Νόριτς - Σουόνσι

Ντέρμπι νεοφώτιστων στο «Κάροου Ρόουντ», με τις Νόριτς και Σουόνσι να θέλουν τη νίκη που θα τους δώσει -ουσιαστικά- 6 βαθμούς. Ισόβαθμες οι δύο ομάδες, χωρίς προβλήματα οι γηπεδούχοι, πολλές οι απουσίες για τους «κύκνους», κυρίως στην άμυνα.



Νόριτς - Σουόνσι

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες για την Πρέμιερ Λιγκ, αφού η μόνη περίοδος που συνυπήρξαν στην κορυφαία κατηγορία ήταν τη σεζόν 1982-1983.

Τόσο η Νόριτς, όσο και η Σουόνσι έχουν πρωταρχικό στόχο την παραμονή, αν και μέχρι στιγμής οι εμφανίσεις τους δημιουργούν ελπίδες για κάτι καλύτερο.

Οι γηπεδούχοι προέρχονται ναι μεν από ήττα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά ο τρόπος που αγωνίστηκαν οι παίκτες του Πολ Λάμπερτ ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός. Αντίθετα, η Σουόνσι ήταν η μεγάλη νικήτρια στην αναμέτρηση με την Στόουκ και θα ψάξει το πρώτο της «διπλό».

Αγωνιστικά νέα

Ο Πολ Λάμπερτ είδε τη διακοπή για τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων ως το καλύτερο δώρο, αφού όλοι του οι παίκτες αποθεραπεύτηκαν και θα μπορέσει να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Αντίθετα, ο Μπρένταν Ρότζερς έχει μείνει μόνο με 2 κεντρικούς αμυντικούς (Μονκ, Γουίλιαμς), αφού και ο Βαγγέλης Μόρας δεν είναι απόλυτα έτοιμος.


Ενδιαφέροντα στοιχεία:

-Συνολικά, οι 2 ομάδες έχουν βρεθεί 45 φορές αντιμέτωπες, με τα περισσότερα παιχνίδια να έχουν γίνει τη δεκαετία του ’20 και του ’40μ στο πλαίσιο της τότε τρίτης κατηγορίας.

-Η Νόριτς έχει δεχθεί γκολ σε όλα τα παιχνίδια της μέχρι στιγμής. Μόνο αυτή και η Μπλάκμπερν δεν έχουν καταφέρει να κρατήσουν ανέπαφες τις εστίες τους.


Πιθανές ενδεκάδες:

Νόριτς: Ρούντι – Νότον, Μάρτιν, Μπάρνετ, Τίρνι – Μπένετ, Φοξ, Τζόνσον, Πίλκινγκτον – Χούλαχαν, Μόρισον

Σουόνσι: Βορμ – Ρέιντζελ. Γουίλιαμς, Μονκ, Τέιλορ – Μπρίτον, Άλεν – Σινκλέρ, Ρούτλετζ, Ντάιερ – Γκράχαμ