Ζορίστηκε αλλά τα κατάφερε (video)

Μπορεί να χρειάστηκαν τα …ρολά του Εουρέλιο Γκόμες –και το εκπληκτικό γκολ του Ρομάν Παβλιουτσένκο- αλλά η Τότεναμ κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Ρούμπιν Καζάν. Πρωτιά για τους Λονδρέζους, οι οποίοι είχαν πολλές αλλαγές στη βασική τους ενδεκάδα.



Ζορίστηκε αλλά τα κατάφερε (video)

Δείτε εδώ τον όμιλο της Τότεναμ

 

Η …πρωτάρα κόντρα σε αγγλικές ομάδες Ρούμπιν δυσκόλεψε αρκετά την ομάδα του Χάρι Ρέντναπ, με τους «πετεινούς» να καταφέρνουν να πάρουν τελικά τη νίκη.

Με αυτό τον τρόπο, οι «πετεινοί» πήραν προβάδισμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και ταξιδεύουν στη Ρωσία με σκοπό το θετικό αποτέλεσμα, που θα τους φέρει αγκαλιά με την πρόκριση.

Με πολλές –αναγκαστικές οι περισσότερες- αλλαγές παρέταξε την ομάδα του ο Χάρι Ρέντναπ, κάτι που επέτρεψε τη Ρούμπιν να φανεί απειλητική σε πολλές περιπτώσεις.

 

Α’ Ημίχρονο

Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τη Ρούμπιν να έχει κλείσει καλά τους διαδρόμους που οδηγούσαν στην περιοχή της και την Τότεναμ να δυσκολεύεται να βρει ρυθμό. Ωστόσο, μετά το πρώτο δεκάλεπτο, και οι δύο ομάδες ξεμούδιασαν και ανέλαβαν πρωτοβουλίες με τον Ντεφό και Παβλιουτσένκο να αποτελούν την αιχμή του δόρατος, ενώ για τους Ρώσους πιο απειλητικός ο Νάτσο.

Χρειάστηκε να περάσουν 33 λεπτά για να πανηγυρίσουν οι φίλοι της Τότεναμ, με το Ρομάν Παβλιουτσένκο να ανοίγει το σκορ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ.

 

Β’ Ημίχρονο

Η Ρούμπιν, βλέποντας ότι οι «πετεινοί» έχουν τρωτά σημεία, προσπάθησε να απειλήσει και τα κατάφερε. Ο Εουρέλιο Γκόμες χρειάστηκε να επέμβει πολλές φορές, καλύπτοντας τα λάθη των αμυντικών του, με την Τότεναμ να δυσκολεύεται να απειλήσει την εστία των φιλοξενούμενων. Ο Λένον προσπάθησε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο 73’, ενώ για τους φιλοξενούμενος ο Βαλντές ήταν αυτός που τέσταρε συχνά τα αντανακλαστικά του Γκόμες.

Η Ρούμπιν συνέχιζε να προσπαθεί για την ισοφάριση, δημιουργώντας κατά διαστήματα ευκαιρίες, με τον Γκόμες να κρατά το μηδέν στην επανεμφάνισή του στην αρχική ενδεκάδα των Άγγλων.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΤότεναμΓκόμες – Γουόκερ, Μπασόνγκ, Λίβερμορ, Ρόουζ – Λένον (Μόντριτς 73’), Κάρολ, Σάντρο (Καμπούλ 73’), Ντος Σάντος (Ασού-Εκοτό 65’) – Ντεφό, Παβλιουτσένκο

Ρούμπιν Καζάν: Ρουζίκοφ, Κούζμιν, Σέζαρ Νάβας, Μποκέτι, Σαρόνοφ, Ριαζάντσεφ (Ερεμένκο 78’), Κασάεφ (Μάρτινς 61’), Νομπόα, Καραντενίζ, Νάτσο, Βαλντές