Στο κυνήγι η Τσέλσι (preview)

Εύκολο έργο αναμένεται να έχει η Τσέλσι, η οποία υποδέχεται στο «Στάμφορντ Μπριτζ» τη Νόριτς και θέλει να περάσει ένα ήσυχο απόγευμα. Τους πρώτους τους βαθμούς αναζητούν Μπλάκμπερν και Έβερτον, οι οποίες κοντράρονται στο «Ίγουντ Παρκ», ενώ την ίδια ώρα οι ισόβαθμες Σουόνσι και Σάντερλαντ δίνουν τη δική τους μάχη στην Ουαλία.



Στο κυνήγι η Τσέλσι (preview)

Μπλάκμπερν – Έβερτον

Να αφήσει πίσω της την ήττα από την Άστον Βίλα (3-1) και να πάρει τους πρώτους της βαθμούς θέλει η Μπλάκμπερν, η οποία δεν έχει αρχίσει με τον καλύτερο τρόπο το πρωτάθλημα. Ο Στιβ Κιν προσπαθεί ακόμη να φέρει κάποιο μεγάλο όνομα στο «Ίγουντ Παρκ», ενώ οι φίλαθλοι της ομάδας έχουν αρχίσει, ήδη, τις φωνές διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση.

Στην Έβερτον, τώρα, η κατάσταση δεν είναι καλύτερη, αφού μετά την πρώτη ήττα της ομάδας στο πρώτο της παιχνίδι (το ματς της πρεμιέρας με την Τότεναμ αναβλήθηκε) βγήκαν στη δημοσιότητα και τα οικονομικά στοιχεία της ομάδας, τα οποία δεν αφήνουν περιθώρια για χαμόγελα. Ο Ντέιβιντ Μόγιες είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος και θέλει οπωσδήποτε ένα θετικό αποτέλεσμα για να αντιστραφεί το κλίμα.

Αγωνιστικά νέα

Την πρώτη του εμφάνιση αναμένεται να κάνει ο αρχηγός της Μπλάκμπερν, Κρις Σαμπά, αφού ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού, ενώ αντίθετα απών θα είναι ο Ράιαν Νέλσεν. Στη διάθεση του θα έχει ο Στιβ Κιν και τον Σίμον Βούκσεβιτς, ο οποίος μόλις αποκτήθηκε από την ομάδα.

Η Έβερτον θα έχει στη διάθεσή της τον Ντίνιαρ Μπιλιαλεντίνοφ, ο οποίος εξέτισε την ποινή του, ενώ ετοιμοπόλεμοι είναι και οι μέχρι πρότινος τραυματίες Μίκελ Αρτέτα και Μαρουάν Φελαϊνί.

Πιθανές ενδεκάδες

Μπλάκμπερν: Ρόμπινσον, Σαλγκάδο, Σαμπά, Ζιβέ, Όλσον, Πέντερσεν, Ενζονζί, Νταν, Χοϊλέ, Γκουντγουίλι, Ρόμπερτς

Έβερτον: Χάουαρντ, Νέβιλ, Γιαγκέλκα, Ντεστέν, Μπέινς, Ρόντγουελ, Χάιτιγκα, Αρτέτα, Κέιχιλ, Φελαϊνί, Μπέκφορντ



Τσέλσι – Νόριτς

Εύκολο απόγευμα αναμένεται να έχει η Τσέλσι, η οποία υποδέχεται στην έδρας της τη Νόριτς. Στον πάγκο αναμένεται να καθίσει το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ο Χουάν Μάτα. Να κάνει δύο τις νίκες του στην Πρέμιερ θέλει ο Αντρέ Βίλας-Μπόας, ο οποίος δεν έχει καταλήξει ακόμη εάν θα παρατάξει τους «μπλε» με 4-3-3 ή με 4-4-2.

Από την πλευρά της, η Γουίγκαν πηγαίνει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» χωρίς γνωρίζοντας πως το έργο τους θα είναι δύσκολο και δεν έχουν μεγάλες βλέψεις. Όποιο θετικό αποτέλεσμα μπορεί να αποσπάσει θα είναι καλοδεχούμενο. Τα «καναρίνια» θα προσπαθήσουν να δυσκολέψουν την Τσέλσι, ενώ οι βασικοί ποδοσφαιριστές της ξεκουράστηκαν –κάτι που έφερε τον αποκλεισμό από την ΜΚ Ντονς από το Λιγκ Καπ-.

Αγωνιστικά νέα

Ο Χουάν Μάτα δεν θα βρίσκεται λογικά στο αρχικό σχήμα, ενώ θέση κάτω από τα γκολπόστ αναμένεται να είναι και πάλι ο Ιλάριο. Αμφίβολος για την άμυνα είναι ο Νταβίντ Λουίς, ο οποίος επέστρεψε στις προπονήσεις και είναι στο χέρι του Αντρέ Βίλας-Μπόας για το αν θα τον χρησιμοποιήσει.

Ο Πολ Λάμπερτ μπορεί να υπολογίζει στον Λέον Μπάρνετ, ο οποίος εξέτισε την ποινή του στο πρόσφατο παιχνίδι με τη ΜΚ Ντονς, ενώ δυσάρεστα είναι τα νέα για τον Ντάνιελ Αγιάλα, ο οποίος τραυματίστηκε την Πέμπτη και θα απουσιάσει για ένα μήνα. Αμφίβολος παραμένει και ο Γουές Χούλαχαν.

Πιθανές ενδεκάδες

Τσέλσι: Ιλάριο, Μποσίνγκουα, Άλεξ, Τέρι, Κόουλ, Μίκελ, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μαλουντά, Ανελκά, Τόρες

Νόριτς: Ρούντι, Νότον, Μπαρντέτ, Ντε Λαέ, Μπένετ, Κροφτς, Τζόνσον, Πίλκινγκτον, Χολτ, Μάρτιν



Σουόνσι – Σάντερλαντ

Και οι δύο ομάδες αναζητούν την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, με την τελευταία τους αναμέτρηση να πηγαίνει 28 χρόνια πίσω.

Η Σουόνσι θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της και θέλει να κάνει την αρχή με τη Σάντερλαντ. Οι «μαυρόγατες» άρχισαν με το δεξί, αφού η ισοπαλία στην έδρα της Λίβερπουλ μόνο ως θετικό αποτέλεσμα υπολογίζεται, ενώ ο Στιβ Μπρους θέλει να ξεχάσει την ήττα στην εντός έδρας από τη Νιούκαστλ.

Αγωνιστικά νέα

Εκτός δράσης παραμένει ο Γκάρι Μονκ, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στο πόδι, αν και κατάφερε να πάρει λεπτά συμμετοχής στο παιχνίδι των αναπληρωματικών. Εκτός και ο Φέρι Μπόουντ.

Για τη Σάντερλαντ, το μόνο πρόβλημα ακούει στο όνομα Τζον Ο’ Σι, καθώς ο πρώην αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει αναρρώσει ακόμη από τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί.