Η μέρα που το αγγλικό ποδόσφαιρο υπερασπίστηκε την ψυχή και την ταυτότητα του!
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Το πραξικόπημα έχει τελειώσει με παράδοση των όπλων. Η Super League μετρούσε ώρες από τη στιγμή που η Τσέλσι έκανε πίσω, νιώθοντας την οργή των οπαδών της έξω από το γήπεδο πριν τον αγώνα με την Μπράιτον και επειδή ο Αμπράμοβιτς που δεν είχε πειστεί για αυτό το εγχείρημα και αναγκάστηκε να συμφωνήσει ουσιαστικά τελευταίος, αντιλήφθηκε πως συρόταν σε ένα πράγμα το οποίο ως ομάδα δεν το είχε ανάγκη. Και μετά ακολούθησαν όλοι οι υπόλοιποι. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Ξεκάθαρα υπήρξε μία νίκη του κόσμου, ειδικά στην Αγγλία όπου εκεί σηκώθηκε πρώτο απ’ όλα το κύμα της αγανάκτησης. Όπως κάποτε η Μάργκαρετ Θάτσερ πανίσχυρη, έπεσε από τον κεφαλικό φόρο, με τον κόσμο να βγαίνει στους δρόμους το 1990 ενώ είχε κερδίσει τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, έτσι και τώρα αυτοί που έριξαν το οικοδόμημα που έχτιζε τρία χρόνια προσεκτικά μαζί με τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες, ο Πέρεθ, ήταν οι Άγγλοι οπαδοί.
Είναι μία μέρα που πρέπει να την θυμόμαστε, γιατί έδειξε την δύναμη που έχει ο κόσμος. Χωρίς τους οπαδούς δεν υπάρχει ποδόσφαιρο και όσο και αν όλοι μας λέμε πως οι ομάδες έχουν γίνει επιχειρήσεις γιατί αυτό έχει συμβεί, δεν είναι κάτι περίεργο γιατί ουσιαστικά εδώ και 130 χρόνια που το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό, κάποιοι θα έχουν πάντα πιο πολλά χρήματα από κάποιους άλλους!
Εκείνο που διαφοροποιεί όμως τους συλλόγους είναι το δέσιμο με τον κόσμο! Αυτό το αόρατο νήμα που δένει τον οπαδό με το σύλλογο δεν αποτιμάται με τα τρόπαια. Είναι κάτι που δεν εξηγείται, είναι κάτι που θα παραμένει και θα είναι αυτό που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των διαφορετικών γενεών! Το ποδόσφαιρο ήταν είναι και θα είναι όσα χρήματα κι αν μπουν στη μέση πάνω απ’ όλα μία κατάθεση ψυχής.
Φυσικά μη νομίζει κανείς ότι επειδή έκαναν πίσω οι ομάδες και επειδή παραιτήθηκε από τη θέση του, ο Γούντγουορντ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Ανιέλι στην Γιουβέντους, τα προβλήματα λύθηκαν.
Στην UEFA οι μετριοπαθείς χειρίστηκαν εξαιρετικά την κρίση και το πιστώνεται ο πρόεδρος πρώτα που ήταν υπέρ της λογικής να γίνονται προσεκτικές κινήσεις.
Είναι βέβαιο πως κάποιες υποσχέσεις έχουν πάρει όσοι επέστρεψαν και σε αυτό μην κρύβεται κάνεις πίσω από το δάχτυλό του.
Επίσης ο Πέρεθ είναι πανούργος και ακόμα και σε αυτό το σημείο που έχει στραπατσαριστεί η εικόνα του, να είστε βέβαιοι πως προσπαθεί να βρει λύσεις για την επόμενη μέρα.
Μεγαλύτεροι χαμένοι από αυτόν βγαίνουν η Λίβερπουλ η Γιουνάιτεντ και η Μπαρτσελόνα! Για διαφορετικούς λόγους η κάθε ομάδα.
Ωστόσο αυτό που αρχικά είχε συμφωνηθεί με την UEFA πιθανώς τώρα να γίνει πράξη και έως το 2030 να προχωρήσει το πράγμα ήρεμα με τις αλλαγές που έχει αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.
Επίσης μην αποκλείεται κάποια στιγμή αυτή η ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ να γίνει με την UEFA να έχει την εποπτεία!
Προς το παρόν ας χαρούμε αυτή την μεγάλη νίκη για όσους αγαπάμε αυτό το οποίο παρακολουθούμε όλα αυτά τα χρόνια! Ήταν ένα μάθημα για όλους στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
Ήταν μία μέρα στην οποία ειδικά το αγγλικό ποδόσφαιρο υπερασπίστηκε την ποδοσφαιρική του ταυτότητα και αυτό είναι πολύ μεγαλύτερη νίκη από οποιοδήποτε τρόπο σε οποιαδήποτε διοργάνωση!