Ο νόμος του «Μπριτάνια»!

Σε «φρούριο» που μάλιστα αποφέρει πολύτιμές νίκες έχει μετατραπεί το «Μπριτάνια» για τη Στόουκ! Οι «πότερς» διατήρησαν το αήττητο εντός έδρας φετινό τους σερί, επικρατώντας και της Φούλαμ με σκορ 2-0 στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ!



Ο νόμος του «Μπριτάνια»!

Α’ ημίχρονο:

Οι πολύτιμες μονάδες των δύο ομάδων ήταν αυτές που στην προσπάθειά τους να ξεχωρίσουν και να βοηθήσουν τους συλλόγους τους, κρατούσαν το παιχνίδι στο «Μπριτάνια» σε μια ισορροπία. Για τη Φούλαμ, ο Τζόνσον με παρέα τον Ζαμόρα και τον Ντεμπελέ και από την άλλη ο Πίτερ Κράουτς με τον Ζερμέιν Πέναντ για τη Στόουκ, προκαλούσαν την ανησυχία στα αντίπαλα καρέ, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν κάποια κλασσική ευκαιρία για γκολ.

Η… πλάστιγγα φάνηκε για λίγο να γέρνει προς τη μεριά των «πότερς», όταν ο τραυματισμένος Ντεμπελέ άφησε τη θέση του στον Νταφ στο 36ο λεπτό και ο Πέναντ έφτασε σε απόσταση βολής από το 1-0 για τους γηπεδούχους χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Β’ ημίχρονο:

Η ευκαιρία που αναζητούσαν οι δύο αντίπαλοι στην επανάληψη έτσι ώστε να… δώσουν πνοή στο παιχνίδι, ήρθε στο 68ο λεπτό. Η πίεση που άσκησε η Στόουκ απέφερε το δοκάρι από τον Ντέλαπ, από του οποίου η – γνωστή – μακρινή εκτέλεση πλαγίου άουτ λίγα λεπτά νωρίτερα, είχε προκαλέσει σύγχυση στα μετόπισθεν των Λονδρέζων.

Η Φούλαμ που στο δεύτερο ημίχρονο αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο, αναθάρρησε όταν ο Ρίισε «τράνταξε» το δοκάρι του Μπέγκοβιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 79’, αλλά ένα λεπτό αργότερα, ο Τόνι Πιούλις θα άφηνε τις… φωνές στους αμυντικούς του και θα ύψωνε τις γροθιές του! Ο Τζον Γουόλτερς έγινε αποδέκτης της μπαλιάς του Εθέρινγκτον και από κοντά ακούμπησε όσο έπρεπε τη μπάλα για να ανοίξει το σκορ και στο 87’ ο Ντέλαπ έκανε το 2-0 με το οποίο η Φούλαμ προστέθηκε στα φετινά «θύματα» της Στόουκ!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Στόουκ: Μπέγκοβιτς, Γουίλκινσον, Σόουκρος, Άπσον, Γουίλσον, Πέναντ (82’ Γουάιτχεντ), Ντέλαπ, Γουίλαν, Εθέρινγκτον (90’ + 1’ Ντιαό), Γουόλτερς, Κράουτς

Φούλαμ: Σβάρτσερ, Μπερντ, Χιούζ, Χάνγκελαντ, Ρίισε, Ντεμπελέ (36’ Νταφ), Μέρφι (80’ Ετούχου), Σίντουελ, Ντέμπσεϊ, Τζόνσον (84’ Σα), Ζαμόρα