Αύγουστος

Πρωτάθλημα: Αρκετά καλό ξεκίνημα για την Μπέρμιγχαμ αφού σε τρεις αγώνες πετυχαίνοντας Μ.Ο. δύο γκολ κατάφερε να κάνει μία νίκη εντός και δύο εκτός έδρας ισοπαλίες.

Λιγκ Καπ: Ξεκίνημα και ξεμούδιασμα εντός έδρας κόντρα στη Ρότσντεϊλ που συνοδεύτηκε με νίκη και σκορ 3-2.


Σεπτέμβριος

Πρωτάθλημα: Μία εντός έδρας λευκή ισοπαλία με τη Λίβερπουλ συνέχισε το θετικό σερί όμως στη συνέχεια γνώρισε την πρώτη της ήττα έστω και μακριά από το γήπεδό της.

Λιγκ Καπ: Και πάλι εντός έδρας και πάλι 3 γκολ ενεργητικό, αυτή τη φορά κόντρα στη ΜΚ Ντονς (3-1).


Οκτώβριος

Πρωτάθλημα: Ήττα αν το πάλεψε με την Άρσεναλ και τέσσερις βαθμοί σύνολο σε τέσσερις αγώνες συνέχισαν μία μέτρια σεζόν.

Λιγκ Καπ: Τρίτη φορά εντός έδρας με την Μπρέντφορντ να δημιουργεί προβλήματα και να καταφέρνει να πάει το ματς στα πέναλτι όπου αποκλείστηκε.


Νοέμβριος

Πρωτάθλημα: Τα τρελά αποτελέσματα συνεχίζονται αφού η ομάδα έχει σκαμπανεβάσματα αλλά έχει να θυμάται την ισοπαλία 0-0 στο Σίτι οφ Μάντσεστερ και τη νίκη με σκορ 1-0 στο Σεντ Άντριους κόντρα στην Τσέλσι!


Δεκέμβριος

Πρωτάθλημα: Μόλις δύο βαθμοί σε τρία ματς αλλά οι ισοπαλίες αν και εντός έδρας ήρθαν κόντρα σε Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με σκορ 1-1, με τους «μπλε» να έχουν χάσει μόνο από την Άρσεναλ στον πρώτο γύρο από τις δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος.

Λιγκ Καπ: Τέταρτο συνεχόμενο ματς εντός έδρας στο θεσμό και αυτή τη φορά με ομάδα της Πρέμιερ. Η Άστον Βίλα δεν άντεξε και ηττήθηκε με σκορ 2-1.


Ιανουάριος

Πρωτάθλημα: Στο δεύτερο γύρο τα ντέρμπι είναι πιο δύσκολα και έρχονται δύο εύκολες ήττες από Άρσεναλ και Γιουνάιτεντ με 3-0 και 5-0 αντίστοιχα, αλλά στα δύο υπόλοιπα παιχνίδια κατάφερε να πάρει τέσσερις βαθμούς.

Κύπελλο: η διοργάνωση ξεκίνησε καλά και μετά τον αποκλεισμό της Μίλγουολ εκτός έδρας με σκορ 4-1 ήρθε και η πρόκριση επί της Κόβεντρι εντός με 3-2.

Λιγκ Καπ: Οι δύο διπλοί ημιτελικοί με την Γουέστ Χαμ έδειχναν δύσκολοι και έτσι αποδείχτηκε. Ήττα με σκορ 2-1 στο Άπτον Παρκ και νίκη με το ίδιο σκορ στο Σεντ Άντριους. Εκεί όμως ξέρει από προκρίσεις και με νίκη στην παράταση πέρασε στον τελικό.


Φεβρουάριος

Πρωτάθλημα: Ισοπαλία με τη Μάντσεστερ Σίτι και δύο συνεχόμενες νίκες κάνουν τους παίκτες του Άλεξ ΜακΛις να ονειρεύονται αν και προσγειώνονται συνέχεια με εντός έδρας ήττα από Νιούκαστλ.

Κύπελλο: Η πορεία συνεχίστηκε με μία εύκολη πρόκριση επί της Σέφιλντ Γουέντσντεϊ με σκορ 3-0.

Λιγκ Καπ: Μεγάλες στιγμές για το σύλλογο αφού κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο για δεύτερη φορά στην ιστορία του μετά το μακρινό 1963. Το απόλυτο φαβορί ήταν η Άρσεναλ, όμως η Μπέρμιγχαμ κατάφερε να κάνει την έκπληξη επικρατώντας με σκορ 2-1 και να εξασφαλίσει θέση στο Europa League.


Μάρτιος

Πρωτάθλημα: Η ομάδα βρίσκεται αρκετά καλά στο βαθμολογικό πίνακα αλλά εδώ αρχίζει η κατρακύλα. Μόλις ένας βαθμός σε τρία παιχνίδια.

Κύπελλο: Τέλος η περιπέτεια στα προημιτελικά της διοργάνωσης με την ήττα από την Μπόλτον εντός έδρας (3-2).


Απρίλιος

Πρωτάθλημα: Εντός έδρας το παλεύει και κάνει το δύο στα δύο αλλά σε τρία εκτός έδρας ματς παίρνει μόλις ένα βαθμό και διασύρεται με σκορ 5-0 από τη Λίβερπουλ.


Μάιος

Πρωτάθλημα: Έστω και έτσι οι ομάδες ήταν όλες βαθμολογικά πολύ κοντά και με ένα καλό φίνις θα μπορούσε να έρθει η σωτηρία. Οι τέσσερις αγώνες που απέμειναν όμως συνοδεύτηκαν με τραγικές εμφανίσεις και η ομάδα γνώρισε τον υποβιβασμό. Τρεις ήττες και μόλις μία ισοπαλία δεν ήταν αρκετή συγκομιδή και συνειδητοποίησε αργά ότι έστω με μόλις μία νίκη στα 4 ματς θα μπορούσε να κερδίσει τη παραμονή της στην Πρέμιερ Λιγκ.