Τίτλοι τέλους για τη «News of the World»

Το τελευταίο της φύλλο, μετά από 168 χρόνια κυκλοφορίας κυκλοφορεί την Κυριακή η «News of the World». Η έκδοση δεν περιλαμβάνει καθόλου διαφημίσεις, αλλά μόνο «αγγελίες για καλό σκοπό», ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.



Τίτλοι τέλους για τη «News of the World»

Οι αποκαλύψεις για τις υποκλοπές στα τηλέφωνα χιλιάδων ανθρώπων που κατά καιρούς παρακολουθούσε η εφημερίδα έχουν προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών στη Βρετανία, κάτι που προκάλεσε και πολιτικές εξελίξεις.

Ο Αυστραλός μεγιστάνας των media, Ρούπερτ Μέρντοχ, μέσω του ομίλου «News International», ανακοίνωσε ότι η εφημερίδα σταματά την κυκλοφορία της, βάζοντας έτσι τέλος σε μια ιστορία 168 ετών.


«Ευχαριστούμε και Αντίο»

«Ευχαριστούμε και αντίο» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος, του τελευταίου φύλου της εφημερίδας. Η «News of the World», υπήρξε η κυριακάτικη εφημερίδα της Βρετανίας με την υψηλότερη κυκλοφορία.

Πλέον, το προσωπικό της, οι περίπου 200 εργαζόμενοι που έμειναν άνεργοι, εξέφρασαν την οργή και τη δυσπιστία τους για την απόφαση που έλαβε η διεύθυνση της εταιρίας να την κλείσει, θεωρώντας ότι θυσιάστηκαν προκειμένου ο Μέρντοχ να ολοκληρώσει την εξαγορά του υπόλοιπου ποσοστού της επιχείρησης «BSkyB».

«Νιώθω πολύ, πολύ θλιμμένος. Είναι μια φρικτή ημέρα για όλους εμάς. Δεν ήταν εύκολο να συνθέσουμε το τελευταίο φύλλο», δήλωσε ο Χάρι Σκοτ, ένα από τα κορυφαία στελέχη της εφημερίδας-ταμπλόιντ, στους δημοσιογράφους έξω από τα γραφεία της εφημερίδας στο ανατολικό Λονδίνο. Το τιράζ της εφημερίδας αυξήθηκε στα περίπου 5 εκατ. φύλλα, σχεδόν το διπλάσιο από το κανονικό, καθώς αναμενόταν αύξηση του ενδιαφέροντος για την ιστορική τελευταία της έκδοση.