Αποκαλύψεις σοκ στην Αγγλία!

Ο βούρκος του παρασκηνίου στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Χρήματα κάτω από το τραπέζι. Η αλήθεια για τη μεταγραφή ρεκόρ του Άντι Κάρολ. Η εξαγορά γονιών για τις αρπαγές νεαρών αστέρων. Ο γνωστός Βρετανός ατζέντης Πίτερ Χάρισον σπάει τη σιωπή του και αποκαλύπτει όσα δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας!



Αποκαλύψεις σοκ στην Αγγλία!

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Αγγλία από τη συνέντευξη του γνωστού ατζέντη που είχε στο πρόσφατο παρελθόν πελάτες-αστέρες όπως οι Άντι Κάρολ, Εϊντούρ Γκούντγιονσεν και Ριβάλντο. Μετά από 20 χρόνια προσωπικής «διαφθοράς» ο Χάρισον προσπαθεί να φτάσει στην κάθαρση μέσω της ομολογίας. Σε συνέντευξή του αποκαλύπτει τα σαθρά θεμέλια στο αγγλικό ποδόσφαιρο, αναφορικά με τις μεταγραφές και το οικονομικό αλισβερίσι ανάμεσα σε προπονητές και ατζέντηδες.

Ο Χάρισον μίλησε, μίλησε, αποκάλυψε κι όμως είναι ακόμη στην αρχή, αφού προανήγγειλε την παρουσία του σύντομα σε τηλεοπτική εκπομπή όπου θα δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία και ονόματα. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Ο λόγος που αποφάσισε να ξεσκεπάσει τα παράνομα της ίδιας του της δουλειάς.

«Τα αποκαλύπτω όλα αυτά για το καλό του ποδοσφαίρου. Ο κόσμος πάει τα παιδιά του στο γήπεδο, αγοράζει φανέλες, εισιτήρια διαρκείας και οφείλει να ξέρει. Να γνωρίζει ότι υπάρχουν ατζέντηδες που κάνουν κυριολεκτικά, εγκλήματα. Σπάνε τους κανόνες ξανά και ξανά. Ο Πολ Στρέφορντ που έχει τιμωρηθεί να είστε σίγουροι ότι δεν είναι ο μόνος που έχει κάνει υπεξαιρέσεις. Λυπάμαι που θα το κάνω αυτό, αλλά θα ξεσκεπάσω δύο πολύ γνωστούς ατζέντηδες που ήδη το γνωρίζουν αυτό. Θα δώσω συνέντευξη τηλεοπτική και θα τα πω όλα».

Πώς γίνονται οι μεταγραφές και πού είναι οι παρανομίες. Τι κρύβεται πίσω από τη μεταγραφή του Λούκας Νιλ στη Γουέστ Χαμ κι ενώ βρισκόταν αρχικά μία ανάσα από τη Λίβερπουλ.

«Η καλύτερη μέθοδος είναι να βρεις ένα φίλο ατζέντη και να δράσει ο καθένας για λογαριασμό μίας ομάδας σπάζοντας την προμήθεια στη μέση. Με κάποιον που εμπιστεύεσαι. Αν ο άλλος ατζέντης είναι ας πούμε στο Μονακό τότε η ομάδα βάζει τα χρήματα σε έναν λογαριασμό στο εξωτερικό και θα «αγοράσει» τη συμφωνία. Είναι όλα άγραφος νόμος. Το μόνο διαπραγματεύσιμο είναι το ύψος της προμήθειας. Όταν πήγα τον Λούκας Νιλ στη Γουέστ Χαμ αντί της Λίβερπουλ, έβγαλα 900.000 λίρες! Ο παίκτης αμείφτηκε με συμβόλαιο 72.000 λιρών την εβδομάδα. Ήταν να τον πάω στη Λίβερπουλ, αλλά η Γουέστ Χαμ… υπερέβαλλε εαυτόν. Εκείνη την εποχή το είδα απλά σαν δουλειά. Θα πλήρωνα όλα τα χρέη μου (ταξίδια, τηλέφωνα, λογαριασμούς), όμως τώρα που βλέπω τι έκανα, νιώθω μεγάλη ντροπή».

Πώς εξαγοράζονται οι γονείς για να υπογράψουν τα παιδιά σε συγκεκριμένη ομάδα.

«Παλιά προσφέραμε στους γονείς ψυγεία. Τώρα τα πράγματα άλλαξαν. Δίνουμε σπίτια, αυτοκίνητα και μετρητά. Μερικοί το γνωρίζουν ήδη και ζητάνε από την αρχή ανταλλάγματα για το παιδί τους. Κάποιες φορές το αξίζουν, γιατί έχουν παρακολουθήσει το γιο τους αγωνιζόμενο σε βροχές, λάσπες και χιόνια από εφτά ετών. Όσο καλύτερος είναι ο παίκτης, τόσο προσέχεις περισσότερο και τους γονείς. Είναι όλα μπίζνες. Το έχω κάνει κι εγώ στο παρελθόν. Αγόραζα αυτοκίνητα στους νεαρούς παίκτες».

