Ζωντανή στο «θρίλερ» για τα μπαράζ!

Η Ιρλανδία θα διεκδικήσει μια θέση για το Euro 2012 μέσω των μπαράζ! Το σύνολο του Τζιοβάνι Τραπατόνι είδε με χαρά την Αρμενία να μένει με δέκα παίκτες από το πρώτο μισάωρο, ευχαρίστησε τον Αλεξανιάν για το αυτογκόλ και επικράτησε 2-1 στο τελευταίο ματς του 2ου προκριματικού ομίλου!



Ζωντανή στο «θρίλερ» για τα μπαράζ!

Το ματς στο «Aviva Stadium» ήταν από αυτά που χαρακτηρίζονται ζωής και θανάτου, αφού όποια από τις δύο ομάδες κατακτούσε τη νίκη, θα καταλάμβανε και τη δεύτερη προνομιούχο θέση για τα μπαράζ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Μόλις στο 26ο λεπτό, η Αρμενία έμεινε με παίκτη λιγότερο, αφού ο Μπερεζόφσκι αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή για χέρι έξω από τα όρια της μεγάλης περιοχής του. Το αριθμητικό πλεονέκτημα ήταν ό,τι καλύτερο για τους Ιρλανδούς που μπορεί να μην είχαν τον Ρόμπι Κιν, αλλά είχαν τον… Αλεξανιάν που με αυτογκόλ τους έβαλε μπροστά στο σκορ με 1-0 στο 43ο λεπτό!

Ο Ρίτσαρντ Νταν στο 59’ διπλασίασε τα τέρματα της βρετανικής ομάδας, ωστόσο, δεν ήταν αρκετό για να «κλειδώσει» η νίκη, αφού ο Μκιταριάν στο 62’ μείωσε για να ξαναβάλει «φωτιά» στο ματς!

Το μαρκάρισμα του Κέβιν Ντόιλ με τον αγκώνα σε εναέρια μονομαχία με αντίπαλο στο 85ο λεπτό, τον οδήγησε στα αποδυτήρια νωρίτερα από τους υπόλοιπους με τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η αριθμητική ισορροπία ανάμεσα στις δύο ομάδες επανήλθε, ωστόσο, το τελικό 2-1 έδωσε το «εισιτήριο» για τα μπαράζ στους Ιρλανδούς που… βγήκαν ζωντανοί από το «θρίλερ» για το Euro 2012!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ιρλανδία: Γκίβεν, Λέτζερ, Κέλι, Ο’Σέι, Νταν, Γουίλαν (76’ Φαχί), ΜακΓκίντι (67’ Χαντ), Άντριους, Ντόιλ, Κοξ (80’ Γουόλτερς), Νταφ

Αρμενία: Μπερεζόφσκι, Χοφσεπιάν, Μκρτσιάν, Πιτσέλι (53’ Μανουτσαριάν), Μαλακιάν (28’ Πετροσιάν), Γκαζαριάν (62’ Σαρκίσοφ), Μοβσισιάν, Μκόιαν, Αλεξανιάν, Μκιταριάν, Χαϊραπετιάν