«Ανάσα» μέσω Σιγκαπούρης!

Το ποσό του ενός δις δολαρίων μπορεί να συγκεντρώσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ,  αν προχωρήσει το σχέδιο της οικογένειας Γκλειζερ για διάθεση μετοχών του συλλόγου μέσω του Χρηματιστηρίου της Σιγκαπούρης.



«Ανάσα» μέσω Σιγκαπούρης!

Σύμφωνα με τα ρεπορταζ των αγγλικών εφημερίδων οι Γκλειζερ βρίσκονται σε συνομιλίες με την Credit Suisse προκειμένου να χειριστεί την αρχική δημόσια προσφορά, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν το τέλος του έτους.

Με δεδομένη τη απήχηση που έχουν οι «κόκκινοι διάβολοι» στην Ασία, πιστεύεται πως η κίνηση αυτή θα μπορέσει να μειώσει το χρέος του συλλόγου αλλά και να δημιουργήσει μια πραγματική αγοραστική αξία, ενώ παράλληλα να εξασφαλίσει στους Γκλειζερ ένα σημαντικό ποσό μετρητών χρημάτων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στον σύλλογο.

«Με τα 2/3 των οπαδών της να κατοικούν στην Ασία, και με δεδομένο πως τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού ζουν στην Ασία μπορεί να καταλάβει κάποιος εύκολα ότι είναι ένα πολύ σημαντικό κοινό στο οποίο απευθύνεσαι» τόνισε ειδικός οικονομικός σύμβουλος στο Reuters και συμπλήρωσε : «Επίσης πρέπει να υπολογιστεί το γεγονός πως βρίσκεσαι σε αγορές με υψηλή ανάπτυξη και η παρουσία στο Χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης σε φέρνει πιο κοντά σε πιθανούς χορηγούς από την Ασία».

Μέχρι στιγμής κανείς εκπρόσωπος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή της Credit Suisse επιβεβαίωσε το πλάνο, ωστόσο κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι Γκλειζερ σχεδιάζουν να διαθέσουν το 25-30% των μετοχών.