Πώς εμπλέκονται στις «στημένες» μεταγραφές και οι προπονητές πέρα από τους ατζέντηδες.

«Διακινούνται τόσο μεγάλα χρηματικά ποσά που φοβούνται όλοι να πηδήξουν από τη βάρκα και να «καθαρίσουν». Όχι όμως εγώ. Είναι μία κλίκα εμπιστοσύνης και εχεμύθεια και δεν θέλει να μείνει κανείς απ’ έξω. Υπάρχουν αρκετοί προπονητές που είναι φιλικά προσκείμενοι με συγκεκριμένους ατζέντηδες και λειτουργούν και αυτοί ακριβώς το ίδιο. Ας μη γελιόμαστε. Ας το κάνουμε ακόμη πιο ξεκάθαρο. Ο προπονητής κάνει συγκεκριμένες δουλειές μέσα από φίλους ατζέντηδες με αμοιβαία κέρδη. Οι παίκτες γνωρίζουν σχεδόν τα πάντα, αλλά δεν ενδιαφέρονται. Από τη στιγμή που πληρώνονται αδρά κρατούν κλειστό το στόμα τους σε όλα αυτά».

Τις δυσκολίες που αντιμετώπισε από τότε που άρχισε να «μιλάει».

«Όταν αποκαλύφτηκαν κάποια πράγματα για μένα, έχασα αρκετές δουλειές. Συγκεκριμένοι προπονητές συμβούλευαν τους πάντες στο χώρο να μη δουλεύουν μαζί μου. Έτσι κάποιοι προπονητές και ατζέντηδες συνωμότησαν και τα τελευταία δύο χρόνια ήταν φρικτά για μένα. Δεν λέω ότι είμαι ο άγιος και ο μόνος καθαρός. Ήμουν για 20 χρόνια σε αυτό τον βούρκο και έφτασα στην κορυφή. Νιώθω όμως ότι πρέπει να αποκαλύψω στον κόσμο όλα τα παιχνίδια που παίζονται στο χώρο».

Η περίπτωση του Άντι Κάρολ με τη μεταγραφή ρεκόρ για Άγγλο παίκτη (35 εκ λίρες).

«Συνεχίζω να απολογούμαι για το θέμα του Άντι Κάρολ, αλλά ουσιαστικά μου τον άρπαξαν. Όταν η Λίβερπουλ αποφάσισε να τον αποκτήσει, παρόλο που έχει αθλητικό διευθυντή τον Νταμιέν Κομολί, απευθύνθηκε σε έναν άλλο ατζέντη για να ολοκληρώσει τη συμφωνία. Γιατί να το κάνουν αυτό την τελευταία μέρα των μεταγραφών; Γιατί να μην σηκώσουν απλά το ακουστικό, να τηλεφωνήσουν στη Νιούκαστλ και να ρωτήσουν πόσο κοστίζει ο παίκτης; Όταν φτάνει κάποιος σε αυτό το σημείο, κατανοούμε όλοι ότι κάτι δεν πάει καλά στο ποδόσφαιρο. Κατήγγειλα το περιστατικό στην Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αλλά δεν θέλουν να ταράξουν τα νερά με δύο συλλόγους όπως η Λίβερπουλ και η Νιούκαστλ».

Μυστικά παράνομα ραντεβού κάτω από τη μύτη της FIFA.

«Κάθε μέρα συναντιούνται οι ατζέντηδες με προπονητές, τεχνικούς διευθυντές και σκάουτερ ομάδων και συζητούν για παίκτες χωρίς την άδεια των ομάδων τους. Δίνονται λεφτά υπέρογκα σε παίκτες για να πιέσουν τις ομάδες για τη μεταγραφή. Οι πρόεδροι και οι εκτελεστικοί διευθυντές αναγκάζονται να εκδώσουν και η FIFA δεν μπορεί να τους βοηθήσει».

Τι προτείνει ο ίδιος για να έρθει η κάθαρση.

«Το ποδόσφαιρο στην Αγγλία λειτουργεί μέσα στην παρανομία. Πολλά πράγματα μπορούν να βελτιωθούν. Θα μπορούσε να συσταθεί μία ανεξάρτητη επιτροπή ελέγχου που να αποτελείται από ανθρώπους της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, της Πρέμιερ Λιγκ και κάποιοι επιθεωρητές για να ρυθμίζουν την κατάσταση με τους ατζέντηδες».