Το πάλεψε αλλά… (vid)

Με δέκα παίκτες από το 30ο λεπτό και υπερπροσπάθεια που όμως δεν αρκούσε, η Φούλαμ ηττήθηκε με σκορ 1-0 από τη Βίσλα στην Κρακοβία για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Λανθασμένη η απόφαση του Γιόλ να ξεκουράσει τους Ζαμόρα και Ντέμπσεϊ. Με καθυστέρηση 15 λεπτών ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο!  



Το πάλεψε αλλά…  (vid)

Ο Ντεμπελέ αποβλήθηκε με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, η Φούλαμ «λύγισε» στο 60' από το γκολ του Μπάιτον, ενώ η πρώτη σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου καθυστερήσε λόγω... επιθυμίας των προβολέων που αρνούνταν να τεθούν σε λειτουργία! Στο 87' η Βίσλα είδε τον Τσάβεζ να αποβάλλεται, ωστόσο, ήταν πλέον αργά να της κοστίσει. 

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα των «cottagers» στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση, ωστόσο, διατηρούνται στη δεύτερη θέση του 11ου ομίλου, λόγω και της εύκολης επικράτησης (4-1) της Τβέντε στην έδρα της Οντένσε.

Α’ ημίχρονο:

Η Φούλαμ δυσκολεύτηκε εξ αρχής να προσαρμοστεί στις συνθήκες της αναμέτρησης στην Πολωνία. Η Βίσλα πίεσε τους Λονδρέζους χωρίς όμως να τους ανησυχήσει. Οι «cottagers» δεν έδειχναν όσο τολμηροί έπρεπε, αλλά στην μια εκ των σπάνιων επιθέσεών τους, έφτασαν κοντά στο γκολ. Ο Ετούχου στο 27ο λεπτό βρέθηκε σε απόσταση βολής από τον Παρέκο, αλλά νικήθηκε από τον γκολκίπερ των Πολωνών.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Μάρτιν Γιόλ θα αναγκαζόταν να διαμορφώσει εκ νέου το πλάνο της ομάδας του. Ο Μούσα Ντεμπελέι δεν υπολόγισε την… πονηριά του Νούνιες και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, όταν έσπρωξε τον αντίπαλό του και αυτός έπεσε στο έδαφος πιάνοντας το πρόσωπό του και… πετυχαίνοντας τον σκοπό του. Η Φούλαμ έμεινε με δέκα, ωστόσο, η Βίσλα φάνηκε ακόμη πιο ακίνδυνη…

Β’ ημίχρονο:

Η έναρξη του δευτέρου μέρους ήταν… περιπετειώδης. Όχι για όσα συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο. Η σέντρα καθυστέρησε περίπου 15 λεπτά ελέω της δυσλειτουργίας των προβολέων του γηπέδου της Βίσλα! Η λύση, ήταν να… δυναμώσουν οι υπόλοιποι προβολείς, έτσι ώστε να συνεχιστεί το παιχνίδι, αφού τα φώτα που είχαν σβήσει αρνούνταν να επανέλθουν!

Οι Λονδρέζοι ζήτησαν πέναλτι στο 50’ για ανατροπή του Χάνγκελαντ στην περιοχή της Βίσλα, αλλά το παιχνίδι συνεχίστηκε και δέκα λεπτά αργότερα, η αντίσταση των δέκα παικτών της ομάδας του Γιόλ κάμφθηκε. Ο Μπάιτον, βρήκε χώρο και χρόνο και με δυνατό σουτ από περίπου 20 μέτρα νίκησε τον Σβάρτσερ για το 1-0.

Το αριθμητικό μειονέκτημα δεν επέτρεπε στη Φούλαμ να κυνηγήσει το γκολ της ισοφάρισης και όταν ο Τσάβεζ αποβλήθηκε στο 87’, αφήνοντας και τη Βίσλα με δέκα, ήταν αργά για να διεκδικήσουν κάτι περισσότεροι οι Λονδρέζοι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βίσλα: Παρέκο, Τζάλιενς, Τσάβεζ, Γκάργκουλα (79’ Μπρουντ), Νούνιες, Ντιάζ, Κερμ (90’ Τσεκάι), Μπίτον, Γουίκ, Λάμεϊ, Ίλιεφ (86’ Μπογκούσκι)

Φούλαμ: Σβάρτσερ, Κέλι, Χάνγκελαντ, Τζόνσον, Σα (58΄Κασάμι), Γκέκοφ (75’ Σίντουελ), Νταφ, Χιούζ, Ετούχου, Μπριγκς (87’ Φρέι), Ντεμπελέ

 


szólj hozzá: W1-0F