Με πίστη η Βίλα (preview)

Με ντέρμπι ανοίγει η αυλαία της 3ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ, με τις Άστον Βίλα και Γουλβς να κοντράρονται στο «Βίλα Παρκ», με τις δύο ομάδες να θέλουν να δώσουν συνέχεια στο δυνατό τους ξεκίνημα στο νέο πρωτάθλημα. Δεύτερο συνεχόμενο «διπλό» θέλει να πάρει η ΚΠΡ, η οποία φιλοξενείται στην έδρα της Γουίγκαν.



Με πίστη η Βίλα (preview)

Άστον Βίλα-Γουλβς

Το ντέρμπι των Μίντλαντς φέρνει τις Βίλα και Γουλς αντιμέτωπες στο Μπέρμιγχαμ, με τις δύο ομάδες να έχουν αρχίσει το νέο πρωτάθλημα αφήνοντας υποσχέσεις για μια καλή σεζόν.

Με επιθετικούς προσανατολισμούς αναμένεται να κατέβουν στον αγωνιστικό χώρο και οι δύο ομάδες, αφού τόσο ο Άλεξ ΜακΛις, όσο και ο Μικ ΜακΚάρθι δεν θέλουν από τους παίκτες τους να κλείνονται στα καρέ τους. Μόλις μια ήττα στα τελευταία 10 παιχνίδια πρωταθλήματος (σε συνέχεια από πέρυσι) μετρά η Βίλα, με τη Γουλβς να καταφέρνει να φύγει με το «διπλό» από την έδρα των «χωριατών» πέρυσι. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη νίκη των «λύκων» μετά από 31 χρόνια μέσα στο «Βίλα Παρκ».

Αγωνιστικά νέα

Ευχάριστα είναι τα νέα για τους δύο προπονητές, αφού δεν θα έχουν ιδιαίτερες απουσίες.

Ο Άλεξ ΜακΛις ελπίζει ότι οι Γκάμπι Αγκμπονλαχόρ, Εμίλ Χέσκεϊ και Λουκ Γιανκγ θα ξεπεράσουν τελικά τις ενοχλήσεις που νιώθουν και θα είναι κανονικά στη διάθεσή του. Οι τρεις ποδοσφαιριστές αποχώρησαν τραυματίες από τον αγώνα κόντρα στην Μπλάκμπερν, ωστόσο φαίνεται ότι θα είναι έτοιμοι για την αναμέτρηση του Σαββάτου.

«Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει», για τον Μικ ΜακΚάρθι, ο οποίος σκέφτεται να παρατάξει την ίδια ενδεκάδα με αυτή που επικράτησε της Φούλαμ, στην 2η αγωνιστική. Μοναδική απουσία για τη Γουλβς, αυτή του Σίλβαν Έμπανκς-Μπέικ, ο οποίος θα μείνει ένα μήνα εκτός αγωνιστικών χώρων.

Στα αξιοσημείωτα: Άστον Βίλα και Γουλβς βρέθηκαν αντιμέτωπες και στην πρώτη αγωνιστική της πρώτης Football League, το 1888. Τελικό σκορ 1-1 στο «Μολινό».



Γουίγκαν – ΚΠΡ

Το απόρθητο –από τον περασμένο Φεβρουάριο- «DW Stadium» θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί η Γουίγκαν, η οποία υποδέχεται στην έδρα της τη νεοφώτιστη ΚΠΡ. Για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην Πρέμιερ Λιγκ, οι «λάτικς» δεν έχουν ηττηθεί στα 2 πρώτα παιχνίδια στο πρωτάθλημα και ο Ρομπέρτο Μαρτίνεζ θέλει να …τριτώσει το καλό.

Από την πλευρά της, η ΚΠΡ αν και ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις της στο νέο πρωτάθλημα, στη δεύτερη αγωνιστική έκανε την έκπληξη και επικράτησε της Έβερτον (1-0) εκτός έδρας. Ισοπαλία δείχνει η προϊστορία, ενώ μόλις 9 γκολ έχουν σημειωθεί στις 6 φορές που έχουν αναμετρηθεί.

Αγωνιστικά νέα

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει ο Ρομπέρτο Μαρτίνεζ, καθώς ο αρχηγός της ομάδας Αντόλιν Αλκαράζ θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για ένα μήνα, τουλάχιστον, μετά τον τραυματισμό του στο παιχνίδι με τη Σουόνσι. Απών παραμένει και ο Στιβ Γκόχουρι, ενώ ο Βίκτορ Μόζες είναι αμφίβολος.

Από την πλευρά του, ο Νιλ Γουόρνοκ ελπίζει να προλάβει να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Τζόι Μπάρτον και να τον έχει μαζί του στην αποστολή, ενώ επιστέφει στην ομάδα ο Κλιντ Χιλ, ο οποίος εξέτισε την ποινή του. Τραυματίες παραμένουν οι Ρομπ Χαλς, Τζέιμι ΜακΚι και Κίερον Ντάιερ.

Πιθανές ενδεκάδες

Γουίγκαν: Αλ Χάμπσι, Σταμ, Κάλντγουελ, Μπόις, Φιγκερόα, Ντιαμέ, Γουάτσον, Γκόμες, ΜακΚάρθι, Μόζες, Ρονταλέγκα

ΚΠΡ: Κένι, Κόνολι, Χαλ, Ορ, Γκάμπιντον, Ντέρι, Φορλίν, Μπουζάκι, Τααράμπ, Σμιθ, Μποθρόιντ