Τσάμπερλεϊν όπως… Γουόλκοτ!

Το αφιέρωμα του england365.gr στο Τοπ-10 παικτών που ξεχώρισαν την περασμένη σεζόν στη League One συνεχίζεται με τον Άλεξ Οξλεϊντ Τσάμπερλεϊν. Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός της Σαουθάμπτον αποκαλείται νέος Γουόλκοτ και έχει μπει στο στόχαστρο πολλών ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ.



Τσάμπερλεϊν όπως… Γουόλκοτ!

Με 11 γκολ και 9 ασίστ σε 41 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις με τη Σαουθάμπτον ο Άγγλος άσος στην πρώτη του ουσιαστικά χρονιά σε επαγγελματικό επίπεδο (πρόπερσι αγωνίστηκε μόλις δύο φορές)έλαμψε στα γήπεδα της League One. Οι «άγιοι» βασίστηκαν σε εκείνον που αποτέλεσε τον δεύτερο πιο νεαρό παίκτη που αγωνίστηκε με τη φανέλα της ομάδας (16 χρονών και 199 ημερών) μετά τον πρώτο Θίο Γουόλκοτ και δεν έχασαν.

Τώρα ο νεαρός αστέρας δεν θα έλεγε όχι να ακούσει τον ίδιο δρόμο με τον Γουόλκοτ αφού βλέπει την Άρσεναλ να ενδιαφέρεται έντονα για την απόκτησή του. Η μετάθεσή του από τον άξονα στα πλάγια εκτίναξε την απόδοσή του και την κράτησε σε σταθερά υψηλά στάνταρ σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.


Συνέντευξη στο περιοδικό «Four Four Two»

Ποιο είναι το χάιλαϊτ στη σεζόν σου;

Όταν αντιμετώπισα την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Κύπελλο. Θυμάμαι που είδα το Νάνι, το Γκιγκς και το Σκόουλς και σκέφτηκα ότι ήταν μία φανταστική εμπειρία.

Πάντα αγωνιζόσουν ως ακραίος;

Ποτέ μέχρι φέτος. Αγωνιζόμουν συνέχεια ως κεντρικός χαφ. Τώρα μου λένε όλοι ότι παίζω σαν τον Θίο και χαίρομαι που το ακούω.

Ποιος είναι το είδωλο σου;

Μου αρέσει πολύ ο Ινιέστα. Η φιλοσοφία του στον αγώνα. Πιο μικρός μου αρέσε ο Τζιανφράνκο Τζόλα.

Πως βλέπεις τον εαυτό σου σε πέντε χρόνια;

Ελπίζω να αγωνίζομαι στην Πρέμιερ Λιγκ και στην εθνική Αγγλίας.


Δείτε τον παίκτη σε δράση