Με Ρούνεϊ και… ψυχραιμία!

Η ψυχραιμία του Γουέιν Ρούνεϊ δύο φορές από το σημείο του πέναλτι (64’, 92’) και η ψυχραιμία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όταν έμεινε με δέκα παίκτες μετά από αυστηρή αποβολή του Βίντιτς (67’), αρκούσαν για να πάρουν οι «κόκκινοι διάβολοι» τη νίκη με σκορ 2-0 στην έδρα της Οτελούλ.



Με Ρούνεϊ και… ψυχραιμία!
.Ο όμιλος

Με τη νίκη αυτή η Γιουνάιτεντ ανέβηκε στη δεύτερη θέση του ομίλου της με 5 βαθμούς. Είχαν προηγηθεί δύο ισοπαλίες τις δύο πρώτες αγωνιστικές με Μπενφίκα (εκτός) και Βασιλεία (εντός). Πρώτη η Μπενφίκα με εφτά βαθμούς που επικράτησε εκτός έδρας της Βασιλείας.

Ο MVP


Ο Γουέιν Ρούνεϊ έμεινε στον πάγκο στο παιχνίδι κόντρα στη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» και τώρα πήρε την ομάδα φρέσκος στις πλάτες του. Δοκίμασε κάποια μακρινά σουτ, αλλά τελικά τα δύο του γκολ τα πέτυχε από το σημείο του πέναλτι.

Ο κακός

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Φέλιξ Μπριτς, που το ‘χει ξανακάνει! Ποιο; Να αποβάλει παράλογα παίκτη αγγλικής ομάδας. Πέρυσι ήταν η αυστηρή του αποβολή στον Κράουτς της Τότεναμ στο Τσάμπιονς Λιγκ και φέτος το παράκανε με τον Νεμάνια Βίντιτς. Η κόκκινη κάρτα που έβγαλε από το τσεπάκι του στο 67΄άφησε τον αμυντικό των φιλοξενούμενων να κοιτά απορημένος γύρω γύρω μην πιστεύοντας στα μάτια του.

Τα στατιστικά

Η Γιουνάιτεντ είχε την απόλυτη κατοχή στον αγώνα. 65% στο πρώτο ημίχρονο, 63% συνολικά στην αναμέτρηση με τους παίκτες της Οτελούλ να έχουν κλειστεί στην περιοχή τους και να βγαίνουν σε αντεπιθέσεις. Παρά την κατοχή πάντως οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν μπορούσαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς να δημιουργήσουν σημαντικές ευκαιρίες και αρκούνταν σε μακρινά σουτ. Χαρακτηριστικό του αγώνα οι 10 τελικές προσπάθειες που είχε η κάθε ομάδα, με τους φιλοξενούμενους να σουτάρουν από μακριά και τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται κυρίως τα αμυντικά λάθη της Γιουνάιτεντ.

Ο αγώνας

Στο πρώτο ημίχρονο η διπλή άμυνα ζώνης των Ρουμάνων μπλόκαρε την πρωταθλήτρια Αγγλίας. Γυρνούσε την μπάλα έξω από την περιοχή των γηπεδούχων αλλά οι όποιες ευκαιρίες ήρθαν από μακριά. Ο Άντερσον δοκίμασε το πόδι του στο 14΄με την μπάλα να περνάει άουτ.

Στο 29’ το σουτ του Ρούνεϊ κόντραρε στα σώματα και στο 30’ το πολύ καλό φάουλ που εκτέλεσε απομάκρυνε ο Γκράχοβατς. Στο 35΄ο πορτιέρο των γηπεδούχων μπλόκαρε όμορφα την προσπάθεια του Εβρά, ενώ τη μεγαλύτερη φάση του ημιχρόνου τη σπατάλησε ο Κάρικ στο 45’ σουτάροντας άουτ από καλή θέση.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πρώτα λεπτά κύλησαν στο ίδιο ακριβώς τέμπο με τον Ρούνεϊ όμως να ανεβάζει στροφές και να δείχνει ότι θέλει τη νίκη που ζήτησε ο Φέργκιουσον επιτακτικά τις προηγούμενες μέρες. Στο 64’ έτσι με πέναλτι που κέρδισε από δική του προσπάθεια όταν ο Κοστίν σταμάτησε την πάσα του με το χέρι, άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση.

Τα πράγματα στη συνέχεια δεν πήγαν ακριβώς όπως θα νόμιζαν οι φίλοι της Γιουνάιτεντ, αφού ο διαιτητής με μία αυστηρή απόφαση έδειξε την απευθείας κόκκινη κάρτα στον Βίντιτς που έκανε μετά από καιρό την επανεμφάνισή του στο ματς. Οι φιλοξενούμενοι όμως στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων με τον Έβανς να εισέρχεται και να καλύπτει το κενό του Σέρβου στόπερ.

Το τελευταίο πεντάλεπτο με τις καθυστερήσεις είχε αρκετά να δώσει πάντως ακόμη στον αγώνα. Στον 89’ αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία με τον Περεντίγιαν να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα και να αφήνει την ομάδα του με δέκα παίκτες. Στο 90’ ο Νάνι τράνταξε το δοκάρι και στο 92’ ο Ρούνεϊ σκόραρε για δεύτερη φορά και πάλι από πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος όταν ανατράπηκε από τον Αντάλ.

Συνθέσεις Ομάδων

Οτελούλ: Γκράχοβατς, Ράπα, Περεντίγια, Αντάλ, Φρούντσα (83’ Ίλιε), Κοστίν, Φιλίπ, Σαλαγκεάνου, Νεάγκου (72’ Πένα), Γκιουργκού, Πουνόσεβατς (87’ Ιόργκα)

Πάγκος: Μπρανέτ, Σκούμπιτς, Σάργκι, Βιγκλιάντι

Μαν.Γιουνάιτεντ: Λίντεγκααρντ, Φάμπιο (76' Τζόουνς), Βίντιτς, Σμόλινγκ, Εβρά, Βαλένσια (71’ Έβανς), Άντερσον, Κάρικ, Νάνι, Ρούνεϊ, Ερνάντες

Πάγκος: Ντε Χέα, Όουεν, Μπερμπάτοφ, Γουέλμπεκ, Φλέτσερ