Της φυλακής τα σίδερα είναι για τον Μπάρτον

Έχει σβήσει πούρο μέσα σε …μάτι συμπαίκτη του, έχει χτυπήσει άνθρωπο με αυτοκίνητο, έχει τσακωθεί με όποιον μιλάει αγγλικά –και μη- και …εννοείται ότι έχει κάνει φυλακή. Το england3656.gr σας φέρνει στη μνήμη τα σημαντικότερα, μόνο, κατορθώματά του Τζόι Μπάρτον.



Της φυλακής τα σίδερα είναι για τον Μπάρτον

Είναι το πρόσωπο των ημερών, μετά την απόφαση της Νιούκαστλ να τον θέσει εκτός ομάδας και να τον παραχωρήσει σε όποιον ενδιαφερόμενο με μηδενικό αντίτιμο.

Και αν μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου κάνει όλες τις δουλειές, το ίδιο κάνει και έξω από αυτές. Απλά κρατήστε την ανάσα σας (ή τα γέλια σας):

Δεκέμβριος 2004: Είναι Χριστούγεννα, ο κόσμος φορά τα γιορτινά του και πηγαίνει στα πάρτυ και στα ρεβεγιόν που γίνονται. Η Μάντσεστερ Σίτι, στην οποία αγωνίζονταν τότε ο Άγγλος μέσος, είχε τη φαεινή ιδέα να διοργανώσει μια γιορτή, στην οποία –προφανώς- ήταν καλεσμένος και ο Μπάρτον.

Και επειδή ο γνωστός μας Τζόι είναι λίγο ευέξαπτος, κάπου θόλωσε. Τι έκανε; Έσβησε ένα πούρο στο μάτι του νεαρού συμπαίκτη του, Τζέιμι Τάντι. Η τιμωρία του ήταν άμεση. Πρόστιμο η στέρηση μισθών 6 εβδομάδων, άμεση καταβολή 60 χιλ. λιρών και μείωση στις απολαβές του.

Ο ίδιος δήλωσε: «Αν έκανα ποτέ κάτι τέτοιο ξανά, θα ήμουν ο πιο ανόητος άνθρωπος του κόσμου».

Ιούλιος 2005: Η ομάδα βρίσκεται στην Μπανγκόκ και θα αντιμετωπίσει την Έβερτον. Ένας φίλαθλος των «ζαχαρωτών» συναντά τον Μπάρτον στο ξενοδοχείο της ομάδας και ο Τζόι –για κάποιο λόγο που ποτέ δεν έγινε γνωστός- τσακώνεται μαζί του. Ξανά πρόστιμο, αυτή τη φορά το ύψος του φτάνει στους μισθούς 8 εβδομάδων-, ενώ ο ίδιος ο μέσος της Σίτι δέχεται να μπει σε πρόγραμμα αποκατάστασης, με τη βοήθεια κοινωνιολόγων.

Ο ίδιος δήλωσε: «Όταν ο κόσμος μου μιλά όταν δεν είμαι στις καλές μου, τότε νευριάζω. Ξέρω ότι έχω κάνει ανόητα πράγματα, ότι δεν είμαι απερίσκεπτος μερικές φορές, αλλά δεν έχω κάνει εγκλήματα πολέμου κιόλας».

Σεπτέμβριος 2006: Αυτή τη φορά κινείται σε πιο light πράγματα. Απλά πετά το σορτς του στους οπαδούς της Έβερτον, μετά την ισοπαλία της Σίτι (1-1) στο «Γκούντισον Παρκ». Μικροπράγματα και όσον αφορά και στα πρόστιμα, μόλις 2 χιλ. λίρες. Αλλά το καλύτερο είναι στο πως το εξέλαβε ο ίδιος, στο πως δικαιολογήθηκε…

Ο ίδιος δήλωσε: «Αυτό με το σορτσάκι ήταν αστείο, αλλά λυπάμαι που κάποιοι δεν το πήραν έτσι».

Μάρτιος 2007: Αρχίζουν οι σοβαροί μπελάδες. Συλλαμβάνεται μετά από επίθεση σε οδηγό ταξί και όταν του απαγγέλλονται κατηγορίες για πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών τα αρνείται όλα. Και πάλι το highlight είναι το πώς περιγράφει ο ίδιος το περιστατικό.

Ο ίδιος δήλωσε: «Ο ταξιτζής πραγματικά έδειχνε να χάνει τα λογικά του. Είπα, φίλε ας τα ξεχάσουμε όλα δεν με νοιάζει το θέμα των χρημάτων. Απλά άσε με να βγω από το ταξί. Δυστυχώς ποτέ δεν σταμάτησε».

Μάιος 2007: Η Σίτι συνεχίζει να τον πιστεύει, αλλά οι αντοχές των ανθρώπων της φτάνουν στο τέλος τους. Ακόμη μια συμπλοκή με συμπαίκτη του, με τον Ουσμάν Νταμπό αυτή τη φορά, και η Σίτι τον τιμωρεί με αποκλεισμό από τις δραστηριότητες της ομάδας έως το τέλος της σεζόν. Κατηγορείται για επίθεση, το θέμα φτάνει στα δικαστήρια αλλά γλιτώνει …της φυλακής τα κάγκελα.

Ο ίδιος δήλωσε: «Είμαι ευγνώμων στα media της χώρας, αν δεν ήταν αυτά να με δυσφημούν δεν θα με ήξερε κανείς».

Δεκέμβριος 2007: Συλλαμβάνεται στο κέντρο του Λίβερπουλ για επίθεση σε πολίτη. Ο ίδιος αποδέχεται τις κατηγορίες και περνά 6 μήνες στη φυλακή.

Ο ίδιος δήλωσε: «Η τελευταία μου νύχτα έξω από τη φυλακή μου κόστισε 500 χιλ. λίρες και στοίχισε στη φήμη μου».

Μάιος 2008: Περνά με …βαθύ πορτοκαλί και παρασέρνει 12 αυτοκίνητα στη λεωφορειολωρίδα, ενώ τον ακολουθούν αρκετοί δημοσιογράφοι.

Ο ίδιος δήλωσε: «Εσείς τι θα κάνατε αν σας ακολουθούσαν αν οδηγούσατε;»

Και όλα αυτά είναι ΜΟΝΟ ΜΕΡΙΚΑ από όσα έχει κάνει. Τώρα κάτι …ασήμαντα χτυπήματα εκτός φάσεων σε αντιπάλους του, κάτι δηλώσεις που μιλά απαξιωτικά για τη νομοθεσία στις ΗΠΑ, κάτι υποτιμητικά σχόλια για συμπαίκτες του ή για την εθνική Αγγλίας δεν υπολογίζονται καν.